Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1:29-nél a J-turn a típustól nem először, de igen ritkán látható aszimmetrikus tolóerő rásegítéssel van végrehajtva, de az is látszik, hogy a replay az nem ezt a jelenetet ismétli.
F-22 DEMO TEAM 史上最強の戦闘機が見せる驚異の飛行性能 U.S. Air Force F-22 DemoTeam
"Új pilon? Csak én látom így, vagy úgy néz ki mint egy lopakodó konténer? Kíváncsi vagyok, hogy van-e benne Sidewinder.""Ühüm".
...vagyis?
A pilon megléte nem új, a konténer viszont igen. Szerintem ez valami EW dolog lesz és nem biztos, hogy a Raptor számára."Új pilon? Csak én látom így, vagy úgy néz ki mint egy lopakodó konténer? Kíváncsi vagyok, hogy van-e benne Sidewinder."
"An F-22 Raptor from the 1st Fighter Wing at Langley Air Force Base fired a single AIM-9X Sidewinder missile that downed the balloon from an altitude of 58,000 feet. The balloon was as high as 65,000 feet."Az F-22 első légigyőzelme: lelőtték a kínaiak lufiját: https://www.thedrive.com/the-war-zo...hinese-spy-balloon-off-carolinas-with-missile
A találat pillanata:
Ballonvadászat Raptorral - a lelőtt kínai kém (?) ballon története (Militavia blog)"An F-22 Raptor from the 1st Fighter Wing at Langley Air Force Base fired a single AIM-9X Sidewinder missile that downed the balloon from an altitude of 58,000 feet. The balloon was as high as 65,000 feet."
24-minute-long copy of audio communications"An F-22 Raptor from the 1st Fighter Wing at Langley Air Force Base fired a single AIM-9X Sidewinder missile that downed the balloon from an altitude of 58,000 feet. The balloon was as high as 65,000 feet."
Vagyis 20 km-en volt a ballon és 17.7 km-en a Raptor."An F-22 Raptor from the 1st Fighter Wing at Langley Air Force Base fired a single AIM-9X Sidewinder missile that downed the balloon from an altitude of 58,000 feet. The balloon was as high as 65,000 feet."
Phantomnak ott volt vietnámi haború,Arab-Izraeli konfliktusok(Yom kippur).Tomcatnek közel 10 éves Irak-Irani háború+Leleőtt 4 Líbiai gép.F15+F16 Bekaa völgyben szír légierő "lemészarlása"+utána is voltak Izraeli légigyőzelmek.Sivatagi vihar,Alied force.2012 óta szerencsére nen volt olyan konfliktus ahol a raptor "bizonyíthatott"volna.Azóta talán a Super Hornetnek volt légi győzelme(szír Su22-esek ellen.
Számomra leginkább az az érdekes hogy az "új generaciós" AIM9-X képes kezelni a gyakorlatilag 0 infravörös kisugárzással rendelkező célpontot.Vagyis 20 km-en volt a ballon és 17.7 km-en a Raptor.
Számomra leginkább az az érdekes hogy az "új generaciós" AIM9-X képes kezelni a gyakorlatilag 0 infravörös kisugárzással rendelkező célpontot.
Jó kérdes mennyire lehetett melegebb az a ballon a környezeténél.Mindenesetre komoly képessegei vannak ezeknek az új generációs infravörös képalkotóknak.Szerintem mindent lát ami elüt a környezetétől és melegebb -190 fok környékénél. Ezek erősen hűtött érzékelő fejek.
Nem kell hogy annyival melegebb legyen. Amit a repülőgép radarja lát, arra ráirányítható az AIM-9X infravörös képalkotó keresőfeje is. Tessék megnézni Molni videóját a témában!Szerintem mindent lát ami elüt a környezetétől és melegebb -190 fok környékénél. Ezek erősen hűtött érzékelő fejek.