Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És milyen logikus volt hófehér egyenruhában szenet lapátolni....És utâna az egész hajót lehetett tisztitani.
Eddig mèg nem láttam, hogy a szenet a hajò fedélzetère hânyták és onnan talicskázták tovâbb.
Gyakorlatilag folyamatosan mosták és újrafestették a hajókat. Szénpor, lőpor, kazánok füstje. Erre írta mindig acélmonstrumos Zoli, hogy a 19. század második felében a brit tisztek körében például nem az volt az elsődleges mérce, hogy melyik csatahajó milyen eredményeket produkált a lőgyakorlatokon, hanem hogy melyik volt szebb, és főleg tisztább.És utâna az egész hajót lehetett tisztitani.
Eddig mèg nem láttam, hogy a szenet a hajò fedélzetère hânyták és onnan talicskázták tovâbb.
No igen. Mondjuk abban a mocsokban kb mindegy lett volna, milyen színű a ruhájuk szerencsétleneknek.És milyen logikus volt hófehér egyenruhában szenet lapátolni....
Volt is a fűtőknek valami gúnyneve....Nagyon lenézték őket.No igen. Mondjuk abban a mocsokban kb mindegy lett volna, milyen színű a ruhájuk szerencsétleneknek.
Ja persze... mert egy kicsit sem elfogult a T.Szerző.Gyakorlatilag folyamatosan mosták és újrafestették a hajókat. Szénpor, lőpor, kazánok füstje. Erre írta mindig acélmonstrumos Zoli, hogy a 19. század második felében a brit tisztek körében például nem az volt az elsődleges mérce, hogy melyik csatahajó milyen eredményeket produkált a lőgyakorlatokon, hanem hogy melyik volt szebb, és főleg tisztább.
Szvsz a ker tengerészetnél volt inkább jellemző a fűtők /és azon belül is volt több class/ lenézése.Volt is a fűtőknek valami gúnyneve....Nagyon lenézték őket.
Persze lehet rosszul emlékszem.
Én nem érzem elfogultnak, inkább nem osztja a "verhetetlen, hibátlan, tökéletes britek" sztereotípiát. Beszámol olyan esetekről is az elérhető infők alapján, amiről a britek hallgatni szoktak. De ugyanezt megteszi pl a németekkel, vagy az olaszokkal is, hogy a japánokat vagy az amerikaiakat már ne is említsem.Ja persze... mert egy kicsit sem elfogult a T.Szerző.
/akinek egyébként max respect, csak néha túltolja az anti-brit, anti-Churchill retorikát/
Embernek alig tartották őket, a legénységi hierarchiában legalul voltak.Volt is a fűtőknek valami gúnyneve....Nagyon lenézték őket.
Ha más nem is, de a RN tényleg verhetetlen voltÉn nem érzem elfogultnak, inkább nem osztja a "verhetetlen, hibátlan, tökéletes britek" sztereotípiát. Beszámol olyan esetekről is az elérhető infők alapján, amiről a britek hallgatni szoktak. De ugyanezt megteszi pl a németekkel, vagy az olaszokkal is, hogy a japánokat vagy az amerikaiakat már ne is említsem.
Ez így azért konkrétan nem igaz.Ha más nem is, de a RN tényleg verhetetlen volt
Megteszi,de Churchill-ről nem nagyon rémlik pozitív vélemény tőle.
Pár kisebb vereség előfordul az tény,Ez így azért konkrétan nem igaz.
Azt mindig elismerte, nélküle 1940-41 körül a britek fegyverszünetet kértek volna.
Sajnos a kritikai stílusa sokat ront az összképen. Ha van is véleménye azt nem így ahogy Ő.Ja persze... mert egy kicsit sem elfogult a T.Szerző.
/akinek egyébként max respect, csak néha túltolja az anti-brit, anti-Churchill retorikát/
A műszaki személyzetet nem tekintették tengerésznek még sokáig a tradició hiánya miatt. (Kb:Trafalgarnál nem voltak gépészek, fűtők...)Volt is a fűtőknek valami gúnyneve....Nagyon lenézték őket.
Így van, de a verhetetlen jelző sem igaz rá.Pár kisebb vereség előfordul az tény,
De 300 év (kb) alatt nem igazán akadt olyan kihívója, aki döntő vereséget tudott volna mérni a Flottára,
vagy céljaiban megakadályozhatta volna.
De az esetek többségében inkább bevonták a zászlót, mintsem megpróbálják
Sosem ástam bele magam az életútjába, több döntésével, tevékenységével akkor találkoztam először, amikor Zoli írt róla, nekem is felszaladt miattuk a szemöldököm.Churchillnek ennél azért több érdeme volt.
Nekem ez is az a kategória - más hteng-nek nem volt/van ilyen reputációja.Így van, de a verhetetlen jelző sem igaz rá.
Sosem ástam bele magam az életútjába, több döntésével, tevékenységével akkor találkoztam először, amikor Zoli írt róla, nekem is felszaladt miattuk a szemöldököm.