Brit haderőreform 2025 avagy "Army 2020 Refine" és hadiipar

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
21 704
41 482
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 119
20 847
113
Igen-igen jól managelt ez a brit haderő (szerencsétlenek) politikai oldalról.
Most zavartak szét komplett ezredeket, most meg behazudnak egy budzséduplát, 10 évre.... o_O
Az ezred összevonások, újraalakítások nem újkeletű dolgok.
Egyébként meg a brit ezredrendszer nem teljesen egyezik a kontinentálissal.
 

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 215
3 544
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 119
20 847
113
Pont akkora lufinak hangzik, mint a németek hasonló bejelentése. Aztán ha kerül is pénz, elfolyik majd minden "másra", valós látszatja meg nem lesz haderőfejlesztésben.
Remélem nem így lesz. Sok nagy történelmű ezred van, ami megérdemelné a kontinuitást.
Meglátjuk.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
21 704
41 482
113
Az ezred összevonások, újraalakítások nem újkeletű dolgok.
Egyébként meg a brit ezredrendszer nem teljesen egyezik a kontinentálissal.
Ne nézz már madárnak! o_O
A jelenleg is folyó zsugorítás kapcsán 2025-re 76500-ról 72500-ra csökkentik a létszámot.
4-5 zászlóaljat eresztenek folyamatosan szélnek. Részben másik regimentbe sorolással, de a 4000 fős csökkentést ki kell valahogy "gazdálkodni"
Így van. Elhangzik a videó első pontjában, hogy legelső az állomány visszatöltëse

Innen szép nyerni, gondolom a 15 000 elbocsátott katona boldogan fog visszajönni ezek után.
Pont ezért írtam, hogy igen-igen jól menedzselt ez az egész. Ráadásul mindezt már akkor kezdték el, amikor már forrósodott a szitu Ukrajnában.
 
 • Tetszik
Reactions: formosa1

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
16 427
30 946
113
Brit teherautó flotta megújításának fő esélyese az RM-MAN HX3
(A videóban sokszor keverik a HX2 és a HX3-at...)

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 119
20 847
113

The Ministry of Defence say they “will not accept a vehicle until it can be used safely” and that they “cannot determine a realistic timescale for the introduction of Ajax into operational service”.

 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
34 897
66 894
113

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
16 427
30 946
113
Talán megússza az Ajax, hogy kukázzák - decemberben vagy januárban döntik el.
A brit védelmi miniszter mondá:

“They will now analyze the data and commence into reliability and growth trials, hopefully in December or January,” he said.

There was some positive news on progress with the troubled £5.5 billion Ajax armored reconnaissance vehicle program for the British Army, which has been stalled for years by serious vibration and noise problems.

Wallace said the vehicle, being built by General Dynamics UK, had now completed its user validation trials.

Egyéb érdekességek a jövő évi brit hadi költségvetésről és hosszabb távú tervekről:

 
 • Tetszik
Reactions: SirHiggins

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
34 897
66 894
113
bsp_49283-jdw-19783.jpg


According to the government's macroeconomic forecasts, military expenditure in the next three years will be roughly equivalent to around 1.9% of GDP...