Ez sem zárható ki, de sima baleset is lehet: gyorstalpalón kiképzett pilóták és repműszakiak könnyen hibáznak...Anatolij Sarij szerint baráti tüz által veszett oda. Tehát az ukránok lőtték le.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez sem zárható ki, de sima baleset is lehet: gyorstalpalón kiképzett pilóták és repműszakiak könnyen hibáznak...Anatolij Sarij szerint baráti tüz által veszett oda. Tehát az ukránok lőtték le.
Ez sem zárható ki, de sima baleset is lehet: gyorstalpalón kiképzett pilóták és repműszakiak könnyen hibáznak...
De, kifogják őket képezni gyorstalpalón csak nagyobbak lesznek így veszteségek, meg korlátozott a hatékonyság. Az F-16 képességeinek töredéke lesz kihasználva.Nem véletlenül Reznyikov zsoldospilótákat akart toborozni még Pakisztánból is, Zeller meg azzal rukkolt elő, hogy maga a NATO lássa el Ukrajna légvédelmét, a dán / belga / holland / portugál felségjelzésű F-16-osokkal.
Az ukrán vezetés is tudja, hogy nem fogják Mikolát, Szergejt, meg Ivánt gyorstalpaló kurzuson kiképezni gyakorlott F-16-os Falcon pilótának.
De, kifogják őket képezni gyorstalpalón csak nagyobbak lesznek így veszteségek, meg korlátozott a hatékonyság. Az F-16 képességeinek töredéke lesz kihasználva.
USAF-nál hogy valaki egy géppárt irányítson, 6 év képzés és gyakorlás kell.
Egy 4 gépes rajt, ami már egy kicsit is komplexebb bevetéshez kell, még ennél is több!
Meva'?Ha arabok, és két generációval korábbiak ellen háborúznának, akkor elég lenne a gyorstalpaló, mint az izraelieknél.
Meva'?
Az IAF pilóta képzése 3 éves.
Nem az, hogy csak simán gyakorlott pilóta, legyen hanem hogy Weapon Instructor szintet elérje, ami feltétele az amcsiknál, hogy egy géppárnál te legyél a parancsnok - vagy is nem csak a saját géped vezesd hanem egy kétgépes formációt. Itt már komolyabban kell átlátni a helyzetet és kitalálni a taktikát, hogy társad mit tegyen. A gépvezetése és alapvető manőverek teljesen be kell legyenek "vésődve", automatizmusok legyenek.Hol olvastad, hogy 6 képzés kell ahhoz, hogy valaki gyakorlott pilóta lehessen ? Nem a valóságtartalmát vitat, csak meghivatkozást szeretnék én is.
sztem arra gondol amikor először kaptak amcsi gépeket "gyorsban" valamikor 70-es években...akkor nekik sem volt 3 évük, hogy mindent begyakoroljanak...Meva'?
Az IAF pilóta képzése 3 éves.
Azt hiszem ez volt az:Ha arabok, és két generációval korábbiak ellen háborúznának, akkor elég lenne a gyorstalpaló, mint az izraelieknél. De itt meg nem ez a szitu.
Annak idején rekord gyorsasággal ütötték nyélbe mind az F-15-ösök, mind az F-16-osok eladását Izraelnek, a pilótakurzus is gyors volt, és a tűzkeresztség sem váratott sokat magára, igaz ott tényleg a bevetések jellegéből a repcsik képességeinek csak a töredékét lehetett kihasználni.
Hol olvastad, hogy 6 képzés kell ahhoz, hogy valaki gyakorlott pilóta lehessen ? Nem a valóságtartalmát vitat, csak meghivatkozást szeretnék én is.
De, kifogják őket képezni gyorstalpalón csak nagyobbak lesznek így veszteségek, meg korlátozott a hatékonyság. Az F-16 képességeinek töredéke lesz kihasználva.
USAF-nál hogy valaki egy géppárt irányítson, 6 év képzés és gyakorlás kell.
Egy 4 gépes rajt, ami már egy kicsit is komplexebb bevetéshez kell, még ennél is több!
Még sok sok évvel ez előtt beszéltem egy amcsi F-16 pilótával a NATO express-en kecson, nekem erre a kérdésre 2 évet mondott akkor. Én úgy értelmeztem, hogy tudsz vele repülni egyedül és megy az alap, semmi más.Ha arabok, és két generációval korábbiak ellen háborúznának, akkor elég lenne a gyorstalpaló, mint az izraelieknél. De itt meg nem ez a szitu.
Annak idején rekord gyorsasággal ütötték nyélbe mind az F-15-ösök, mind az F-16-osok eladását Izraelnek, a pilótakurzus is gyors volt, és a tűzkeresztség sem váratott sokat magára, igaz ott tényleg a bevetések jellegéből a repcsik képességeinek csak a töredékét lehetett kihasználni.
Hol olvastad, hogy 6 képzés kell ahhoz, hogy valaki gyakorlott pilóta lehessen ? Nem a valóságtartalmát vitat, csak meghivatkozást szeretnék én is.
sztem arra gondol amikor először kaptak amcsi gépeket "gyorsban" valamikor 70-es években...akkor nekik sem volt 3 évük, hogy mindent begyakoroljanak...
Még sok sok évvel ez előtt beszéltem egy amcsi F-16 pilótával a NATO express-en kecson, nekem erre a kérdésre 2 évet mondott akkor. Én úgy értelmeztem, hogy tudsz vele repülni egyedül és megy az alap, semmi más.
Ahoz, hogy tudj profi modon repülni egy F-16-al, pár száz, ezer rep óra kell hozzá. De inkább közel az ezerhez.
Ez sem zárható ki, de sima baleset is lehet: gyorstalpalón kiképzett pilóták és repműszakiak könnyen hibáznak...
műszaki személyzetet is gyorstalapalón képezték - lehet hogy nem pilóta a hibás, hanem a gép nem működött úgy ahogy kéne, mert valaki a szerelők közül hülye volt.Azért felszállni, egyenesen repülő drónokat, cirkálókat leszedni nem egy atomfizika feladat, nem kell éles mavőveres dogfigtolni amiben túlhúzhatja, kezdetben erre akarják bevetni őket. Ugye a lezuhanás előtt is 3 célt már leküzdött, ment volna a negyedikre, amikor valami történt. Valahol nyugaton vagy Kijev körül történhetett, ott azért esélyes a saját lelövés.
Szia,USAF-nál hogy valaki egy géppárt irányítson, 6 év képzés és gyakorlás kell.
Block 50? Ez inkább a hollandoktól származó régi B MLU.
USAF F-16 crashes near Osan Air Base (Republic of Korea)
An F-16 Fighting Falcon assigned to the 8th Fighter Wing crashed in an agricultural area near Osan Air Base at about 9:45 a.m. May 6, 2023.
The pilot safely ejected and was transported to the nearest medical facility.
At the time of the accident, the pilot was participating in a routine daytime training sortie.
The accident is under investigation. The name of the pilot is not being released at this time.