Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha engem kérdezel ez az őrület kategóriája mert a domborzat csúnya árnyékokat vet...Nem gyenge.
Van helyigénye.
Arról a kínáról beszélünk, akik egy 10+ milliós régió felé húztak megkérdőjelezhető teljesítményű vízerőművet, minden műszaki realitást leszarva, majd ezzel alsó hangon 300 ezer embert megöltek, amikor a műszaki realitások beköszöntek, hogy kakukk.Ha engem kérdezel ez az őrület kategóriája mert a domborzat csúnya árnyékokat vet...
Ha engem kérdezel ez az őrület kategóriája mert a domborzat csúnya árnyékokat vet...
Mert most ez a hülyeség (is) gerjed, erre lehet világmegváltó startupokat felhúzni és pénzt kuncsorogni, aprópénzért pedig rengeteg videót gyártani a jutyúbra. A teljes táplálkozási lánc kielégül.Érdekes, érdekes, de mikor jut el végre oda bármelyik tech csatorna, hogy megpendítené, hogy minek kell energiatárolás, amit brutális hatásfok rontó = méregdrága, ha nem "szemetelnék" tele a hálózatot nem vezérelhető termelőkkel?
A gombhoz akarja mindenki varrni a kabátot...
Mert zéró műszaki tudással a háttérben jóm lehet keresni a szépen aninált bullshit-panelokkal, lásd az összes SR-71-es videót. Egy kezemen meg tudom számolni, hány értelemes videót láttam, ami anyagokkal foglalkozottÉrdekes, érdekes, de mikor jut el végre oda bármelyik tech csatorna, hogy megpendítené, hogy minek kell energiatárolás, amit brutális hatásfok rontó = méregdrága, ha nem "szemetelnék" tele a hálózatot nem vezérelhető termelőkkel?
Először megörültem, és meg is lepődtem, hogy ez már meg is épült. Aztán kiderül, hogy még a bürokratikus vakarózásnál tart csak.
Érdekes, érdekes, de mikor jut el végre oda bármelyik tech csatorna, hogy megpendítené, hogy minek kell energiatárolás, amit brutális hatásfok rontó = méregdrága, ha nem "szemetelnék" tele a hálózatot nem vezérelhető termelőkkel?
Nem-e lehetne-e inkább vezérelhető fogyasztókkal "teleszemetelni" a hálózatot??
Egyesek szerint ez "jövő".Annak én is örülnék. Éjjel 2-kor beindulna a mosógép, 4-kor pedig csipogna a tűzhely, hogy végre megfőzhetem az ebédet.
Annak én is örülnék. Éjjel 2-kor beindulna a mosógép, 4-kor pedig csipogna a tűzhely, hogy végre megfőzhetem az ebédet.
Annak én is örülnék. Éjjel 2-kor beindulna a mosógép, 4-kor pedig csipogna a tűzhely, hogy végre megfőzhetem az ebédet.
Ez kb. kerekítési hiba az Excel táblában.Nyugodj meg senki nem akarja szabályozni a mosógépedet vagy a tűzhelyedet. Ami szóba jöhet ilyen téren:
- ipar terén a nagy elektromos áramot fogyasztók. Klasszikus mindenki ismert példa (volt annakidején) az elektrolízissel járó folyamatok pl. timföld --> alu.
- lakosság terén pl. bojler meg hasonlók esetén - mint pl. éjszakai áram.
Ez kb. kerekítési hiba az Excel táblában.
Nem, a vezérelhető ipari fogyasztó, amit "áh, most kikapcsolom, mert annyira nem kell" megközelítés.Ahamm. Akkor az ipar és lakosság áramfogyasztása együttesen kerekítési hibahatár egy excel -ben. OK. Akkor már csak egy hülye kérdés maradt - a marslakók "zabálják" fel a sok delejt?
Ha meg igen, mert mondjuk nappali műszakban megy a gyár ki is fizeti ki az éjszakát?Nem, a vezérelhető ipari fogyasztó, amit "áh, most kikapcsolom, mert annyira nem kell" megközelítés.
Amikor 7000 MW a csúcsfogy, akkor ezek kapacitása a 100-200 MW táján sincs itthon.
Ha meg tényleg durva áramhiány lenne, akkor ennyi sem.
Volt, hogy a Barátság II. távvezeték 98% kihasználtságon megy.
Azt te hol akarod vezérelni?
Vagy a finomító, ami kapacitáshatáron ment? Az hol fog leállni szerinted?
Vagy bármilyen ütemezett / 0-24 órás technológia?
Vagy egy autó gyártósor?
Ez a vezérelhető fogyasztó mítoszt kb. az ökobarmok találták ki.