Érdekességek a világ országaiból

IL-96 mustra
189579.jpg

189946.jpg

189943.jpg

Naponta tízesével kezdték el rendőri biztosítás mellett bontani hétfőn Oroszország egyik legnagyobb roma településén, a Tula vonzáskörzetéhez tartozó Plehanov községben a helyi hatóságok az engedély nélkül felépített házakat.
http://oroszhirek.hu/politika/5763-romak-illegalisan-felepitett-hazait-bontjak-tizesevel-oroszorszagban

http://www.origo.hu/nagyvilag/20160602-korai-az-orosz-szankciok-feloldasarol-beszelni.html
A németek szerint korai a szankciók feloldásáról beszélni. Vajon lesz végre egy ország, amelyik előszedi a tökeit és megvetozza a szankciózgatást vagy legalább követeli, hogy cserébe az EU kárpótolja a kiesett exportért és viszontszankciókért?

Katonait hogyan kezdenek árusítani civileknek? Arrafele nem szabályozzák katonai technológiák eladását a civil szféra részére? És mitől katonai? Na meg mit tud és mennyi pénzért? Mert a Yotaphone2 pl nagyon tetszett, de amikor megláttam az árát akkor sikítva vertem ki a fejemből még a leghalványabb gondolatot is, hogy megvegyem.

De akkor a katonai is örmény lesz vagy ugyanilyen névvel jön valami orosz cucc?

Ehelyett inkább vadászrepülőből meg drónokból csináljanak végre katonai változatot, ne okos telefont meg katonai szelfibotot.

Maguknak vagy akárkinek, gondoltam ebbből is lehet katonai és ha ez örmény akkor az is lehet.
Na de az orosz katonai teló miben lesz védett vagy ez mit jelent egy mobiltelefonnál, amin egy linux alapú amerikai szoft fog futni? A neve ugyanez lesz?

Ehelyett inkább vadászrepülőből meg drónokból csináljanak végre katonai változatot, ne okos telefont meg katonai szelfibotot.

Azért nem olyan szar az orosz légierő, 1v1-ben nem sok ország vállalná be a saját légierejével. Vagy 0,01 v 1-ben az ISIS-t is meg lehetne kérdezni mi a véleményük az orosz légierőről és a buta bombákról.

Katonait hogyan kezdenek árusítani civileknek? Arrafele nem szabályozzák katonai technológiák eladását a civil szféra részére? És mitől katonai? Na meg mit tud és mennyi pénzért? Mert a Yotaphone2 pl nagyon tetszett, de amikor megláttam az árát akkor sikítva vertem ki a fejemből még a leghalványabb gondolatot is, hogy megvegyem.

Yotaphone: Mondjuk az ára azért is lehet magas, mert nem az oroszokkal vagyunk egy vámunióban.

Katonai(védett) az orosz lesz. Ormény katonai minek, kinek?

De a katonai teló az ne legyen nagyképernyős okostelefon. Túlságosan világít a sötétben...

Meg ne legyen érintőképernyős sem, kesztyűben picit nehéz kezelni!

Blackberry kanadai, Mexikóban gyártják, HTC amerikai, kb Kínában gyártják, Apple amerikai, Kínában gyárják (igaz pofátlanul túlárazott). Vannak még más gyártók is a vámunión kívül, mégis van épkézláb árazásó termékük a piacon. Persze az eladott darabszám sokat számít, de ilyen árral nem ffognak sehova berobbanni.

Blackberry kanadai, Mexikóban gyártják, HTC amerikai, kb Kínában gyártják, Apple amerikai, Kínában gyárják (igaz pofátlanul túlárazott). Vannak még más gyártók is a vámunión kívül, mégis van épkézláb árazásó termékük a piacon. Persze az eladott darabszám sokat számít, de ilyen árral nem ffognak sehova berobbanni.

Világos, de arra gondoltam, hogy lehet az EU magas vámmal sújtja az orosz mobiltelefonokat, de nyilván nem sújtja magas vámmal az amerikai/kínait.

<blockquote rel="joker">Blackberry kanadai, Mexikóban gyártják, HTC amerikai, kb Kínában gyártják, Apple amerikai, Kínában gyárják (igaz pofátlanul túlárazott). Vannak még más gyártók is a vámunión kívül, mégis van épkézláb árazásó termékük a piacon. Persze az eladott darabszám sokat számít, de ilyen árral nem ffognak sehova berobbanni.

Világos, de arra gondoltam, hogy lehet az EU magas vámmal sújtja az orosz mobiltelefonokat, de nyilván nem sújtja magas vámmal az amerikai/kínait.
</blockquote>

Nem tudom mennyire különböztetik meg a vámunión kívüli országokat. Vagy bent van vagy kint, esetleg némi engedmény egyeseknek. Annak sincs sok értelme, hogy a kínaira ne terheljenek vámokat, mert akkor eláraszt minket a sok szar.

Maguknak vagy akárkinek, gondoltam ebbből is lehet katonai és ha ez örmény akkor az is lehet.
Na de az orosz katonai teló miben lesz védett vagy ez mit jelent egy mobiltelefonnál, amin egy linux alapú amerikai szoft fog futni? A neve ugyanez lesz?

Gondolom, MIL-STD valamilyen követelményeknek felel meg.
Azt az o(ö?)rményt meg nem értem, valami prediktív szövegbeviteli/egyéb elírás lehet.