Érdekességek a világ országaiból

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 925
86 460
113
Natalia megszerezte második diplomáját is. Elvégezte a "Nemzetközi Kapcsolatok" (diplomata) mesterszakát.

271994635_1268268096980335_539370634319709983_n.jpg

271995129_1268268083647003_5118605108256659487_n.jpg

@zeal

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 895
67 679
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Be kellett takarózzak miközben néztem.
Egyszer - virtusból - megfürödtem a Balti tengerben, mikor 11 fok volt és szakadt az eső, a víz meg 14 fokos volt. Ez is része a dicső hőstetteimnek, amiből egyszer talán majd film is készül.
Na az ehhez képest forróvíz volt, meg nyári dögmeleg. Alsó hangon 60 fokkal volt melegebb a levegő, mint ahol ez a csóka fürdőzik.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 879
32 276
113
Egyszer - virtusból - megfürödtem a Balti tengerben, mikor 11 fok volt és szakadt az eső, a víz meg 14 fokos volt. Ez is része a dicső hőstetteimnek, amiből egyszer talán majd film is készül.
Na az ehhez képest forróvíz volt, meg nyári dögmeleg. Alsó hangon 60 fokkal volt melegebb a levegő, mint ahol ez a csóka fürdőzik.
A levegő hőmérséklete, ami nagyon durva, mert a víz ott sem megy 0 fok alá, ha belegondolsz, a vízbe szinte melegedni megy be.
Egyszer szilveszter éjszakáján egy kis halasóban mi is feltörtük a jeget s megfürödtünk benne, utána a havon mezitláb berohanni a házba volt a legdurvább, tehát az öreg amit mond, hogy "akkupunktúra" azt szó szerint lehet venni mikor belefekszik a hóba.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 455
113
Ilyenkor hol marad a tüdőgyuszi ?
A hideg relatív fogalom kinek , hogy ?

+ 20°C A görögök felveszik a pulóverüket (ha megtalálják)

+ 15°C A jamaicaiak bekapcsolják a fűtést (persze, ha van nekik).

+ 10°C Az amerikaiak reszketnek a hidegtől. Az oroszok a
kiskertekben uborkát ültetnek.

+ 5°C Leheletünk már látszik. Az olasz autók felmondják a szolgálatot.

0°C Amerikában megfagy a víz. Oroszországban a víz sűrűbb lesz.

- 5°C A francia autók felmondják a szolgálatot.

- 15°C A macska ragaszkodik hozzá, hogy veled aludjon az
ágyban. A norvégek előveszik a pulóverüket.

- 18°C Oslóban bekapcsolják a fűtést. Az oroszok a szezon
végén utoljára utaznak a dácsára.

- 20°C Az amerikai autók nem indulnak el.

- 25°C A német autókat nem lehet indítani. A jamaicaiak kihaltak.

- 30°C A hatóságok napirendre tűzik a hontalanok kérdését. A
macska a pizsamádban alszik.

- 35°C Túl hideg van ahhoz, hogy gondolkozz. A japán autókat
nem lehet elindítani.Az oroszok bezárják a fürdőszoba kis ablakát !

- 40°C A svéd autók felmondják a szolgálatot.

- 42°C Európában már nem működik a közlekedés. Az oroszok az
utcán fagylaltoznak.

- 45°C Vannak még görögök?

- 50°C A szemöldökök megfagynak két pillantás között.
Alaszkában a kutyaszán már csak szívatóval indul .

- 60°C A fehér medvék délebbre vonulnak.

- 70°C A pokol is befagyott. Moszkvában beindul a távfűtés .

- 73°C A finnek menekítik a Mikulást Lappföldről. Az oroszok
felveszik a füles sapkájukat.

- 80°C Az oroszok nem veszik le a kesztyűjüket még a vodka
pohárba öntésekor sem.

- 114°C Az alkohol megfagy. Az oroszok igazán dühösek és felveszik a téli nagykabátot és válenkit !

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 123
32 122
113
én is :confused: El sem tudom képzelni hogy tud valaki 15 fokban edzeni :eek:
Emlékszem, ahogy Zakopaneban a polák harcosok -5 fokban még pólóban akcióztak nagy boldogan egy-két cigivel a szájukban, Szentpétervárról nem is beszélve :D Mondjuk nem mondom 13 darab 72 fokos Tatratea elfogyasztása után én is kb Szibéria meghódítására lettem volna készen, de csak a Jászait meg a Körutat sikerült okkupálnom rövid időre :D

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 470
58 888
113

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 925
86 460
113
Orosz elektronikai ipar problémái:

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Orosz elektronikai ipar problémái:

érdekes én gyártottam induktív ellenállásokat is anno a tekercsek melett meg elektromechanikai termékeket:) Autóba repüllőkbe szállították meg hajókra a zömét... igazából nem bonyolúlt dolgok csak a minőség ellenőrzés nagyon fontos tényező

• Tetszik
Reactions: gergo55