BTR-3 , BTR-4 (Ukrajna)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 343
27 252
113
ez létező, vagy vmi humbug?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 960
37 325
113
@kaktusz
"Ezekből a BTR-4 ből nem csak pár darab készült? Vagy most is tudják gyártani az ukrik? Elég sokat látni belőlük kiégve..."

"Az Ukrán Védelmi Minisztérium 10 darabot rendelt, melyet 2009-ben léptek szolgálatba."​

"Az Egyesült Államok finanszírozása mellett Irak 420 db vásárlását jelentette be a belbiztonsági erők részére. A megrendelt mennyiségből 270 darab páncélozott szállító harcjármű változat lesz, 80 darab parancsnoki, 30–30 darab mozgó harcálláspont, illetve egészségügyi változat, további 10 pedig műszaki-mentő jármű lesz. A járművek szállítását 2010 októberében kezdik el"

"Harci alkalmazása​

A harcjárművet harci körülmények között a kelet-ukrajnai háborúban az ukrán oldalon, a terroristaellenes művelet (ATO) keretében vetették be 2014-től. Először 2014 júniusában Szlovjanszk körüli harcokban lehetett látni. Ezek az Irak által át nem vett BTR–4E változatú járművek voltak."

BTR-4 Bucefal wiki

BTR-4

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 573
62 055
113
9:40-től arról beszél, hogy 24 M rubel az ára, ez kb. 100 M HUF, 300K $.

Kockázatos erre felé ilyeneket átszámolni... amikor átszámoltam rubelről a BMP-3 meg az Armata árát, nagyon lebasztak, hogy ruszki kamu :D
Erre még ez is csak 300,000 dodó... hm
(A BMP-3 ára meg kb. 1 misi)

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 217
3 566
113
9:40-től arról beszél, hogy 24 M rubel az ára, ez kb. 100 M HUF, 300K $.

Kockázatos erre felé ilyeneket átszámolni... amikor átszámoltam rubelről a BMP-3 meg az Armata árát, nagyon lebasztak, hogy ruszki kamu :D

Jah, annyi, már ha állambácsi, állami cégeknél gyártat saját ip-t, saját magának anyag/rezsiköltség +fizu árban... csak mellette még kifizette korábban a fejlesztési költségeket, az üzemek építését/felújítását, felszerszámozását a gyártáshoz, életben tartását is, ha nem volt megrendelés... Csak ezeket már nem veszitek figyelembe.

Valóságban exportra meg már 2009-ben is 457,5 millió dollárt kértek (volna - nagy mennyiségű, tehát olcsóbb-) 420db BTR-4-ért az irakiaktól. Lehet találgatni, mennyi lenne ez mai árfolyamon.

Indonézek meg 19-ben 170 millió dollárt fizettek 22db BMP-3F és 21 BT-3F-ért, ami egy sima, megnövelt felépítményű APC verzió. És előtte már rendszerben volt náluk a BMP-3.

Persze ez már kőkemény profit része a dolognak.

Ha meg csak 1 misi a BMP-3 oroszokénak, még nagyobb szegénységi bizonyítvány, hogy a sok szerencsétlent még mindig a BMP-1-ben küldték a frontra. Armatából se lett valahogy 2300db 2020-ra, de külföldi megrendelőért kell kuncsorogni, aki majd megfinanszírozza a fejlesztés befejezését, meg az új gyártósort.

• Tetszik
Reactions: krisss

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 573
62 055
113
Jah, annyi, már ha állambácsi, állami cégeknél gyártat saját ip-t, saját magának anyag/rezsiköltség +fizu árban... csak mellette még kifizette korábban a fejlesztési költségeket, az üzemek építését/felújítását, felszerszámozását a gyártáshoz, életben tartását is, ha nem volt megrendelés... Csak ezeket már nem veszitek figyelembe.

Miért kellene ezt a BMP-3 esetén figyelembe venni, amikor már rég kifizették ezeket a költségeket?
Konkrétan szarrá keresték magukat a típuson. És igen, nekik házon belül 1 misi egy IFV míg a németnek kb. 20 misi. Azt nem 20-szor jobb a német...

Ha meg csak 1 misi a BMP-3 oroszokénak, még nagyobb szegénységi bizonyítvány, hogy a sok szerencsétlent még mindig a BMP-1-ben küldték a frontra.

Sőt, igazából talicskával mentek XD
Hagyjuk már ezeket a hülyeségeket, BMP-1 20 éve nincs náluk szolgálatban, helyi területvédelmisek meg az ukránok bohóckodtak ilyenekkel.

Értem én, hogy nagyon savanyú a szőlő, de akkor is ez a helyzet. :D

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
Miért kellene ezt a BMP-3 esetén figyelembe venni, amikor már rég kifizették ezeket a költségeket?
Konkrétan szarrá keresték magukat a típuson. És igen, nekik házon belül 1 misi egy IFV míg a németnek kb. 20 misi. Azt nem 20-szor jobb a német...

Hagyjuk már ezeket a hülyeségeket, BMP-1 20 éve nincs náluk szolgálatban, helyi területvédelmisek meg az ukránok bohóckodtak ilyenekkel.

Te miről beszélsz? Naponta vannak képek arról, hogy az oroszok BMP-1-t használnak.

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 880
134 462
113

A nagy rátóti lófaszt azt....
Még elkezdték rá felpakolni a BTR-ek tornyait is. De bőven került ki a frontra reaktviálva is....

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 880
134 462
113
Ezt továbbra is fenntartom.
Továbbra is teljesen meseszerű, hogy mindneki másnak x összeg bármi a világon a ruszkiknak meg x/4 csak mert ruszkik.
Főleg, hogy világgazdaságba bekapcsolt ruszkik és nem egy teljesen független másik bolygón leledzenek....

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 573
62 055
113
A nagy rátóti lófaszt azt....
Még elkezdték rá felpakolni a BTR-ek tornyait is. De bőven került ki a frontra reaktviálva is....

Amire te gondolsz az a BMP-1AM, ők meg szerintem nagyon nem arról beszéltek....
Hogy ebből egyáltalán mennyi van nekik ki tudja. De a fórumtárs 100%, hogy nem erről beszélt.

Ezt továbbra is fenntartom.
Továbbra is teljesen meseszerű, hogy mindneki másnak x összeg bármi a világon a ruszkiknak meg x/4 csak mert ruszkik.
Főleg, hogy világgazdaságba bekapcsolt ruszkik és nem egy teljesen független másik bolygón leledzenek....

Harmadára esett a pénzük értéke. Ha dollárra visszaszámolod akkor annyi!
Pl. a T-14 esetén az 500 millió rubel az 5.5 millió dollár most. Pénzromlás előtti árfolyamon meg 16.5 millió dollár lenne. Mivel full belpiacos termék, rubelben alig változott az ára. Ez okozza a dollárba átszámolt alacsony értéket!
Amúgy a kínai cuccok is olcsóak, A VT-4 ára nem olyan régen még 5 millió dollár volt.
Ahogyan a merkava 4 esetén is hitetlenkedtek itt, hogy nekik belpiacra 5 misiket adnak meg a források... Erre mondtam, hogy exportra 10-15 körül lenne.
De még a full kisszériás japán Type-10 ára is 11 millió dollár! Pedig kis széria, rohadt drága munkaerővel, tetű lassan gyártva!
A K2 ára is a koreaiaknak valami 9 milliónak dollárnak megfelelő won, mire lengyelbe ért lett 15+ misi
Valójában a nyugati termékek vannak rohadtúl túlárazva!

• Tetszik
Reactions: Nemerson

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 573
62 055
113
De sima BMP-1el is tele a net. Ennek egy része gondolom szaki.

Én is így gondolom.
Én úgy tudom, hogy az oroszoknál (elvileg) már csak BMP-1AM van.
A szakik/milícia használ ezer éves dolgokat. BMP-1/T-55/T-62 nagy részt oda ment.
De az eredeti hozzászólásomban is pont ezt írtam. Ukránok, területvédelmisek (szakik) vagy épp mi a nevük.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 429
86 563
113
Én is így gondolom.
Én úgy tudom, hogy az oroszoknál (elvileg) már csak BMP-1AM van.
A szakik/milícia használ ezer éves dolgokat. BMP-1/T-55/T-62 nagy részt oda ment.
De az eredeti hozzászólásomban is pont ezt írtam. Ukránok, területvédelmisek (szakik) vagy épp mi a nevük.
Nincsen már szakadár milícia. Vagy egy éve beolvadtak 100%-ban az orosz haderőbe.

• Vicces
Reactions: fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 429
86 563
113
Ebből azért megszültek egy egész értelmezhető (2-3száz?) darabot, a T-84 meg megmaradt kuriózumnak.
A gépesített lövészdandárjaik a háború előtt legalább egy (elit dandárok esetén kettő vagy az összes lövészzászlóaljuk) BTR-4-el felfegyverzett zászlóaljból álltak.