Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Furcsa választás: Ukrajna bemutatta a "Kevlar-E" BMP prototípusát
Megjelentek az interneten egy új ukrán gyalogos harcjármű, a BMP "Kevlar-E" prototípusának képei, amelyet az "Ukrinnmash" magáncég fejleszt.
Az új BMP "Kevlar-E" első képei 2018-n jelentek meg. A készülő géphez a cég szakemberei az ACS 2S1 "Carnation"(Gvozdika)alvázat vették alapul, amelyet viszont az MT-LB alapján hoztak létre, a 122 mm-s ágyúval ellátott a tornyot eltávolították,a deszanttér kialakítása miatt átalakításokat hajtottak végre és a BM-3M "Storm" harci modult helyezték el a régi torony helyén ".
A fejlesztők szerint a BMP legénysége három emberből áll: a sofőrből, a jármű parancsnokból és a lövész-operátorból, a deszanttér 6 lövészt képes befogadni. Korábban arról számoltak be, hogy az új BMP-re a Raketka reaktív páncél elemeinek telepítését javasolják, amely a Knife reaktív páncél könnyű változata, amelyet kifejezetten könnyű páncélozott járművek számára fejlesztettek ki, valamint a KAZ Shershen-t (Zaslon-L).
Az ukrán média felhívta a figyelmet a "Carnation"(Gvozdika)önjáró fegyverek furcsa alváz-választására a jövőbeli BMP számára, mivel ezekből gyakorlatilag nem rendelkezik számottevő mennyiséggel az ukrán hadsereg. Ezt bizonyítja a használt platform külföldön történő megvásárlása. 2019-n Ukrajna ennek a prototipusnak az alapját jelentő Gvozdika alvázat Mianmarból vásárolta meg, akiknek korábban műszaki dokumentációt és gyártósort adott át a 2S1U alváz összeállításához.
Az MT-LB gyártásának visszaállítása, amelyet még 2015- ígértek, orosz alkatrészek nélkül a harkovi traktorgyárban,eddig csak ígéret maradt.
Kínáncsi vagyok, hol lesz a vége ezeknek a nagy buta hombároknak.
A Frankok elvileg elkezdik ezeket lassan kiszórni, mert jön az új koncepciójuk. Ezek elég jó modernizációs csomagot kaptak.
Tessék még egy jó kis videó róla, érdemes megnézni, aztán picit elemezzünk:
Na szóval, mi a feltűnő:
Nem véletlen, hogy váltják a Jaguárral. Az menet közben is tud tüzelni, miközben az MMP pct. rakétával akár 5km-re lévő célt is le tud küzdeni. Dettó menet közben.
- Nincs lövegstabilizátor.
- Ebből fakadóan csak megállva tud tüzelni.
- A 105mm-es löveget kézzel töltik.
Tudom én vagyok a negatív ember, de sose értettem minek egy felderítő járműre minél nagyobb löveget szerelni (a csúcstartó az M551 Sheridan...). Egy felderítő járműnek nem az a dolga, hogy leálljon harcolni, hanem az, hogy lehetőleg lapos kúszásban, észrevétlenül minél pontosabb helyzetképet adjon az ellenséges erők helyzetéről és mozgásáról...
És a toronyban ketten vannak.
A parancsnok tölt is? Mert akkor még kevésbé tetszik. Azt hittem a frankoknak sikerült egy jó dolgot is összehozniuk a szárazföldön, de tévedtem.
Amit te szeretnel az a japan "verzioja" ennek 8 kerekkel, nem?
Szerintem a Panhard AML továbbgondolt változata. Az annyira bevált, hogy sok országban napjainkban is szolgálatban van.
Tessék még egy jó kis videó róla, érdemes megnézni, aztán picit elemezzünk:
Na szóval, mi a feltűnő:
Nem véletlen, hogy váltják a Jaguárral. Az menet közben is tud tüzelni, miközben az MMP pct. rakétával akár 5km-re lévő célt is le tud küzdeni. Dettó menet közben.
- Nincs lövegstabilizátor.
- Ebből fakadóan csak megállva tud tüzelni.
- A 105mm-es löveget kézzel töltik.
Tudom én vagyok a negatív ember, de sose értettem minek egy felderítő járműre minél nagyobb löveget szerelni (a csúcstartó az M551 Sheridan...). Egy felderítő járműnek nem az a dolga, hogy leálljon harcolni, hanem az, hogy lehetőleg lapos kúszásban, észrevétlenül minél pontosabb helyzetképet adjon az ellenséges erők helyzetéről és mozgásáról...
És a toronyban ketten vannak.
Erre: https://en.wikipedia.org/wiki/Panhard_AMLMár az AMX 10RC-re gondolsz?
Szerintetek egy normális vertikális stabilizátor, meg a toronyforgató rendszerrel horizontális megvalósítható ebben a gépben? Mert Tesco gazdaságos hk-nak jó lenne ha igen.
Mindent meg lehet oldani, kérdés, hogy gazdaságos-e. Én akkor már több értelmét látnám fogni egy dedikált toronynak, mint a CMI 3105, amelybe akár automata töltőt is lehet kérni, és olyan alvázra rakod rá, ami kéznél van. Akár a Lynx-re is rá lehet hegeszteni...
Persze, ez rendben van, sok ilyen torony, meg light/med tank van proto szinten legalábbis. Csak azon agyalok, hogy mivel ki lesznek az amx-10-ek vonva a franciáknál, lenne e értelmük valamilyen kishazánkban, ha nagyon olcsóért meg lehetne szerezni?