Egyéb szakkiállításokkal kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Hígítsuk fel kissé a vasdarabokat show elemekkel. A hagyományos fényes ruhák unalmas szürke repülőgépekkel és helikopterekkel állnak szemben. Hogyan nézne ki a repülőgép zöld és narancssárgával? Szerintem nagyon előnyös lenne!

6Y9A34886Y9A3495A kettős kerítéssel tartották be a kötelező távolságot technikusok katonai személyzet és a közönség között.

6Y9A3503
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 816
73 108
113
SOFINS 2021
Special Operations Forces Network Seminar and Exhibition
Bordeaux, France


(Valószínűleg ide ment ki valaki körülnézni az egyik Falconnal.)
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and migfun

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 816
73 108
113
IDEF 2021
International Defense Industry Fair
Istanbul, Turkey
17 - 20 August 2021

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 816
73 108
113
 • Tetszik
Reactions: Ocses

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 816
73 108
113
IDET 2021 Brno, Csehország...


16. IDET - Nemzetközi Védelmi és Biztonságtechnikai Vásár


 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 163
113
Nem az itteni
20-50 olvasó jelenti a kattintásokat, meg aztán különösképpen nem is érdekel. Átlagos olvasok száma meghaladja a 3000-et.. A legnézettebb posztom 18 ezres volt, de az még az Index-s hatalomátvétele előtt volt.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 614
5 321
113
Nem az itteni
20-50 olvasó jelenti a kattintásokat, meg aztán különösképpen nem is érdekel. Átlagos olvasok száma meghaladja a 3000-et.. A legnézettebb posztom 18 ezres volt, de az még az Index-s hatalomátvétele előtt volt.

Pár észrevétel: Aero cukorka hiány: az előző tulaj már lesz.rta ezt a kiállítást, az új tulaj még annyira friss, hogy nem nagyon lehetett ideje rá készülni. Majd nézd meg jövőre pl.
 • Ascod nincs már versenyben Ausztráliában, Redback vs Lynx döntő van
 • Excalibur fekete bárány a mostani kormánynál, mert az előző kormány adott el nekik cuccokat? 2014-ben milyen kormányunk is volt hatalmon, amikor eladtunk nekik 80 körüli 72-est?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 268
45 937
113
Mondom, hogy küldd már át ezeket a blogbejegyzéseket egy lektorálásra, mert megint van benne egy csomó hiba.
Már egyszer viccesen felhívtam a figyelmedet, hogy az a szerencsétlen harcjármű nem azonos a híres lóversennyel.
Tehát nem Ascot, hanem ASCOD.
Az a vicces, hogy azt jól írtad, hogy miből keletkezett a mozaikszó.
Milyen számokat használtál amikor összehasonlítottad a PZH és a Caesar költségeit?
Az különösen vicces, hogy - egyértelműen a Fórumra utalva - foteltábornokozol, miközben olyan marhaságokat adsz elő, amit az orosz nagy kaliberű ágyúkról hoztál össze.
De valószínűleg nem szopkodtad volna fel az EVPU tornyait, ha tudnád, hogy milyen csúnyan elbukott a hazai AMV licenc Vydra beszerzése kapcsán.
A Tatra terepjáró teherautóinak nem az a fő jellemzője, amiket leírtál, hanem az, hogy az összes tengelyén független felfüggesztése van.
Ezzel pedig a legjobb terepjáróképességet tudják összehozni.

Hja és a dinamikus bemutatón nem Bren 2-esek, hanem a jellegzetes cseheknél rendszerben lévő Bren 1-esek voltak - csak hogy ez is a jegyzőkönyvbe kerüljön.

És, ha elfogadsz egy kis tanácsot:
Szerintem nem azért kattintanak a bloggodra az emberek, hogy twitter, meg honvedelem.hu-s képeket szemlézzenek újra.
Ha egyszer ott voltál azon a nyomorult kiállításon, akkor használd már a saját képeidet! Ennek különös, már-már bizarr manifesztációja az, hogy megemlíted, hogy lehetett a Lynxben fényképezni (ami eddig mindenütt tiltott volt), és ennek ellenére egy rohadt képet nem teszel be erről.... o_O :hadonaszos:
Bezzeg Benkő több képen is ott virít, amik ráadásul nem is saját képek.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 163
113
Aki magát saját pöcséről nevezi el, és arra is képtelen, hogy néhány órát autózzon és valamit saját szemével nézzen meg attól milyen hozzászólást remélne az ember :)... A kiállításon Bren1 és Bren2 fegyverek is voltak. Nem fotóztam végig. Az összes képen ahova nincs forrás írva az saját, ahova forrás van az nem saját. ca. 90% saját kép. A megfotózott Lynx-et belülről nem rakom fel, mert egyrészt ott vannak a RM saját képei, meg aztán mindent nem rak fel az ember. Köszönöm a javítást az ASCOD-nál. Valahogy nem áll rá az újjam aztán copy paste csak írtam.. Van aki ez nem főállásban és frissen csinálja, hogy bloggerkedik..
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 146
66 908
113
A Tatra terepjáró teherautóinak nem az a fő jellemzője, amiket leírtál, hanem az, hogy az összes tengelyén független felfüggesztése van.
Ezzel pedig a legjobb terepjáróképességet tudják összehozni.

Jó a mondandód, de én most még téged is kijavítalak, mert az összes gyártó fasza ebben, csak a Tatra finomabban oldotta meg amit fent leírsz. De valójában amitől olyan kurva jó a Tatra terepen, az a csőváz a többi tehergépjármű létravázas kialakításával szemben, szóval nagyon nagy csavarodásokat bír bármi máshoz képest és a jó futóművel együtt nemcsak állandóan felfekvő kerekei vannak így állandó leadott teljesítménnyel, ergo jó terepjárással, hanem még rázni is nagyságrendekkel kevesebbet ráz.