Retro.
Ami még érdekes, hogy ha jól látom, akkor AIM-9P van a Sason nem Lima vagy Mike.
Jó az oda falura. Kabát alá.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Retro.
Ami még érdekes, hogy ha jól látom, akkor AIM-9P van a Sason nem Lima vagy Mike.
A rakéta nem éles, a kék színű rakétatest jelzi ezt. Csak furcsa, hogy gyakorlásra (?) is olyan változatot használtak, ami elvileg nem közelíti meg annak képességét, amit élesben tolnának.Jó az oda falura. Kabát alá.
AIM-9P-1/-2/-3
Second tier weapon for use in less demanding situations, and also suitable for export. The subsequent AIM-9P family was derived from AIM-9J/N. The AIM-9P-2 and P-3 were introduced in the mid seventies and use improved GCS, a new rocket motor and an active optical fuze.
- AIM-9P-1: has an active optical target detector instead of the passive infra-red influence fuze.
- AIM-9P-2: added a reduced-smoke rocket motor.
- AIM-9P-3: combines both the active optical target detector and the reduced-smoke rocket motor. Local Swedish designation of the AIM-9P-3 is RB 24J.
AIM-9P-4/-5
- AIM-9P-4: The AIM-9P-4 is an incremental development of the AIM-9P-3, with an all aspect seeker using some of the technology developed for the AIM-9L. In comparison with its cousin, it is less agile but still a very effective missile. The -P4 GCS is manufactured by Ford Aerospace.
- AIM-9P-5: The AIM-9P-5 is further improved by the addition of a counter-countermeasures capability. The wide range of types which can carry the P-3/4/5 suggest that the gas coolant is carried on board, as with the L/M.
Nem lehet, hogy nem akarták ott és akkor mutogatni?A rakéta nem éles, a kék színű rakétatest jelzi ezt. Csak furcsa, hogy gyakorlásra (?) is olyan változatot használtak, ami elvileg nem közelíti meg annak képességét, amit élesben tolnának.
ZZ = Kadena támaszpont, a gép farokkódja 79-es, tehát erősen a '80-as évek elejét sejteti a kép. Akkor már az Mike változat volt a kanyarban. A P változatból is volt szemből indítható, de hogy melyik évtől...
https://wiki.scramble.nl/index.php/Raytheon_AIM-9_Sidewinder#AIM-9P-1.2F-2.2F-3
Eszméletlen ritkán látni régi fotókon 4. gen gépeken nem AIM-9L/M-et, ezért is tettem be. Lövésem sincs, hogy miért van rajta.Nem lehet, hogy nem akarták ott és akkor mutogatni?
Vagy inkább ennek koptatták esetleg az idejét?
F-15-ösön ritkább, de F-16-oson gyakran volt az AIM-9P. Amikor elkezdtem a hidegháború végi maketteket építeni engem is meglepett. Hollandoknál is gyakori volt a P verzió. De ha begépeled, hogy F-15 Eglin AFB az első kép amit kiad egy AIM-9P-vel szerelt gép.Eszméletlen ritkán látni régi fotókon 4. gen gépeken nem AIM-9L/M-et, ezért is tettem be. Lövésem sincs, hogy miért van rajta.
Bocsánat, pontatlan voltam, kimaradt egy szó. Amerikai és főleg USAF gépeken. AIM-9L-t az angolok kaptak először NATO-n belül és ők is kisebb csomagot és SOS Falkland miatt. AIM-9M-et több NATO állam csak 1991 után kapott, USAF IOC meg 1982...F-15-ösön ritkább, de F-16-oson gyakran volt az AIM-9P. Amikor elkezdtem a hidegháború végi maketteket építeni engem is meglepett. Hollandoknál is gyakori volt a P verzió. De ha begépeled, hogy F-15 Eglin AFB az első kép amit kiad egy AIM-9P-vel szerelt gép.
Ez a gépet asszem én is fotóztam 2012-ben Ostravában a dupla légigyőzelmest.
Lakenheath, egyhajtóműves F-15E leszállás. Múlt csütörtökön fotóztam. Valami kisebb meghibásodás volt, mert utána hangulatvillogóval ballagott egy tűzoltókocsi a pályán.
Van valami konkrét oka hogy épp most mentetek? Érkezik valamelyik áttelepítési hullám?
Ha kicsit korábban mentek volna, akkor láthattátok volna az izraeli F-15-ösöket gyakorlaton és a szaudi F-15SA-k is megálltak pihenni hazafelé.
Horvát?
Az idei D-day ünnepségekre festették fekete-fehér inváziós csíkosra a törzset/szárnyat és piros-fehér kockásra a gép orrát, megemlékezve az egykor Angliában állomásozó és a kontinens fölött harcoló 48th. Fighter Wing-re.Horvát?
Lehet hogy vagány, de nekem ez a sötétszürke pont nem a szívem csücske ... . Épp ezért a Mi-24-eink új festése se nagyon tetszik, sőt, kicsit se.És a vicc az, hogy a két E mellé, egy C-t is átfestettek, ami ugyanazt a grafitszürke alapot kapta meg, mint az E-k normálisan.
Elég vagányul néz ki.