Sulejmanit Teheránban gyilkolták meg? Kicsit gondolkodjál,aztán rájösz
Van Bór a képén vastagon.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sulejmanit Teheránban gyilkolták meg? Kicsit gondolkodjál,aztán rájösz
...
Oroszország+Kína van az USA+Japán+Ausztrália+Britek ellen, ez a felállás, nekem ez egyértelmű. A kérdés inkább az, hogy mi lesz Európával középtávon. Ez viszont nagyon nagy kérdés, főleg nekünk, itt a Kárpát medencében...
Nem jól közelíted meg a dolgot. Oroszországnak az utóbbi időben történő csodálatos növekedése, visszatérése nagyhatalomként egyik fő oka, hogy valakik elkezdték vissza fölépíteni az orosz/szovjet birodalmat, mert ez az érdekük, valamiért. Namármost, ha ezt a valamiértet nem teljesítik, akkor ezek a külső erők el fognak állni attól, hogy az orosz/szovjet birodalmat építsék.
Szemléltetésül, hogy mire akarok kijukadni: egy YouTube videó alatt, amely az új orosz katonai irányító központot (amelyben azok a sci-fi-be illő hatalmas termek vannak, sok-sok számítógép monitoros székkel) mutatja be, láttam egy ilyen orosz kommentet: "Nem hiszem el, hogy ez a miénk"
Nekem a következő gondolat jutott az eszembe: "Lehet, hogy mert nem is az..."
A nagyhatalmak között vannak titkos technológia-transzferek, a SZU szétbontásakor sok technológiát ellopott az USA a SZU-tól, most meg lehet, hogy épp átad...
valamiért...
Kizárnám, hogy Oo Kína ellen fordulna,vagy fordítva.
Az szintén nem Tiszta, hogy az USA mit akar Kínával, hogy fogják vissza szorítani, megutkoznek a tengeren, vagy az USA szétbombázza Kína iparát?
Kínának 100as nagyságrenben vannak icbm-jei, a mivel eléri az usát, ki tudja mennyit van nekik tengókon, ez a hajó element, hogy megtámadjuk Kínát, kovetkezmények nélkül.
Usának újra kell gombolni a kabátot, ott van neki kozép, meg dél amerikai, NY európa, a korona gyarmatok, van még játszótér.
Nem jól közelíted meg a dolgot. Oroszországnak az utóbbi időben történő csodálatos növekedése, visszatérése nagyhatalomként egyik fő oka, hogy valakik elkezdték vissza fölépíteni az orosz/szovjet birodalmat, mert ez az érdekük, valamiért. Namármost, ha ezt a valamiértet nem teljesítik, akkor ezek a külső erők el fognak állni attól, hogy az orosz/szovjet birodalmat építsék.
Szemléltetésül, hogy mire akarok kijukadni: egy YouTube videó alatt, amely az új orosz katonai irányító központot (amelyben azok a sci-fi-be illő hatalmas termek vannak, sok-sok számítógép monitoros székkel) mutatja be, láttam egy ilyen orosz kommentet: "Nem hiszem el, hogy ez a miénk"
Nekem a következő gondolat jutott az eszembe: "Lehet, hogy mert nem is az..."
A nagyhatalmak között vannak titkos technológia-transzferek, a SZU szétbontásakor sok technológiát ellopott az USA a SZU-tól, most meg lehet, hogy épp átad...
valamiért...
Tud valaki híreket arról, hogy kik folytat(hat)ják majd az eddigi miniszterek közül?
Különösen érdekelne: Szergej Shojgu (védelem), Szergej Lavrov (külügy), Jurij Boriszov (űripar)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dmitry_Medvedev's_Second_Cabinet
..
Valljuk be, ez a gyors huszárvágás igencsak meglepte a világot!
Hápog mindenki...
India nem lesz szereplő? Szerintem a kulcskérdés Ázsiában ők és nem az oroszok.Csodálatos növekedése nem az oroszoknak volt, hanem a kínaiaknak. Oroszország kényszerpályán van, a demográfia - s ezen belül a muszlim hátterű emberek növekvő aránya hatalmas és megoldatlan probléma. Az atomütőerő fiatal, potens, de nem kevés olyan területe van a haditechnikának ahol el vannak maradva úgy, hogy a közeli és középtávon a jövőben azt szinte biztos hogy nem fogják tudni ledolgozni. A világ legnagyobb területű országaként, tele nyersanyaggal, úgy hogy démonizálva és egyre inkább körbevéve vannak nyugatról, katonailag nem, de gazdaságilag támadás alatt állnak, nekem egyértelmű hogy a szintén támadott Kínával fognak összezárni, nem azokkal akik most is aktívan ártanak nekik, és nyomulnak be a megígérttel ellentétesen a tradicionális érdekszférájukba!
Azt nem látjátok át sokan, hogy Kínával van nézeteltérés Szibéria miatt, de kereskednek egymással oda vissza, tisztelet és egyre mélyülő partnerség van, tudja mindkettő hogy a nyugati világ semmit nem szeretne jobban, mint őket kettőjüket egymás ellen fordítani, és utána külön külön kivéreztetni a győztest.
Ezzel szemben a nyugattal, amely itt igazából mondjuk ki, 90%-ban az USA-t takarja, mindkettőnek az a baj, hogy folyamatosan támadja a gazdaságát, korlátozza még a saját előszobájukban is őket, és a határaikra állít fel ABM rendszereket, ahhoz közel állomásoztat katonákat, kavar adott esetben Ukrajnában, Hong-Kong-ban.
Ami úgy totyog mint egy kacsa, úgy gágog mint egy kacsa, az sanszosan kacsa.
Oroszország+Kína van az USA+Japán+Ausztrália+Britek ellen, ez a felállás, nekem ez egyértelmű. A kérdés inkább az, hogy mi lesz Európával középtávon. Ez viszont nagyon nagy kérdés, főleg nekünk, itt a Kárpát medencében...
Shojgu és Lavrov imázsa igencsak fel lett építve az alternatív médiában mint akik hozzájárultak az új orosz aranykor eljöveteléhez, így elég hátbavágó lenne az egész hálózat számára ha Putyin mindenki tudta nélkül kipöccintené őket mint egy takonygalacsint.Tud valaki híreket arról, hogy kik folytat(hat)ják majd az eddigi miniszterek közül?
Különösen érdekelne: Szergej Shojgu (védelem), Szergej Lavrov (külügy), Jurij Boriszov (űripar)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dmitry_Medvedev's_Second_Cabinet
..
Valljuk be, ez a gyors huszárvágás igencsak meglepte a világot!
Hápog mindenki...
Más szavakkal Lavrov,Sojgu és Boriszov marad. Akik alatt rezeg a léc: munkaügyi miniszter, sport miniszter, egészségügyi miniszter, oktatási miniszter, szociális ügyekkel foglalkozó miniszter...stb
Köszi!
Orosz nyelvű sajtóban volt olyan hír egyébként, hogy Mihail Misusztyin egyik fia meghalt volna?
Mit lehet tudni a magánéletéről?
..
A komment miatt teszem ide:
https://neokohn.hu/2020/01/17/putyin-vegkepp-ket-vallra-fekteti-a-demokraciat/
India?India nem lesz szereplő? Szerintem a kulcskérdés Ázsiában ők és nem az oroszok.
Nos: Kanada, Ausztrália, Ausztria, Egyesült Királyság, Írország, a skandináv államok, stb, stb.... (Bár én nem írtam hatékonyságról, csak te, de ezekben - és még sok államban - jól, és egyben hatékonyan működik.)Hol működik jól, igazán hatékonyan?
Lehet, hogy problémaforrás, de elsősorban Kínának és Pakisztánnak. Azért addig, amíg van indiai-orosz fegyverbarátság, addig nem nagyon lehet nyugodt ilyen ellenséggel a hátában Kína...India?
Nekik vizük nincs annyi hogy itassák a lakosságot, kulcs kérdésnek kulcs kérdés lesz, de csak annyiból hogy merre felé szeretnének majd tömegesen migrálni, illetve meddig szaporodnak tovább.
Szerintem előbb utóbb ők megeszik egymást a pakisztániakkal.
Nekem India mint problémaforrás villan be mindig, nem úgy mint potenciális leendő nagyhatalom, vagy királycsináló.
"Australia belongs to China"....Oroszország+Kína van az USA+Japán+Ausztrália+Britek ellen, ....
A putyini demokráciáról:
A putyini adminisztráció 10 új pártocskát akar létrehozni ami megosztja majd 21-ben az ellenzéki szavazatokat és a demokrácia látszatát kelti.
Egyik a volt WOT fejlesztő Slava Makarov által a napokban indított Direct Democracy Party.
https://meduza.io/en/feature/2020/01/15/rise-of-the-spoiler-parties
Ausztrália keresi az összes lehetőséget arra hogy szövetkezzen bárkivel Kína térnyerése ellen. Pont úgy mint Japán."Australia belongs to China"
SerpentZA
Uhh... Ennek a felsorolásnak azért vannak gyöngyszemei...Nos: Kanada, Ausztrália, Ausztria, Egyesült Királyság, Írország, a skandináv államok, stb, stb.... (Bár én nem írtam hatékonyságról, csak te, de ezekben - és még sok államban - jól, és egyben hatékonyan működik.)
Az a baj, hogy nem tudod mi a különbség a vezérlés és az irányítás között.