Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha jól értem akkor szétrepedt a cső több esetben: nem bírta a nyomást. A CZ egyelőre a román gyártású lőszerre fogta a dolgot...Česká armáda má problém. Nové pušky selhávají - Novinky
Česká armáda začala na začátku roku přebírat nové pušky pro přesnou střelbu CZ BREN 2 PPS, které byly součástí obrovské zakázky na ruční palné zbraně v celkové hodnotě 2,8 miliardy korun. Podle informací Novinek ze dvou nezávislých zdrojů ale už několik těchto zbraní při střelbách selhalo.www.novinky.cz
Problemak a BREN 2 PPS-el.
Itt is van főcimben a több bell heli.Még több helikopter és vadászgép. A cseh hadsereg felgyorsítja a fegyvervásárlást és a csapatok toborzását
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...omaci_albe?h=276BDF1087B50507261FC3693A274176
A cikk elofizetos, viszont hála egy elofizeto cseh fórumozónak, ez egy olyan link, ahol "csupán" az e-mail címet kel leadni a kinyitásért, ha ráklikkeltek a DOČÍST ČLÁNEK ZDARMA (én magam nem használom a lehetóséget, mert nem szeretem megosztani címemet)
"Évtizedek kérdése egy olyan kifinomult légitársaságot gyártó cég felépítése, mint az Aircraft Industries, és ilyen hírnévvel rendelkezik szerte a világon. Leépítés vagy akár megszűnés esetén ebben a volumenben aligha lehetne hasonló céget újra nyitni. Nem is beszélve a nagy múltra visszatekintő minőségről és hagyományról, amely erős örökséget hagy a jövő generációi számára.
Miért is?Egyébként ez a bell melletti döntés jobbnak tűnik mint a magyar a airbus melletti.
Bell típusai kiforrottak nagyban csere kompatibilis a kettő.Miért is?
Hát azért ez ép úgy igaz az Airbus (és közvetlen jogelődei) típusaira is ebben a kategóriában, a cseh beszerzés példájában viszont a nagyrészt azonos alkatrész szerintem is előny.Bell típusai kifortottak...
Igen, van,...az amerikaiak tettek róla a történelemben, hogy legyen alkalmuk mindent (is) élesben kipróbálni. De gondolod pl. a Caracal - oknak nincs? (Hollywood/PC szindróma)Óriási harci tapasztalat van mögöttük.
Kinek? Mert ezzel azt is sugallod, hogy ez a Bell-ek esetében fontos tényező lenne...Politikailag is megfelelőbb ez e döntés.
Ezt pl. totál nem értemFelesleges a cseheknek a osztrák és magyar gyámkodás na.
V4-re gondolsz vagy mi, mert Babiš elég céltudatos volt, míg volt, mint hogy bárki dirigáljon neki... Szerintem itt eléggé felületesek az "ismereteid"...mintha a nevezettek akarnának dirigálni nekik.
Ezt mondjuk erősen kétlem, de majd az idő megmutatja, ki viszi többre a "beszerzések összképét" nézve...Gazdaságilag is okosabb döntés volt ha a összképet nézzük
Lényeg a cím lapon lévő cikk szerin is dupláznák a mennyiséget tehát lesz 16 venomV4-re gondolsz vagy mi, mert Babiš elég céltudatos volt, míg volt, mint hogy bárki dirigáljon neki... Szerintem itt eléggé felületesek az "ismereteid"...
Ezt mondjuk erősen kétlem, de majd az idő megmutatja, ki viszi többre a "beszerzések összképét" nézve...
Ha anno ugyanezt új gyártású gépekből mi megkaptuk volna elégedett lettem volna.tehát lesz 16 venom
és 8 zulu.
Ami a helikopterbeszerzést illeti magam részéről teljesen elégedett vagyok a megszületett magyar döntéssel, mert máshonnan ilyen ellentételezési csomagot nem kaptunk volna, DE
egyet kell értenem Yodával, hogy az MH lehet jobban járt volna a Viper/Venom kombóval, de csak a Viper miatt, mert egyből kaptunk volna támadó helikoptert relatíve olcsón, ami pillanatnyilag hiányzik a hazai palettából, illetve addig van, amíg a tehénkék (Hind) repülnek.