WUT?
Te mit szedsz?
Nagyon erős szer lehet.
Azon világban, ahol nincs raktárkészlet és just in time rendszert akar mindenki?
Ember, röhögök. Elmondhatatlanul.
Az ilyen balfék példáktól megyek a falnak...
Az elektromos hálózatok működési elve és fizikája nem változott meg, ez határozza meg annak működését.
Mi köze van ennek a nyomdatechnika megváltozásához?
Egészen elképesztőnek találom azt, hogy ma az emberek többsége úgy képes "érvelni", hogy totálisan figyelemnek kívül hagy bármiféle fizikai-technikai-természettudományos kapcsolatot, de még a józan észt is.
120-200Wh - 60-as 70-es évek, kb két 60w-os izzóval, esetleg még egy rádió erre lehetett számítani egy háztartásban az este folyamán
villanykapcsolós szavazás:
https://index.hu/tudomany/til/2021/03/13/hungarikum-a-villanykapcsolos-szavazas-/
(ezt a két sztorit ugyan ott mesélték)
a kapcsoló üzeműről meg volt német tanulmány is, de volt szerencsém személyesen átkötni irodaházban betápkábelt és biztit mert az arról a körröl működő pc -k nem jó miőségű tápjai 16A környékén mozogtak csak akkora meddőt termeltek hogy át kellett térni 24A-ra és plussz tápra
(válaszolva a kérdésedre: azt nem tudom de van még, ha erre jársz szivesen adok belőle
)
"Azon világban, ahol nincs raktárkészlet és just in time rendszert akar mindenki?
Ember, röhögök. Elmondhatatlanul."
Az jó
Audi Győr - eléggé just in time, saját ipari vágány, kamionparkoló és ha nagy gebasz van ott a közelben a reptér (szokták is használni), robosztus informatikai háttér, ipar sok.0. Itt sikerült beszélgetnem több sori mérnökkel, logisztikai részleg vezetőjével de még egy raktárossal (érted! just in time, raktáros) is. Elmondásuk szerint a gyárban a folyamatok és a készletek úgy vannak felhalmozva/szervezve hogy ha az elöttük lévő fázisban valaki beragad (nem jön meg valam , kirohad egy gép, akármi) akkor készletről még max egy napot tudnak üzemelni. addig meg kell oldani a problémát külömben pukkannak az éves prémiumok és megáll a gyár. szóval justin noname gyár kicsike kis bufferekkel
És emiatt van az is hogy a selejtes részegységgel is legyártják az autót, csak a végén bezuzzák. nem feltétlenül minőségbiztosítási szempontból, egyszerűbb hagyni a tejes folyamatot végigfuttatni mint alkatrészeket/részegységeket kiemelni. ne legyen esély arra hogy nemfelhasznált alkatrészek halmozódjanak fel a raktárban vagy kevergjenek akárhol.
Ellenpélda mondjuk a Tungsram, izzó vagy fénycső - már nem emlékszem pontosan-, a lényeg ha a sor nem a megfelelő sebességgel ment (gyorsabb vagy lassabb nem számít), akkor a gyártmány mehetett a selejtbe. na ez az igazi just in time, csak nem úgy. De még vannak folyamatok kezdve a CD fokuszálásátó a B1B fülkéjének stabilizálásáig ahol nagyon gyorsan bizonyos paraméterek között kell tartani fizikai elemeket és ezt meg is oldották. az esetünkben a lépték az ami elképeszt és gondolom azt hogy ezt nem mindíg lehet normális paraméterek között lekövetni. hogy kellenek a rendszerbe biztonsági tartalékok amik indítási ideje jóval 80s alatt van.
"Az ilyen balfék példáktól megyek a falnak..." én meg az olyanoktól amikor azt mondják hogy 100 éve jól működött akkor minek változtassunk. mondjuk mert megváltozott a termelés (oké hogy csak egy gőzgép de még is csak atom fűti) megváltozott a fogyasztás, picit feljebb skálázódott a hálózat, picit jobban kapcsolódunk más hálózatokhoz és változtak az anyagok is (minket nem érint de az iter-be még szupravezetőket is betettek, idióták). Szóval minden lehetséges paraméter megváltozott, de csak az lehet jó ahogy régen csináltuk, mert nincs másra szükség mert régen ez elég volt PONT
Szerintem meg nem. Szerintem ezzel a szemlélettel pont ülhetünk a babérjainkon és nem kell semmit sem fejleszteni.
"Az elektromos hálózatok működési elve és fizikája nem változott meg, ez határozza meg annak működését." - így van, csak mondjuk a környező országok nem nagyon szerették rajtun keresztül utaztatni az áramot, inkább kerültek minket a veszteségek miatt. de ha jól tudom ez is változott
"Mi köze van ennek a nyomdatechnika megváltozásához?" tulzottan nem sok csak az a tényleg halovány gondolatmenet hogy nagy multú, kiforrott technológia aztán egyszer csak eltünik mert valaki kitalál valami mást. (mielőtt belekezdenénk, nem gondolom hogy az akksi megváltja a világot és alapjaiban változtatja meg az energiatermelés )
"Egészen elképesztőnek találom azt, hogy ma az emberek többsége úgy képes "érvelni", hogy totálisan figyelemnek kívül hagy bármiféle fizikai-technikai-természettudományos kapcsolatot, de még a józan észt is." - Öööö, úgy érzem ebben nem vagyok érintett
a robbanó motor kapcsán elnézésést kérek a pongyola megfogalmazásért és a lendkerék miatt is mert a főtengelyen lévő kis sonkácskákra gondoltam (az viszont érdekes hogy mindenk kiakad a robbanón , de az abszurd példán senki nem viccelődik)