Építőipar, lakáspiac

Status
Not open for further replies.
Érdekes műszaki megoldás, bár elég szkeptikus vagyok vele egyelőre:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Bár tény, hogy harcjárművekre kb. 20 éve gyártanak hasonló szintetikus bevonatot. De, hogy házra is? o_O

• Tetszik
Reactions: phaidros
Érdekes műszaki megoldás, bár elég szkeptikus vagyok vele egyelőre:
Bár tény, hogy harcjárművekre kb. 20 éve gyártanak hasonló szintetikus bevonatot. De, hogy házra is? o_O
Azon gondolkoztam, hogy ha ilyen nagy a légáteresztő képessége, akkor vályog, vagy vert falra is felvihető. (?)

Azon gondolkoztam, hogy ha ilyen nagy a légáteresztő képessége, akkor vályog, vagy vert falra is felvihető. (?)

Elviekben igen. A youtubon látszik a videó leírásában a cég linkje. Szerintem ők tudnak erről bővebb tájékoztatást adni.
De mint mondtam, én kicsit szkeptikus vagyok. Tankoknál, repülőknél, helikoptereknél egy vagyon egy ilyen bevonat. Ilyen például az orosz "Nadika" bevonat is. Hogy ez házra rakható e? o_O
Nekem az nem fér a fejembe, hogyha nanocellákat hoz létre (kb. mint a purhab csak kisebb méretben) akkor ott, hogy jut át a pára/nedvesség? o_O
Ugyan ez a furcsaság nekem, amit a színező pasztával mondott. Ha színező pasztával színezhető, akkor megtörik a nanostruktúra a színező anyagtól (más az anyagszerkezet) és akkor megint nem értem a műszaki működést.
Nah mindegy, kíváncsi vagyok működik-e a valóságban. :D
(Ha igen, akkor az egy nagyon komoly műszaki előrelépés az építő iparban)

Távolkelet az építőiparban, reggeli rutin:

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Reality check a lakáspiacról és lakhatási válságról a fejlett precíziós Nyugaton -ennek az 57 nm-es lakásnak Torontóban a bérleti a szolid és megfizethető 1950 CAD-ról 3200 CAD-ra (831.000 Ft) nőtt 3 év alatt.

Azért ehhez látni kell az átlag fizukat is:

Az egyik legnépesebb államban: Ontarioban (ahol Toronto is van) 63,369 CAD az éves átlag fizú, 38400 CAD lenne ebből a lakbér évente. Kb. 60%

A havi átlagfizetés Budapesten, nettóban 413ezer Ft. Átlagos albérlet díja Budapesten: 225 ezer Ft

Tehát 54% megy el lakbérletre "átlagok alapján" - lassan utolérjük Kanadát! :D
A különbség talán ott van hogy a lakbérlet kifizetése után megmaradó rész mire elég...

Status
Not open for further replies.