Szia,solarral magyarországon tudsz csökkenteni 15 %-ot a gázon, éves átlagban
a rossz hír hogy kell hozzá az a 85 % gáz
Szerintem a 15%-nal joval tobb kivalthato szennel, atommal (kulon-kulon).
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szia,solarral magyarországon tudsz csökkenteni 15 %-ot a gázon, éves átlagban
Jelen helyzetben az a 15% sem kevés. Megváltást nyilván nem hoz, egyértelmű, hogy kell mellé az atom és a gáz, de a dolgok rosszabbra fordulása esetén ennyivel kevesebb méregdrága LNG-t beszerzését is jelentheti.solarral magyarországon tudsz csökkenteni 15 %-ot a gázon, éves átlagban
"Az Európai Bizottság május közepéig terjeszti elő az orosz gáztól, olajtól és széntől való függőség 2027-ig történő megszüntetésére, az EU energiamixének dekarbonizálására, illetve az uniós árampiac optimalizálására fókuszáló további konkrét javaslatait." + No atom...Az EU fő klímafegyverét is hatástalanítaná Orbán Viktor a rezsicsökkentés érdekében
Egyelőre az EU-tagok kisebb része támogatja az Orbán Viktor kormányfő által április 6-án ismertetett, több ország, illetve szervezet által régebb óta szorgalmazott felvetéseken alapuló, a magas energiaárak ügyében szorgalmazott azonnali brüsszeli intézkedések többségét. A bioüzemanyagok ügyében...www.portfolio.hu
Nagyon jó ábra, de nem kell az atom. Csak.Volt már ilyen.
A probléma az, hogy amikor a peak demand van, akkor kb. semmit nem termelnek...
Tehát senkit nem érdekel ez, mert az éves summa súlyuk kicsi.
Németeknél is látszik ez. Senkit nem érdekel, hogy a max értékhez képest néha befigyel megdöbbentően alacsony. A súlya ezeknek lófasz.
A sötét sáv közepe alul az átlagos tavaszi és nyári nap. A trendje a jó időnek és nem tél/ősznek. Na akkor nézzük hozzá a többi adatpontot és elfogja az embert a röhögés.
Aztán FR-t nézzük meg értelmezzük. Zzinór + szabályozható aton.
DK, sok szél, meg nap oszt mégios mekkora kilengések.
Hát, szénnel (lignittel) mi már nem nagyon, mivel a Mátrai Erőmű lignites blokkjainak üzemideje tudtommal 2029-ben lejár.Szia,
Szerintem a 15%-nal joval tobb kivalthato szennel, atommal (kulon-kulon).
???Hát, szénnel (lignittel) mi már nem nagyon, mivel a Mátrai Erőmű lignites blokkjainak üzemideje tudtommal 2029-ben lejár.
és marad étolajnak. és enniA bio üzemanyagok kivezetése komoly fegyver a klíma, a termőföld, a vizek tönkretétele ellen.
A cikk téved. Az Adria kapacitása DRA felett évi 15 millió tonna is lehet. Ezzel képes Mo + Szlovákia ellátására, ha van hozzá imput oldalon anyag.Ha nem jön az orosz olaj, csak 6-10 hónapig lesz üzemanyagunk. De ha jön, akkor is van gond
Az ország üzemanyag-ellátásában nem éppen rózsás a helyzet. A háború és a benzinturizmus miatt a mostani paraméterekkel is gond lehet a nyárra, de ha nem jön az orosz olaj, ki is fogyhatunk.telex.hu
Akkor remèljük, hogy jòl szâmoltad!A cikk téved. Az Adria kapacitása DRA felett évi 15 millió tonna is lehet. Ezzel képes Mo + Szlovákia ellátására, ha van hozzá imput oldalon anyag.
Tudom, mert én méreteztem és számoltam. Ez akkor esne le 14 misi alá, ha számottevően nagyobb viszkozitású anyag érkezne. A sűrűség szórása ilyan kicsi, hogy az nem faktor.
Csak átfutottam, de ez kb. azt jelenti, hogy a naperőművek csúcsideji load factora akkor a túltelepítés miatt feleződhet, azokta amire ez vonatkozni fog...Napenergia: itt az új szabályozás, így utasíthatják el a naperőművek hálózati csatlakozási igényét
A villamosenergia-rendszerbe befogadható nap- és szélerőművi teljesítőképességre vonatkozó korlátot határoz meg az átviteli rendszerirányító a jövőben fél évente, melynek során a villamosenergia-rendszer üzembiztonságának biztosíthatósága lesz a fő szempont - derül ki az április 14-i Magyar...www.portfolio.hu
Adria vezetéket még Kádár alatt épitették.Namost vagy te vagy sokkal öregebb,mint gondoltam,vagy újáépitették a vezetéket?A cikk téved. Az Adria kapacitása DRA felett évi 15 millió tonna is lehet. Ezzel képes Mo + Szlovákia ellátására, ha van hozzá imput oldalon anyag.
Tudom, mert én méreteztem és számoltam. Ez akkor esne le 14 misi alá, ha számottevően nagyobb viszkozitású anyag érkezne. A sűrűség szórása ilyan kicsi, hogy az nem faktor.