Nem jól közelíted meg a dolgot. Oroszországnak az utóbbi időben történő csodálatos növekedése, visszatérése nagyhatalomként egyik fő oka, hogy valakik elkezdték vissza fölépíteni az orosz/szovjet birodalmat, mert ez az érdekük, valamiért. Namármost, ha ezt a valamiértet nem teljesítik, akkor ezek a külső erők el fognak állni attól, hogy az orosz/szovjet birodalmat építsék.
Szemléltetésül, hogy mire akarok kijukadni: egy YouTube videó alatt, amely az új orosz katonai irányító központot (amelyben azok a sci-fi-be illő hatalmas termek vannak, sok-sok számítógép monitoros székkel) mutatja be, láttam egy ilyen orosz kommentet: "Nem hiszem el, hogy ez a miénk"
Nekem a következő gondolat jutott az eszembe: "Lehet, hogy mert nem is az..."
A nagyhatalmak között vannak titkos technológia-transzferek, a SZU szétbontásakor sok technológiát ellopott az USA a SZU-tól, most meg lehet, hogy épp átad...
valamiért...
Csodálatos növekedése nem az oroszoknak volt, hanem a kínaiaknak. Oroszország kényszerpályán van, a demográfia - s ezen belül a muszlim hátterű emberek növekvő aránya hatalmas és megoldatlan probléma. Az atomütőerő fiatal, potens, de nem kevés olyan területe van a haditechnikának ahol el vannak maradva úgy, hogy a közeli és középtávon a jövőben azt szinte biztos hogy nem fogják tudni ledolgozni. A világ legnagyobb területű országaként, tele nyersanyaggal, úgy hogy démonizálva és egyre inkább körbevéve vannak nyugatról, katonailag nem, de gazdaságilag támadás alatt állnak, nekem egyértelmű hogy a szintén támadott Kínával fognak összezárni, nem azokkal akik most is aktívan ártanak nekik, és nyomulnak be a megígérttel ellentétesen a tradicionális érdekszférájukba!
Azt nem látjátok át sokan, hogy Kínával van nézeteltérés Szibéria miatt, de kereskednek egymással oda vissza, tisztelet és egyre mélyülő partnerség van, tudja mindkettő hogy a nyugati világ semmit nem szeretne jobban, mint őket kettőjüket egymás ellen fordítani, és utána külön külön kivéreztetni a győztest.
Ezzel szemben a nyugattal, amely itt igazából mondjuk ki, 90%-ban az USA-t takarja, mindkettőnek az a baj, hogy folyamatosan támadja a gazdaságát, korlátozza még a saját előszobájukban is őket, és a határaikra állít fel ABM rendszereket, ahhoz közel állomásoztat katonákat, kavar adott esetben Ukrajnában, Hong-Kong-ban.
Ami úgy totyog mint egy kacsa, úgy gágog mint egy kacsa, az sanszosan kacsa.
Oroszország+Kína van az USA+Japán+Ausztrália+Britek ellen, ez a felállás, nekem ez egyértelmű. A kérdés inkább az, hogy mi lesz Európával középtávon. Ez viszont nagyon nagy kérdés, főleg nekünk, itt a Kárpát medencében...