F-22 Raptor (Lockheed Martin,USA)

Gyerekek ne vicceljünk már ! A jenkiknek ez annyit jelentene mint ha adna iránnak pár ss-18-at az orosz . Csökkenne az orosz elrettentő atom erő? NEM ! Annyi f-35 árnyékába ezt a jenkik simán megtehetik.
A jneki akkor is fölényben lenne mással szemben ha egy db f-22-se sem lenne neki .Nem tudom min lovagoltok
Hogy ez simán nem igaz. Az a fajta dominancia, amit elvárnak, nem lenne meg.
A baj az Roni, hogy autóskártyás módon számokban gondolkozol...
X db meg Y db.

Ha Kína ellene kellene 2000 km távolságban erőt mutatni 60% CR-rel, akkor a "terepen" kint levő gépek száma a két tucatot sem érné el.
Úgy, hogy akkor máshová lényegben nem jut. Mert senki ne gondolja azt, hogy a jenki nem a harcra alkalmatlant adná el, ha erre sor kerülne. Tehát maradna kb. 100 db harcképes gép, 60% hadrafoghatóság az 60 db gép.

Az F-15 cikk nem rémlik? Hogy a távolságok miatt a mesében van az, hogy egy légierő 1/3-a egyszerre kint legyen ellenséges területen, kivéve az első nagy csapást. Ez kb. 20-24 db Raptor. Ha az ellennek meg van 500+ db 4 gen gépe, akkor ez mire elég...?

Nézd meg 1967-ban az izraeli támadóhullámokat.
A negyedik hullám volt az első, de ott a távolság a célig 200 és nem 2000 km nagyságrendben volt.

Gyerekek ne vicceljünk már ! A jenkiknek ez annyit jelentene mint ha adna iránnak pár ss-18-at az orosz . Csökkenne az orosz elrettentő atom erő? NEM ! Annyi f-35 árnyékába ezt a jenkik simán megtehetik.
A jneki akkor is fölényben lenne mással szemben ha egy db f-22-se sem lenne neki .Nem tudom min lovagoltok

Ronikám!

Én 4 év múlva, ha lesz még akkor USA, rád fogok szavazni levélben.;)

Az USA = kicsoda? Mert én azt láttam, hogy az elnök. De jóvá kell hagynia azt más szervnek is...

Pontosan ez az - a Pentagonnak. Ha pedig ők prezentálnak (vagy megszellőztetnek) egy elemzést, hogy így az amerikai légi dominancia beszakad, akkor az egész megy is a levesbe. Odakinn erre nagyon háklisak.
Mert ez ok lett volna 10-20 éve, mikor nem volt valódi fenyegetés a láthatáron - de most meg van és egyre növekvő. Ez a lépés pedig elvenné az amerikai légi fölény élét, és mondjuk egy J-20 ellen egy F-15X baromira nem versenyképes, ha a nyugati elemzők adatait veszem alapul arról a gépről.

Alig van belőle, főleg ami üzemel. Nagy pénzekkel háborús helyzetben persze menne mind - de a gép alapja olyan régi, hogy horribilis pénzekbe kerül. A belső technológiája mai szemmel elavult, túl karbantartásigényes. De ők megtehetik.

Másik nagy tévhit, hogy az arab F-35 miatt kell nekik. Mikor Izrael F-15 és F-16 gépekkel villogott, ugyanezek megvoltak már Szaudi Arábiának (F-15S/SA), de egy rakat más arab országnak - gondoljunk az UAE Block 60-as F-16osokra vagy az egyiptomi Rafale-okra (+amcsi F-16, tankok, etc...). Baromira nem estek kétségbe - ennek alapja pedig a saját elektronikai és egyéb cuccok beépítése volt a saját vasakba. Az meg ugye megvan az F-35I-re is, mert az LM csinált nekik saját forráskódot + fejlesztőkönyezetet/labort.
Vagyis ez csak egy kamuduma, hivatkozási alap akar lenni.

Amit max el tudok képzelni, hogy annó rebesgették, hogy a 60+ nem combat coded F-22-est harcképessé kéne tenni, mivel kevés van belőle. Na azt el tudom képzelni, hogy ezeket szögelnék meg és adnák át - de akkor meg a kiképzési rendszer reccsen meg (meg ugyanígy az ellátási lánc/raktárhálózat).
Ebben az esetben a szimulátoros kiképzés kerülne döntő fölénybe, ami nem lenne példa nélküli - pl. a British pár éve engedte ki az első pilótáját utasgépre, aki előtte csak szimulátorba repült, mert annyira bíznak a modern szimekben. Esetleg még ez, de megint ott vagyunk, hogy akkor ezt miért nem az USAF számára lépik meg - mert ha megteszik a légierő fix, kiveri a balhét, jó okkal.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Amit max el tudok képzelni, hogy annó rebesgették, hogy a 60+ nem combat coded F-22-est harcképessé kéne tenni, mivel kevés van belőle. Na azt el tudom képzelni, hogy ezeket szögelnék meg és adnák át - de akkor meg a kiképzési rendszer reccsen meg (meg ugyanígy az ellátási lánc/raktárhálózat).
Esetleg (nagyon max, elmélet) pénzes, fizetőképes külső elemet akarnak behozni az ellátórendszerbe, mert az F-22-esek alkatrész ellátása akadozik, plusz amerikai pénz meg nincs?

EmOduRAU0AUcjBX

• Tetszik
Eleve nem értettem az egészet. Egy típus, amely több, mint 10 éve nincs gyártásban, hogy a fenébe kerülhetett az asztalra?
Valakinek túl élénk volt a fantáziája, és ebből hír kerekedett...

Használt gépek? Van 50 db gép, amit csak kiképzésre használnak. Ezekre esetleg a T-7 rendszeresítésével nem lesz szükség, ha az szoftveresen tudja imitálni az F-22 viselkedését (csak tipp).
Izraelnek presztízsokokból kellhet (UAE F-35 miatt), illetve ha az oroszok és/vagy a kínaiak szállítanának Iránnak új vadászgépeket, mint szó volt róla.

Használt gépek? Van 50 db gép, amit csak kiképzésre használnak. Ezekre esetleg a T-7 rendszeresítésével nem lesz szükség, ha az szoftveresen tudja imitálni az F-22 viselkedését (csak tipp).
Izraelnek presztízsokokból kellhet (UAE F-35 miatt), illetve ha az oroszok és/vagy a kínaiak szállítanának Iránnak új vadászgépeket, mint szó volt róla.

1. Csodálkoznék, ha az USAF gépeket adna át ilyen módon.
  2. Az UAE F-35A tippre szerény kistesó lesz az IAF F-35I mellett (csökkentett lopakodóképesség, EW képesség, stb.)...
  3. Az Iráni új vadászgépek ellen is esélyesen bőven elegendő lehet az F-35I...

• Tetszik
Eleve nem értettem az egészet. Egy típus, amely több, mint 10 éve nincs gyártásban, hogy a fenébe kerülhetett az asztalra?
Valakinek túl élénk volt a fantáziája, és ebből hír kerekedett...
Mondom, mint a Kitty Hawk 11 éve.
Ki lepődött meg...?
Lehet, hogy csak választási fake news.

Az UAE F-35A tippre szerény kistesó lesz az IAF F-35I mellett (csökkentett lopakodóképesség, EW képesség, stb.)
Nagyon lobbiznak érte, de valószínűleg az LM is érzi, hogy ha ezt meglépi az szép lukat üt a termékeik renoméján. Milyen fegyvergyártó az, ahol egy második fél csak beszól, hogy egy harmadik félnek butított terméket adjanak el?

Nagyon lobbiznak érte, de valószínűleg az LM is érzi, hogy ha ezt meglépi az szép lukat üt a termékeik renoméján. Milyen fegyvergyártó az, ahol egy második fél csak beszól, hogy egy harmadik félnek butított terméket adjanak el?

A gépnek van egy alap szintje, úgymond basic modell, alapfelszereléssel, ezt kapja mindenki, ez van a JSF level X partner szerződésekben.
Ezt az alapot aztán pimpeli tovább mindenki, ahogy akarja és megegyezett erről az LM-el (mit integrál bele). Lásd erre a legszélsőségesebb eset Izrael, ami saját testbedet kapott laborral együtt, de pl. a Japán gépek is eléggé meg lesznek piszkálva, hogy a saját ipar cuccait belevarázsolják a jövőben minél szélesebb körben.
Az USAF saját gépei is mind ezen a basic modellen alapulnak - viszont a gyártás utolsó fázisában kerülnek fel a foreign salesbe be nem férő dolgok a gépre. Pl. a török gépeket ezért kellett átalakítani - azokat az USAF standardra módosítani.

Szóval nincs lebutítás, simán az alapot kapják - és a csavar az, hogy szerintem zéró belenyúlkálási lehetőséget (nem mintha lenne rá iparuk), vagyis használhatják az alapot (meg majd rendelhetik a későbbi upgrate packeket), ami Irán ellen így is overpowered, de a zsidók megnyugodhatnak, az ő vasukban benne lesz a counter system. Szóval arcvesztés nincs + így anyagilag jobb, mert ugye az alapgép ára adott, a további átalakítások nem, ami megdobja a gépek árát.