Challenger 1/2

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
37 197
29 922
113
2003-ban Irakban baráti tüzben kilőtt Challenger 2

 

Galthran

Well-Known Member
2020. január 31.
710
2 063
93
ez valami régebbi modernizációba lett volna, automata töltő.


http://www.army-guide.com/eng/product676.html
Some years ago FHL (then Fairey Hydraulics) was awarded a contract by what is now the Defence Evaluation and Research Agency for the design, development and construction of a prototype 120 mm automatic loader.

The FHL design was of the bustle-mounted electromechanical type and held a total of 20 complete Explosive Squash Head (HESH) and Armour-Piercing Fin-Stabilised Discarding Sabot (APFSDS).

The 120 mm ammunition could be replenished from the front (internal) or from the rear (external) with ammunition selection being automatic on command with the selected round then being transported to the load position using a bidirectional conveyor mechanism.

The ammunition was clamped in position in its tube to prevent damage and a tubular sleeve supports the round between the tube and the breech for reliable ramming on the move, the rammer being of the ribbon.

Provision was also made for full emergency manual reversion with control being by microprocessor for ease of use and principal actuation by rare earth brushless DC motors.

Cycle time for a single round was 8 seconds while cycle time for a three-round burst was 21 seconds.

This system successfully completed its static trials but was never fitted into a vehicle for firing trials.


ebbe a csoportba érdemes belépni annak akit érdekel a típus, angol tudás szükséges!!
https://www.facebook.com/groups/chally/?ref=group_header
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
2 207
4 542
113


Ezen a képen jól látszanak az igen vékony lemezek, amikkel a torony formáját megváltoztatták, azt a látszatot keltve, mintha plusz páncélzatot kapott volna.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
27 349
21 745
113
Az egész harckocsi egy demó, a löveg tesztelésére minek pimpeljék fel?

Azért nem csak löveg hanem akkor gondolom már egy füst alatt a teljes 130-ashoz kitalált tűzvezető és stabilizáló rendszert jól letesztelik.Ne feledd,hogy ezt a löveget szánják a Leopard 3-ba is.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
3 950
7 128
113
Azért nem csak löveg hanem akkor gondolom már egy füst alatt a teljes 130-ashoz kitalált tűzvezető és stabilizáló rendszert jól letesztelik.Ne feledd,hogy ezt a löveget szánják a Leopard 3-ba is.
Igen, a löveg és a hozzá tartozó alap dolgokra értettem amit írtam.
 
  • Tetszik
Reactions: dudi