Hétvégén sikerült feltenni. Csak az alap mappal, FC+Mirázs+F5-el együtt majdnem 50GB.
Eszméletlen szép lett, főleg a völgyes részekben fák fölött repülni baromi jó. A felújított repterek is nagyon tetszenek, a közelben lévő fák illetve a fű jelenléte sokat dob az egészen. A terep is nagyságrendekkel jobb, végre van rendes domborzat (nem csak 2 polygonból álló hegyek) és valahogy a textúrák színe, annak eloszlása is jobb (főleg a havas hegyeknél volt korábban az, hogy kompletten megvakultál és semmi nem látszódott).
Nagy magasságban talán kevésbé szembetűnő a különbség, bár a visibilityt levettem mediumra, hogy biztosan elég stabil legyen az FPS. Most találtam pár útmutatót, hogy hogyan lehet jól optimalizálni az FPS-t a szép látvánnyal, majd hétvégén megy a próba. Ami nekem baromira hiányzik, azok az új felhők. Elvileg már azok is félig készek, kérdés mikor lesznek beletéve.
Multiplayerben 50+ emberrel is megvolt a stabil 40-60 FPS, akár a földön is, ami korábban tipikusan nem így volt. Összességében úgy tűnik, hogy a max FPS kevesebb viszont sokkal stabilabban hozza az átlagot. Korábban ha az égbe néztél a 200 FPS is megvolt, viszont a földön gurulva nem ritkán a 15-20 as tartományba esett ami azért már nagyon zavaró. Teljesen pozitív a változás.
A multiplayer szerver oldala is elég stabilnak tűnik, a mi szerverünk teljes napokat fut vagy akár többet crash nélkül.. 1.5.X ben 5-6 óránál többet szinte sose bírt 40-50 emberrel. Poénból hétvégén felhúztuk 100-ra, csak nem volt annyi user..
A multi kliens oldala viszont jelenleg elég szar, nagyon durva memory leak hibák vannak szóval egy nagyobb szerverre belépni önmagában elég nagy szenvedés. Elvileg ezen most dolgoznak, ha megjavítják akkor szerintem fasza lesz.