Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kár az NH-90-ért egyébként, hogy így félrement, nagyon szemrevaló gépMI a manó, a belgák is dobják a kompozitcsodát.. Érdekes viszont az utód H145M, mert két más méretű feladatkörű forgószárnyasról van szó..
www.scramble.nl/military-news/belgian-armed-forces-nh90-tth-replacement?fbclid=IwAR32bvlon2qwIztvgEl55agH-wUhumO3WXWfFS_PG-9EUZnmvQS2R8l520Q
Ha jól emlékszem, politikai okok miatt (valamelyik kurdok elleni beavatkozás miatt) megszakadt a német-török hadiipari együttműködés, így nem lett belőle semmi. Hogy most mi a helyzet az európai hadiipari együttmüködésekkel, azt te valószínűleg jobban tudod. Szerintem ha a vevő megrendeli, akkor az Airbus jó pénzért bármit integrál a helikopterre.Megtudtam, hogy 7 évvel ezelőtt megállapodás született a Cirit H145M-be történő integrálásáról. Kíváncsi vagyok, hogy megtörtént-e ez az integráció? Úgy gondolom, hogy a laser guided rendszereket könnyebb integrálni, mert nem hordoznak olyan alrendszereket, mint az data link.
Roketsan To Equip Airbus Helicopters With CIRIT Missile System
Turkey’s state-controlled missile maker, Roketsan, has signed a deal to equip Airbus Helicopters’ H135M and H145M platforms with its laser-guided missile system.www.defensenews.com
Pont most dobta ezt fel nekem is a YT.MG6 M134 Gatling für Spezialkräfte auf Hubschrauber H145M
Das Video zeigt das Maschinengewehr MG6 M 134 DHHB (D = Dillon, H = Hybrid = Waffe besteht aus Stahl und Titan, HB = heavy Barrel = schwere Rohre), das die Spezialkräfte der Bundeswehr - montiert am Hubschrauber Airbus H145M LUH SOF (LUH = Light Utility Helicopter, SOF = Special Operation Forces) - einsetzen. Der Zuschauer lernt den Aufbau und die Funktionsweise des MG6 kennen. Ein Waffentechniker erklärt Details zur Waffe uind wie diese gewartet wird. Ein Bordschütze (Tactical Operator) stellt seinen Tätigkeitsbereich vor und erklärt den Einbau des Maschinengewehrs im Hubschrauber. Das Video zeigt auch die Aufmunitionierung und das Einsetzen der Magazine. Anschließend erlebt der Zuschauer eine dynamische Übung mit scharfem Schuss auf dem Truppenübungsplatz Werdeck in der Oberlausitz.
0:33 Erklärung Tactical Operator = Bordschütze = Doorgunner
1:04 Erklärung des Mechanikers zur Waffe selbst
8:30 Vorbereitung der Munition
11:44 Vorbereitung des MG6 im Hubschrauber Airbus H145M LUH SOF (LUH = Light Utility Helicopter, SOF = Special Operation Forces)
15:14 Flug und scharfer Schuss auf dem Truppenübungsplatz
1. A portfólió nem kormanymediaA kormánymédia sem áll ismét helyzete magaslatán...
Ha mi veszünk H145M-et, akkor a MiHu utódja, ha a németek akkor már itt tart Németország, polgári helikoptereket vesznek..
hahaha..
Portolio cikk
A portfolio, és főleg a Businessinsider.de mióta kormánymédia?A kormánymédia sem áll ismét helyzete magaslatán...
Ha mi veszünk H145M-et, akkor a MiHu utódja, ha a németek akkor már itt tart Németország, polgári helikoptereket vesznek..
hahaha..
Portolio cikk
A kormánymédia sem áll ismét helyzete magaslatán...
hahaha..
Portolio cikk
A légierőnek meg VKF-je van hanem Pk-ja Dr.Koller Józsed phd dd.tábornok személyében. Azért mert kint volt magyar hivatalos küldöttség Olaszországban, attól még a jelenleg még az Olasz haderő által sem rendszersített ismételten proto AW249 nem lesz hazánk harci helikopteres fegyvernemében a közeljövőben. Igen repül a prototípus de még a taljánoknál is a A129 utolsó modifikációja van rendszerben. Ha minden katonai küldöttség által megnézett, meg félig-meddig szándéknyilatkozat repülne, akkor nem AH145M hanem A139M lenne rendszerben, lásd az akkori nyilatkozatokat, meg várakozásokat. Én is voltam kint és mutogatták a protot (nem is szabadott fotóznunk) meg láthattunk még sok-sok mindent a típsuról. Mégsem az repült nálunk..A Mihu utódai elvileg az új olasz, igazi harci helikopterek lesznek. Nem csupán felfegyverzett szállító kategóriájúak, alias "szar tepsik" fogják őket váltani, ha minden jól megy. Az új légierő VKF is 24-es pilóta, nem hiszem, hogy ne harcolna azért, hogy továbbra is igazi harci helikopterei legyenek az országnak. Még ha nem is Apacheok, mert az túl drága, plusz túl nagy függés a Nagy Testvértől.