1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Eurofighter Typhoon

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. altx

  altx Well-Known Member

  A meggazdagodas csak egy 10-20% retegnek lehetseges. egyes orszagogban meg anyi sem (5% tartja a gazdasag 90%). Azok is tobbnyire olyanok akik orokoltek a sok penzt.
  A tobbinek marad a mar alig letezo kozeposztaly vagy a minnel jobban terjedo segenyseg.

  Az amerikai alom is az eros kozeposztalyon alapult, es ott volt alom, ahol nagy szegenyseg volt (europa egyes reszei,irorszag,azsia) ahol az emberek mentek a szegeny helyekrol amerikaba hogy olyan eletet eljenek ami otthol lehetetlen lenne a nagy nyomor miatt.

  ES nem az a fontos hogy ki menyit dolgozik, mert a gazdak kicsavarjak a jol fizetetbol is meg a alig fizetettbol is a munkahelyen a 110% (gondolom a hentesek,mezgazdba dolgozok,kozmunkasok akik keveset kapnak mindig dolgoznak mint a barmok), hanem inkabb az szamit hogy ki menyire muvelt es tud e magosabb hozzaadot erteku munkat vegezni.

  A virus miatt 40 millio munkanelkuli lett, Most ne mond nekem hogy ez a 40 milio mind csocselek meg parazita. Virus elott nagyon alacsony volt a munkanelkuliseg ott, szoval a nep akart dolgozni. Ezeknek tobb joguk van tuntetni mint a niggereknek.
   
  kamm likes this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem mindenki lumpen csőcselék, aki perifériára került!
   
  fip7, Galthran, endre and 1 other person like this.
 3. Fade

  Fade Well-Known Member

  Lehet. De nem ezért korelál majd fogja a Kínai elhagyni USét hanem mert Kínai durván emelkedik és rengeteg tér van még felfele.
  Amúgy imo fölös pörögni rajta a Kínai "gyarmatosítás" nem katonai eszközökkel megy....
   
 4. Fade

  Fade Well-Known Member

  Te nagyon el vagy tévedve. Az amerikai álom annak "jár" aki tesz érte, k* keményen. Azért "amerikai" mert míg Sergej egy senki lett volna és újra és újra meghurcolták őt és családját mert zsidó volt, addig saját tehetségén/tudásán/ötletén milliárdos lett USben és a világ talán legmeghatározobb tech cégét csinálta meg. De lehet pldanak Muskot is hozni. Dél Afrikában fehérként hát lehet más életútja lett volna.

  Az amerikai álom az, hogy adott a lehetőség. Ha okos/tehetséges/szorgalmas vagy "bármi" lehet. Ez az ami az urambátyám magyar/orosz... világban nem létezik. Még ha vhogy meg is csinálod jön Mészáros... és elveszi (meggyőz, hogy eladd). Hiába vagy vezető szakember elüldöznek mert mást gondolsz. És nem az, hogy ha 8hban a McDonaldsban dolgozol akkor hude gazdag leszel. Max magyar szemmel....
   
  migfun likes this.
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Örülök hogy sikerült megfognod lényegét az irományomnak!
   
  endre likes this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A vadászgépről lesz még szó gyerekek...?
  Tényleg olyan rohadt nehéz a topikok közötti idézést használni...?
   
  borisz and Hegylakó like this.
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Majdnem 2 milliárdan vannak akiknek a nagyrésze szegenységben él.El sem tudjuk kepzelni mennyi ember ez.
   
 8. altx

  altx Well-Known Member

  Jebi ga, kellet reagalni az blogen hulyesegeire.
   
 9. kamm

  kamm Well-Known Member

  Sokat te sem értesz ebből az országból...
   
  Galthran likes this.
 10. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ha valaki, hat te vagy eltevedve. :)
  Brint a szulei a szovjet zsidok "eladasan" keresztül hozták Amerikaba, mindket szuloje a Moscow State Uni vegzett, az apja matematilus es számítógépes fejlesztesekben volt mar a ruszkiknal is, Amerikaban detto, az anyja a Goddard Space Centerben volt kutato-fejlesztő, gyakorlatilag minden alá volt téve Brinnek gyerekkoratol kezdve.
  Musk apjanak gyemantbanyaja van, mindene megvolt, a befektetok meg a vállalkozás-fejlesztés hozta Amerikaba, mirol beszélsz amerijai alomrol?
  Szerinted barmelyik ugyes fekete ennek a felet megkapja? De ha megkapna, akkor sem igen kap tizmilliardokat a bankoktol evekig kolcson semmire, mint Musk kapott.
  Az "amerikai alom" a filmeken kivul gyakorlatilag sosem letezett, de jo ideje mar semmikeppen sem letezik.
   
  endre and Wilson like this.
 11. kamm

  kamm Well-Known Member

  Olyan sok hir nincs, ennyi elfér, blogen hulyesegeit néha helyre kell tenni. :)
   
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Csak a nagyja.
   
 13. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  4Mrd Ft? 80 Bentley ára. Mit kapunk ezért? Mert ha abszolút üzembiztos, és kisebb javításokkal kihúzza a repülőgép teljes élettartamát, lehet még meg is éri.
   
  zsolti likes this.
 14. kamm

  kamm Well-Known Member

  Fene tudja... ha meg masik 30 evet repulnenek a gepek (valoszinutlen), akkor is felmillio dollart fizetnel evente csak a radarert gepenkent.
   
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az a kérdés hogy harcértékben mennyit dob? Esetleg egy későbbi meteorral párban?
   
  gacsat likes this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A radar? Sokat. Konkrétan ez a gép leggyengébb pontja most. A mechanikus pásztázású radar alsó hangon 15 éve ódivatú. A kitéríthetőség előnyeit odafent le is vezettük Hpasppal.

  Konkrétan a legerősebb 4++ BVR gép lenne ezzel egy T3B EF. Egyedül az radaros MAWS az, aminek a baja az, hogy sugároz kifelé, akkor is, ha nem kéne, de hát ez van. Viszont cserébe előnyei is vannak az IR MAWS-hoz képest.

  Egyedül a hatótáv terén lennének problémái egy Szu-35 vagy egy 3 pótosos CFT-s F-15EX ellen. Ott viszont labdába nem rúg egyes scenario-k esetén. Csodák nincsenek, Egy EF belső kapacitása töredéke még egy egy CFT-s F-15EX-nek is...

  EF Typhoon - 1642 US Gal
  F-15EX CFT - 3570 US Gal, erre jöhet még 3x600 US Gal pótos. Izé...
   
  endre likes this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezzel én tisztában vagyok hogy sokat dobna a Captor a 4 gen gépek ellen, ami a kérdés hogy huszonéves távlatban tud e jóval veszélyesebbé válni vele az EF a next gen F-35/J-20/Szu-57 és ezek mindenféle exportverziói ellen. Mert ha nem, akkor nem biztos hogy megéri már, ha igen, akkor meg kötelező upgrade. Én az EF-et ha nem válik BVR-ben agyaggalambbá, a mai napig WVR-ben a mai napig nem féltem, marha jó gép az ha már helyezkedni kell, van ott erő, gyorsulás, emelkedés...
   
  gacsat likes this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Minden más 4++ gép ellen az alap, hogy kell. WVR-ben ma szinte minden gép egyformán leesik, mert csak kinematic defeat játszik. Ebben is talán jobb a radaros MAWS.
   
 19. rudi

  rudi Well-Known Member

  Kezdenek szivárogni a részletek erről a radar businessről...
  Előzmények:
  - kezdetben vala az eredeti Captor program az Euroradar cég égisze alatt hagyományos mechanikus antennával Német, Spanyol, Olasz, Angol részvétellel. Ezt a radart kapták eredetileg az EF-ek és a neve akkor még ECR-90 volt.
  - ennek a továbbfejlesztése volt a Captor-E AESA antennával. Ezt csak az Angolok, Olaszok rendszeresítették és exportálták Kuvaitnak, Katarnak és Sz.A.nak
  - 2018 ban szétment a business mert a Németek és a Spanyolok (Hensoldt és Indra) önállósodtak és a Captor-E bázisán új fejlesztésbe kezdtek. Ennek a neve az E-Scan radar vagy más néven Captor-E Mk.1.
  - ezzel párhuzamosan az Olaszok és az Angolok is továbbfejlesztették az eredeti - immáron több mint 10 éves - Captor-E-t és lett a Captor-E Mk.2. Erre a változatra még nem született megrendelés.

  Az biztos hogy a Német-Spanyol páros nagyon komolyan hozzányúlt az eredeti konstrukcióhoz.
  Ahogy írják:
  "...Hensoldt says the just-awarded ECRS Mk 1 contracts cover a new German-Spanish development of new core components – including a digital multi-channel receiver and transmitter/receiver antenna modules – which a company spokesman says “will make the Eurofighter much more capable of meeting future threats over the coming decades....”

  Egyszóval: már legalább 3 féle AESA antennás Captor-E radar létezik és az a változat amivel most fogják felszerelni a Spanyol, Német gépeket egy erősen fejlesztett változatnak tűnik. Én 99% esélyt látok arra hogy átálltak a GaN technológiára.
   
  fip7, endre, LMzek 2.0 and 5 others like this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Bevallom én már rég elvesztettem a fonalat, scak a Capotr-E, mint márkanév maradt meg. Az, hogy ki milyen műszaki tartalmat értett alatta, arról lövésem sem volt és igazából most sincs. Maga, a macha legyezés alapvetően elavult vadászgépen. Túl lassú.
   

Ezen oldal megosztása