Utána a napi igényeket sem tudják megtermelni az akksi kb. semmit nem csinál, mert ebben az időben vagy stabilan süt a Nap vagy kb. semennyire.
Ez teljesen fogyasztás függő.
A havernak is akkora napelem rendszere van mint nekem (4kw/h), és az elmúlt hónapban megtermelt neki 200kw/h-t akkor, amikor a legrövidebbek voltak a nappalok!
Nekem a havi fogyasztásom ennyi, villanybojlerral együtt.
Ha a nappal termelt áramot éjszaka is tudnám használni, akkor így 0 fogyasztásra jönnék ki, az év legrövidebb napos óráját adó hónapban!
Természetesen ahogy hosszabbodnak a nappalok, kb. egyenes arányban nő a termelés, nem számítva a párás, ködös idők megszűnését sem!
Amint én is megkapom az engedélyt a rendszerre (remélem még idén
), tudok közelebbit is mondani!
Még annyit hozzá tennék a napelemesek ekézéséhez, hogy nem mindenki állami pénzből telepített, én sem! És hogy a felhasznált mennyiség feletti áramot kb. tizedáron veszi át az áramszolgáltató! Tehát nem hiszem, hogy akkora vesztesége keletkezne rajtunk! És ennyivel kevesebb "rezsicsökkentet áramot kellene megtámogatnia a költségvetésnek is"!
Persze arra tényleg kellene megoldás, hogy ne Pakson kelljen csökkenteni a termelést, ha kisüt a nap!
Ha mondjuk az akku pakkot támogatnák valamennyivel, akkor talán elgondolkoznék rajta, hogy tudjam kigazdálkodni rá a fennmaradó költséget!