Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért azt is tegyük hozzá, hogy ezek a lovak elég magas szinten lehettek idomítva, úgyhogy egy ilyen "hétvégi lovas" nem feltétlenül tud olyan finom ingereket adni, mint ahogy azt a ló elvárná.Hát. Akkor is bénán lovagol.
Ami még nem is lenne baj - nem mindenki születik nyeregbe.
De az anno félmeztelen, macsós alakításának függvényében azért kicsit muris...
Speciel nem is erre gondoltam, hanem hogy össze-vissza pattog szerencsétlen a nyeregbenAzért azt is tegyük hozzá, hogy ezek a lovak elég magas szinten lehettek idomítva, úgyhogy egy ilyen "hétvégi lovas" nem feltétlenül tud olyan finom ingereket adni, mint ahogy azt a ló elvárná.
.@Capslock27
Persze, minden relatív. Mint mondottam, a macsó félmeztelenes videójához képest komikus.
Megfelelő lovat adtak neki: nyilván vmi 'parádés' lovat. Viszont ez üti azt, hogy különösebben nyugtalan legyen.
Épp azért kapta, mert kb magától is tudja az ilyen, hogy mi a dolga és kellően bambább/jóindulatúbb/nyugodtabb.
Az azért megvan, hogy P esetében egy a ló számára valószínűleg ismerős lovarda van,.
.
A kedvedert hazai peldak, hogy a profi, parades lovak is tudnak meglepetest okozni:
.
.
Meg ki tudja miért hisztiztünk be... nem egy faszparaszt van, aki ezzel szórakozik.Az azért megvan, hogy P esetében egy a ló számára valószínűleg ismerős lovarda van,
ráadásul zárt, váratlan hanghatásoktól és tömegtől mentes?
Az első videó igen csúnya
Egyébként pongyolán fogalmaztam, lovardás lóra akartam volna utalni, így kicsit félrevezető lett.
A ló számára nem ismerős lovarda volt, nem ismerős lovak, és a tömeget szolgáltatta a sereg újságíró. Egyébként egy ló bármitől tud hisztizni, sőt, azt figyeli, h mitől hisztizhet. Egyébként az elnök bácsi biztonságáért felelős ember ott helyben elásná azt, akiben felmerül, h rárakjuk egy ismeretlen lóra, amit random kiválasztunk az ott lévő 50ből.Az azért megvan, hogy P esetében egy a ló számára valószínűleg ismerős lovarda van,
ráadásul zárt, váratlan hanghatásoktól és tömegtől mentes?
Az első videó igen csúnya
Egyébként pongyolán fogalmaztam, lovardás lóra akartam volna utalni, így kicsit félrevezető lett.
Akkor most ismerős vagy nem ismerős? Döntsd már elA ló számára nem ismerős lovarda volt, nem ismerős lovak, és a tömeget szolgáltatta a sereg újságíró. Egyébként egy ló bármitől tud hisztizni, sőt, azt figyeli, h mitől hisztizhet. Egyébként az elnök bácsi biztonságáért felelős ember ott helyben elásná azt, akiben felmerül, h rárakjuk egy ismeretlen lóra, amit random kiválasztunk az ott lévő 50ből.
A sajátját vitték, nem ismerte a ló sem a lovardát, sem a többi lovat, sem a rakat emberhez nem volt szokva.Akkor most ismerős vagy nem ismerős? Döntsd már el
Ha külön neki vitték (nem az ott levő 'random' és nem is ismerős helyben), akkor a sajátja?
Akkor kicsit gázabb, hogy nincs szinkronban vele...
Jó, nekem semmi bajom ezzel.A sajátját vitték, nem ismerte a ló sem a lovardát, sem a többi lovat, sem a rakat emberhez nem volt szokva.
Sőt, tudod, az a gyanús, ha egy ló nem hisztizik. Olyankor kell szondát fújatni. Ősi oláh kupec trükk.
A kettő között eltelt pár év (meg gondolom, pár bukás).Jó, nekem semmi bajom ezzel.
És egy szóval sem magát a 'sportteljesítményt' kritizáltam.
Tovább megyek: a 70 éves ember lovaglása az menő, azért respect neki.
Ha csak ezt nézzük, viszont mivel még mindig úgy van előadva, hogy ő az alfahím,
meg farkasokkal táncoló, így visszásnak hat.
Azért az túlzás: van olyan ló, aki többet nemhisztizik, mint hisztizik
Sőt, kifejezetten jóindulatú. Bár az is igaz, hogy ez az egy-gazdás, csikókortól nevelt (társ)állatokra lehet igaz
De persze olyan is van aki eltöri az istállófiú nyakát (megtörtént), vagy puszta rosszindulatból/passzióból neki akar
nyomni a kerítésnek a nyeregben
Ebben szerintem nem vitatkozunk, vagy vitatkozunk? Vagy most hol tartunk.A kettő között eltelt pár év (meg gondolom, pár bukás).
A ló prédaállat, az ismeretlen szituációkra meneküléssel reagál. Ha tényleg díjolvas ló volt Putyin lova, akkor ugye eleve ahhoz volt szokva, h egyedül van a pályán, Putyinnál szintén, nem hinném, h maszekban lovasiskolát üzemeltet (táboros ló volt, nagyon nyugodt! = tönkretették már az összes ízületét), szóval neki már az stressz, h 20+ ismeretlen ló és ember van körülötte.
A nyugodtság inkább attól függ, h mennyire képzi ki a lovas a lovat akármilyen szituációra, pl van egy ismerősöm, ő a tálca sört is felvitte a domboldalon lóháton, csak mert valaki kiejtette a száján, h "fogadjunk" - az első tálca rá meg a ló hátára borult, a másodikat felvitte. De hát abban, h erre nem ugrott meg a ló, sok munka, és sok bukás van.
Az meg tényleg kupec trükk, ha meg tudod fogni a fülét, akkor bepálinkáztatták, különben mindenkit letaposna. Nem egy ilyen esetről hallottam, gyönyörű ló, ott helyben a vásárban mentek vele 1-2 kört, nyugodt, kedves, amikor kijózanodott, akkor meg szétrúgta a boxot meg a nyerget nem tudták rátenni.
Ebben szerintem nem vitatkozunk, vagy vitatkozunk? Vagy most hol tartunk.
Amúgy ezt láttad már?
Hát valami csoda, amit csinálnak.
Menő.
Őket is nézd meg.
Például róla is beszélnek ebben az egyetemi előadásban:
Őket is nézd meg.