Ha így vesszük igen minden leszivárgó víz
. Nekem már a nagyapám is bányamérnök volt és orosziban apám szintén és nem csak főmérnöke volt oroszinak. Tehát nem én találtam ki hanem a gyakorló szakemberek gondolkodtak ezen és meg is csinálták volna, ha nem ez történik az országgal a 90 es években!
A mélyművelésű bányákban a legnagyobb gond a víz, de nem azért mint írtad hanem a vízbetörések miatt. A halálos balesetek jó része e miatt volt. Ezért írtam, hogy egy ilyen bányákban így is úgy is nagyon sok vizet kell megmozgatni, tehát a víztározókat fel lehet ebből tölteni.
Az oroszi rekultiválás alatt egy vicc amit csinálnak!
Amúgy a bányát úgy zárták le, hogy gátakat építettek be amivel a vizet akarták megfogni, (nevetséges ötlet volt nem is sikerült ilyen amikor magabiztos hülyék csinálják a tervet akik erőszakosak is!)
Tehát most is van bent "víztározó"
Igen marha sok iszap is van benne alig pár tíz év alatt és ezt kezelni kellene, de egy működő üzemnél nem lenne gond.
Summa summárum orosziba ezt meg lehetne oldani, de sok pénz kellene hozzá amit egy ilyen start up soha nem tudna behúzni. Úgy hogy az ötlet megvalósítható (szerintem meg mások szerint is) ,de ahhoz az állam kellene meg mondjuk az eu támogatás mint zöld beruházás.