1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Eurofighter Typhoon

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az biztosan kizárt, hogy azért ennyire gyalázatos a hadrafoghatóság, hogy még véletlen se legyen politikai balhé belőle hogy nem nagyon akarnak sem Szíriában, sem a baltiaknál repkedni? Illetve az hogy nincs csak négy géphez elég rakétafegyverzet, ha akarom elhiszem, ha akarom nem, de semmiképpen nem a típus hibája. A szárnypod meg megint picit kifogás szagú, ha a saját területi épségüket kéne védeni, biztos lehet benne mindenki, hogy 4-10 gépnél jóval többet tudnának emelni.

  Az F35 nem opció nekik, pláne most hogy büntetővámok jönnek, engedd el.
   
  fip7 and endre like this.
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Hogy szólt az a hír néhány hónapja az F-35-ről, hány gépet lehet harcba küldeni az eddig legyártott kb. 220 gépből? Hány gép tartozik a Block3-ba?

  A németek rendszeresen, kb. minden második évben mennek a Baltikumot védeni. (14 év alatt 9szer voltak már.)

  Ha jól emlékszem, az AIM-120B-ket még az F-4 Phantomokhoz rendszeresítették 1996-ban. Nem tudom, meddig bírják a rakéták. Illetve hogy vettek-e valami modernebbet már helyette. (METEOR?) És ha igen, mennyit. Állítólag rendeltek kb. 1250 db IRIS-T rakétát is vagy 15 évvel ezelőtt.
   
  fishbed and zsolti like this.
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az,hogy a németeknél milyen állapotok uralkodnak az EF2000 körül csakis és kizárólag a német politikai vezetést( élükön azzal a félhülye miniszterasszonnyal) minősíti,semmilyen következtetést nem lehet levonni a típussal kapcsolatban.
   
  fishbed, fip7, endre and 2 others like this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Most sem sikerült megérteni...

  Azért rúgják ki a Légierő parancsnokát, mert véleménye van az F-35-ről, mint féltávoli jövő...
  ... közben meg az Légierő fő típusa kvázi nem bevethető.

  Te sem értetted meg...
   
 6. arcas

  arcas Well-Known Member

  Én már rég nem értem a németeket, sem politikájukat, sem a honvédelemhez mutatott hozzáállásukat. Lassan kenterbe verik a régi kelet-EUs üzemeltetési kultúrát...,vagy csak fals infókkal helyezkednek és igy próbálják rávenni a "legfelső" vezetést az "innovációra"..,vagy csak szimplán hülyék.
   
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Fogalmam sincs, nem vagyok naprakész F-35 ből. Arra amit utána írsz, gyanakodtam én is, hogy az AMRAAM-ok lassan lejárhatnak náluk, és gondolom érthető okokból már inkább kivárnak a METEOR-ig, az azért csak saját, meg minőségi előrelépés is.
  Azt tudom hogy a Baltikumban voltak sokat, de ez nem jelenti azt hogy MOST nagyon menni akarnának, meg Szíria felett is akarnának vitézkedni. A jelenlegi Német politika szerintem épp kivárási stádiumban van.
   
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  De, sikerült megértenem, tudom hogy mi történt, azt mondta hogy F-35 kell, picsánrúgták, hogy közös Francia-Német EU-s váltótípus kell. Igazuk van. Akárhogy de meg kell oldani saját erőből, bárhogy.
   
  gacsat likes this.
 9. emel

  emel Well-Known Member

  Nemcsak a Luftwaffénál van baj, a flottájuknál nagyjából ugyanez a helyzet.
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mivel évekig a lényegi dolgoktól vonták el az amúgy is megkurtított költségvetési forrásokat, olyanokra hogy legyen állapotos gyakorló, nem meglepő.
  Annyi mindenképp pozitívum az én szememben Ursula néninek, hogy legalább belátja már hogy nemzetbiztonsági alapkérdés, hogy saját technikára/fejlesztésekre kell támaszkodniuk, de minimum közös cégek létrehozni mondjuk a MEADS szerűen, és ejteni mindent amivel függenek.
   
  gacsat likes this.
 11. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  A hadrafoghatóságról annyit, hogy a Frissian Flag-on ott voltam, és a teljes 8 gépes kontingessel repültek 2-2 missziót. (4 gép TaktLwG 71 „R“) és négy a TaktLwG 31 „B“), vagyis a Richhoffen és a Bölke is repült.. Utóbbiak gyakorolnak már bombavetést is LGBU és Litening comboval, a Vörös Báró az légvédelmi egység.
  Tavaly voltam Wittmundba és megmutattak 20+ gépet (mindg külön hangárban hadrafoghatóként és volt 8 gép a javító karbantartó hangárban (ezek közül 1 nyolc hónapja várt alkatrészre, ott nem lehetett fotózni) a hadrafoghatókat igen. Előtte is voltam Laage-ben is, Ők harckiképző alakulat, jelentős gépszámmal, ott is 20+ Eurovadász volt, ebből ténylegesen azonban 3-4-el repültek, (A karbantartó hangárba ott is volt 6-8 gép, de a többi rendes hangárban áll). Rotálják a gépeket, a fenyegetettségtől függően használják a javitó, karbantartó kapacítást.. Fel tudnak pörögni ha kell, szerintem, a kérdés, hogy pótalkatrészekkel és fegyverzettel hogy állnak. Utóbbiból nem használtak fel sokat az elmúlt években....
   
  nyugger, endre, therob and 3 others like this.
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Azt írja az RT, HARCI bevetést nem repülhetnek. Rossz az önvédelmi rendszerük, és valami racizás miatt nincs meg a cég, ami a pótalkatrészt gyárthatná.
   
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Senki sem vette a fáradtságot, hogy elolvassa az eredeti írást? Pedig direkt belinkeltem a Spiegel írását, az eredeti forrást. Ilyenek vannak benne leírva...

  "Zwar konnten die Techniker die defekten Pods an den Flügeln austauschen, allerdings brauchten sie ein bestimmtes Ersatzteil zum Abdichten des Kühlkreislaufs. Dies aber, so die ernüchternde Antwort der Industrie, ist derzeit nicht mehr lieferbar, weil der Hersteller verkauft worden ist. Die Luftwaffe hat davon nichts erfahren, nun muss man improvisieren."


  "Deutschland hat 82 "Eurofighter" für die "High Readiness Force" und die "Force of Lower Readiness" angemeldet.Damit hat man 90 und 180 Tage Zeit, einsatzbereite Jets bereitzustellen. Da es derzeit aber keinerlei akute Anfragen gibt, kann die Bundeswehr behaupten, man komme allen aktuellen Einsatzverpflichtungen nach. Ein Insider: "Wir können mit gutem Gewissen sagen, dass große Teile der Truppe einsatzbereit sind, da es derzeit keinen Einsatz gibt."
   
 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  2017 októberében a legyártott 200 db F-35-ből 189 nem volt harci bevetésre alkalmas és ez még sokáig így is marad, mert ezek egy részét át lehetne alakítani, de az átalakításra nincs gyári kapacitás, mert gyártani kell a teljes értékű Block3 gépeket a megrendelőknek.

  https://www.realcleardefense.com/ar..._f-35s_will_not_be_combat_capable_112477.html

  https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a28685/f-35s-unfit-for-combat/

  Azaz a mai napig legyártott kb. 280 F-35ösből csak 91-et lehetne bevetni harci feladatokra. (32,5 %)
  Ha épp nincs valami meghibásodásuk.
   
  fishbed, endre and zsolti like this.
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  De az F-35 üzemképessége az elmúlt években 55-65% között mozgott, így az a 91 az valójában csak 50-60 gép. (18-21%)
   
  fishbed, endre and zsolti like this.
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az azért még tényleg az élete elején lévő gép, idővel nyilván lesz jobb is. Egy biztos, az EF is tud megbízható lenni, ha tolnak bele pénzt, nem a típus problémás maga, vagy a gyártás selejtes.
   
  fip7 and endre like this.
 17. borisz

  borisz Well-Known Member

  El lehet olvasni. Csak éppen a legtöbben nem értik meg.
   
  bartinieffektus likes this.
 18. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Gondolom ugyanarról beszélünk, itt a cik mást is ír:

  igazából pol de nem elválasztható a dologtól:
  German's military budget has become one of the first internal disputes for the new coalition government headed by Angela Merkel, who leads the conservative Christian Democratic Union.

  Olaf Scholz, the new finance minister from the CDU's junior coalition partner, the Social Democratic Party, presented a 2018 budget that only offered the Defense Ministry half the money it requested, focusing instead on domestic measures and seeking to avoid additional debt.  Defense Minister Ursula von der Leyen and Development Minister Gerd Muller both submitted written objections about the budget. Von der Leyen wants to shift the German military's focus to national and international security, turning away from the past decade's emphasis on overseas deployment.

  The budget clash highlights the differing views on defense strategy held by the CDU and the SDP.

  "Germany isolates itself with such an emphasis on domestic issues," Christian Mölling, an analyst with the German Council on Foreign Relations, told Defense News. "We see here the left wing of the SPD pushing its positions."
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A balos vonal csak hozza a szokásost.
   
 20. Roni

  Roni Well-Known Member

Ezen oldal megosztása