Pedig annó hatalmasat ment az a műsor a NatGeo-n, vagy a Discovery-n.
Nem értem mi baj volt vele, abszolute valid dolgokról volt benne szó.
Nem illik bele az uralkodó narratívába.
Szeretem a tudományt, de sokszor nagyon érződik, hogy a megrendelő érdeke fontosabb a valid eredményeknél és a valóságnál.
Ha pedig olyan sztori jön be, amely töri a narratívát, akkor azt el kell hallgattatni és meg is teszik.
Te meg én úgy sem tudjuk leellenőrizni, így meg az az igaz amit a TV-ben mondanak azt kész.
Csak, hogy a topik témájánál maradjuk, a német sötétzöld fordulat Németországban hivatalos teljes siker történet. A tények nem zavarják ez ügyben a narratívát.
Globális történelmet ugyan így nem fognak átírni. Azt ugyanis a győztesek írják. Nekik nem érdekük, hogy kiderüljön bármelyik legendáról, hogy erősen van valóság alapja.
A legjobb példa Trója megtalálása.
A hivatalos álláspont az volt a "történészek" részéről, hogy nem létezik. Aki hissz benne az "bolond", mai szóval egy konteós, alusapkás hülye, aki hisz a mesékben.
Aztán egy csávó ezt nem vette tudomásul, vett egy régi térképet amin konkrétan rajta volt, hogy Trója merre van, és ott volt. Kb. ennyire volt nehéz megtalálni.
Hozzá tenném, ez az infó, a térkép ismert volt a tudományos körökben is, csak ők "megforrás kritizálták".
Mit tudtat erről egy Bizánci térképész...
Szóval nem egy esetben ami ma konteó, az holnap tudomány, meg történelem. Meg mindig is így volt tények.