Érdekességek a világ országaiból

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
3 781
20 511
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 833
22 684
113
Erre kíváncsi vagyok, mi ez? Valami nevelde, ahol fajtát mentenek? Mert amúgy irreális a képanyag, vagy a tigrisek szintet léptek és közösséget kezdtek alkotni.
Talán a busszal hozzák nekik a harapnivalót a tigrisfarmon. A jelenet nem messze játszódik 1 várostól. Ahonnan szedtem, nem volt érdemi infó ezzel kapcsolatban, pedig engem is érdekelt volna.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
13 894
20 368
113
Ha valakit érdekel a numizmatika: kijött Dumbledore naggyon menő változatokban :eek:
albus-dumbledore-uk-50p-brilliant-uncirculated-coin---uk23adbu_inside-1500x1500-f3a2c67.jpg
albus-dumbledore-2023-uk-50p-colour-silver-proof-coin-acrylic-block-left-uk23adsp-1500x1500-f3a2c67.jpg

 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 399
11 454
113
Amúgy ha vki nem olyan hülye ehhez, mint én
akkor tegye meg már pls, hogy elmagyarázza :D
Uborkás csillag ánizsos Halászlé.. nyami. :)

Mondjuk nem látjuk forrni/főni, de arra tudok gondolni, hogy a víz és a szatyor között olyan gyors a hőtranszfer, hogy nem olvad meg a nejlon..

A rakéta iparban kell ugye aktívan hűteni a fúvókákat, hogy ne olvadjon meg. Na most van olyan teszt, hogy az égés kamrában több ezer fok, a kriogén hűtés okán viszont jégycsap formálodik a réz komponensű "relatív alacsony olvadáspontú" harang peremén, közvetlen a láng mellett.