Egyéb UAV/UCAV fejlesztésekkel kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
a legkisebb testvér:

http://www.bloomberg.com/video/introducing-the-world-s-smallest-drone-X8aX7KG3Q3CZX3azn0SAVQ.html?cmpid=otbrn.video
 

Testudo

Member
2011. február 25.
45
0
6
Hát valaminek ki kell lógnia belőle a vízfelszínre legalább rövid ideig, amíg az adatcsomag átjön. Nem biztos, hogy folyamatos online kapcsolat kell. Elég ha lerepüli a beprogramozott útvonalat és utána átküldi az adatcsomagot.
 
2013. december 7.
934
4
18
1) Ha az ellenfél rendelkezik akár a legprimitívebb radarral amivel a drónt észlelni tudja akkor a tengó elárulja a helyzetét amikor felbocsájtja a drónt vagy legalább is tengós értelemben eléggé pontosan tudatta az ellenféllel hol kell keresni

2.)"Akkumulátorral meghajtott drón" : csekély repülési ideje, és kis sebessége folytán elég megpillantani és már tudni lehet hogy a tengó valahol 10km-nél kisebb távolságra tartózkodik tőle.

Szerintem ez az érdekesebb része. Valószínűleg a felszínre szállító konténert felbicsájtják majd a tengó alaposan eltávolodik, akár két óra hosszáig is , majd csak ezután dobják ki a drónt a konténerből.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Hát valaminek ki kell lógnia belőle a vízfelszínre legalább rövid ideig, amíg az adatcsomag átjön. Nem biztos, hogy folyamatos online kapcsolat kell. Elég ha lerepüli a beprogramozott útvonalat és utána átküldi az adatcsomagot.


Van ertelme ennek a dronnak de nem harchelyzetben hanem foleg a hirszerzesi felderitesi feladatoknal. Azonban azt latni kell hogy a dron maga egyben "arulo" is mert annak a felderitese jelenlete egyertelmuve teszi hogy tengo is van a kornyeken.
Korszeru technika kell egy ilyen felderitesehez mert kicsi igy akarmilyen radar nem is alkalmas ra. Vagy eppen egy jol osszeszokott korszeru ESM csapat aki betudja merni .

Beszeltem tengosokkal tegnap a dologrol es ugy vannak vele mint a Harpoon okkal . Jo jo dolog es idonkent lehet is ertelme de alapvetoen csak egy ballaszt es ha kilovod akkor meg arulo.

( tengosok nem szeretik a raketakat )
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 171
75 628
113
Kis UAV határozó

dronesurvivalguide.gif


http://sobchak.files.wordpress.com/2013/12/dronesurvivalguide.gif
 
2013. december 7.
934
4
18
Ez is egy olyan terület amelyben, az elérhető technológiai színvonal okán, akár mi is labdába rúghatnánk. Ha jól tudom van is pár darab, igaz nagyon kisméretű, hazai gyártású.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
http://worlddefencenews.blogspot.hu/2014/09/polish-consortium-presents-home-made.html

Gondolom ez is nyugati segítséggel megy mint a PL-01 tank fejlesztése is.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 800
30 663
113
http://worlddefencenews.blogspot.hu/2014/09/polish-consortium-presents-home-made.html

Gondolom ez is nyugati segítséggel megy mint a PL-01 tank fejlesztése is.

Az úgy tudom kamu, rátettek valami műanyag burkolatot egy régi platformra és adtak neki egy érdekes formát, de lényeg, hogy szart sem ér, kb mint a Csillagok háborúja mozifilmek fegyverei a filmstúdióban. Az egész nem más, mint a műanyag PET palackok újrahasznosításának érdekes módja.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 990
82 226
113
mini UAV
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4o7mRg74qcY
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Kérdésem. . pici drón, egyhelyben képes lebegni 45percet, 1 òràt. Rendszerint éjszaka repül relative nagy (-15,-20C) hidegben es szélben is ,2-300 méter magasan.A földrõl egy csillagnak tünik,ami mozog. Valami led lehet rajta.Megjelenik utàna pedig grànatesõ ...na ez mi lehet?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 800
30 663
113
Kérdésem. . pici drón, egyhelyben képes lebegni 45percet, 1 òràt. Rendszerint éjszaka repül relative nagy (-15,-20C) hidegben es szélben is ,2-300 méter magasan.A földrõl egy csillagnak tünik,ami mozog. Valami led lehet rajta.Megjelenik utàna pedig grànatesõ ...na ez mi lehet?<blockquote>
</blockquote>

A sörétes nem visz el addig, hanem drága agyaggalamb lenne. Hangtompított fegyverrel viszon 200 méterről le lehet kapni szerintem éjjel is.
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Ez hõkamot is tud cipelni?
Joker
Ràlõsz a led elalszik es el is tünt.
Lehet az optikànak van plusz fényre szüksége. Tévednék?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 800
30 663
113
2-300 méter magasból egy LED nem ad semmi megvilágítást, az infrás ledek fényét meg nem látnád. Inkább a ki- vagy bekapcsolt állapotát jelzi pl a kamerának vagy más szenzornak. Egyet lőjjetek le legközelebb, nem olyan nagy táv, hogy egy távcsöves puskával lassú mozgás vagy álló helyzetben ne lehetne lekapni. Hangtompítós fegyver jobb a célra szerintem, mert éjjel nem adja ki a pozíciótokat, de nem akarlak pont én háborúzni tanítani a PC-m elől.