Érdekességek a világ országaiból

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 398
12 768
113
Valaki eljátszott a kèp generáló AI-val arra a témára, hogy Országok mint szupergonosz (supervillain) karakterek.
Lucas-Freitas-at-loubfreitas-country-supervillains-USA.jpg
A 41 ország képe a cikkben;

Mi sajnos (?) nem vagyunk közte, de egy reddit hozzászólo posztolta kommentben (nem lett túl fantáziadús)
twDnuel.png


"...

twDnuel.png

..."

... Liszt Ferenc-József-betyár.
;)
Jó a mix!
:D


..az utóbbi miatt (is) lehetne optimistább-mulatósabb-vidámabb színekkel

.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
3 781
20 506
113
Úgy emlékeztem, h a 2022es Európa bélyegek témája az asztrológia volt, de tévedtem, az a 2021es. A '22es a legendák és mítoszok.
2022-es ukrán bélyegek, akad érdekes szimbolika

tKdJid1UkX94CjdH5NuX-6Uv5M-xYRo869gH06_1toM.jpg

Látom jobb oldalon Szvarognál csak sikerült nem egy Hakenkreuz-ot besúvasztani a képbe, némelyik még van a kellő módon el is van fordítva. Pedig ha már szláv mitológia, akkor logikusabb lett volna egy kolovrat vagy a román Vasgárda jelvényére hajazó Szvarog szimbólum
Slavic-svarog-bold-400w.png

Mondjuk mindkét bélyegterv eléggé pszichedelikus hatást kelt vagy mintha kissé skizofrén tervező rajzolta volna őket
A stilizált horikeri nekem is feltűnt, és a DNS is érdekes, de elvileg Lada az anyaság istennője. Erről eszembe jutott még valami, de az majd a következő hozzászólásban.

Az orosz bélyeg ilyen:
https://europa-stamps.blogspot.com/2022/01/russia-2022.html

Ez a magyar:
https://europa-stamps.blogspot.com/2022/05/hungary-2022.html
(Üdvözöljük a 30 éves szlovákokat :D)

Innét lehet szemezgetni:
https://europa-stamps.blogspot.com/2021/10/europa-stamps-2022.html
(külön felhívnám a figyelmet a portugálra)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
13 974
45 652
113
Érdekes hírecske a Olaszországból::)

Fiatal nő napi 1600km-t ingázik.
Guiseppina Guilano , 29 éves olasz hölgy naponta összesen 1600 kilométer ingázik vonattal es busszal lakóhelye Nápoly és munkahelye Milánó közt, ahol 10-17 óráig dolgozik az ottani Boccioni művészeti iskolában. Azèrt kénytelen ingázni, mert havonta 1165 eurót keres ( gondolom nettó) és a legkisebb lakàs is Milánóban 1800 euro/hó. Az ingázás azonban csak havi 400 euró.
Naponta hajnalban 3.30h kel fel és este 11h van megint otthon. Történetét lehozta Corriera del Mezzogiorno és az olasz Il Giorno interjút is készített a csinos, vidàm kis hölggyel (fénykép csatolva volt) .Megragadta az alkalmat és kérte az olvasókat, hogy jelentkezzen, aki kedvező árú lakàst, szobát tud Milánóban. Kapott is pár ajánlatot igy a rekordingázàsnak hamarosan vége lehet, írja az exxpress.at.

Le a kalappal, ha igaz.

Arról nem írnak, mennyi ideje ingázik igy.
Gugli szerint ez napi 2x770 km, és vonattal az út valóban 4,5 óra egyik irànyban.
Gondolom csak rövid ideje ingázik, miután megkapta a milànói állàst.
Mindettőll függetlenül a történet azt azert mutatja, hogy a fiatalok munkahely helyzete nem egyszerű Olaszban és mobilis nak kell lenni, hogy kikèpzésednek megfelelő munkàhoz juss.
Ha pincérnő lenne, kônnyebben kapna otthon munkát és többet is keresne, gondolom. De valószinűleg művészettel kapcsolatos a kiképzése es ott nem egyszerű a helyzet.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 833
22 684
113
Befagy a tevék 3,14csája.EsPKyvQWMAA75Ox
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
13 974
45 652
113
Befagy a tevék 3,14csája.EsPKyvQWMAA75Ox
Ez a kurva felmelegedés...