Ez a Unobtanium vagy Unobtainium magyarositott alakja?Unoptánium

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez a Unobtanium vagy Unobtainium magyarositott alakja?Unoptánium
Ez a Unobtanium vagy Unobtainium magyarositott alakja?![]()
Életemben előszöt hallottam rólaPersze, mivel ez egy magyar fórum, így csak szakszerűen magyar szakszavakat használunk.
Unoptánium.
![]()
![]()
Miért, a többi európai ország nem így vette a gépeit? Aztán egy kis üzemeltetési tapasztalat után kiderült, hogy sokkal többe fog nekik kerülni az F-35 30 évre, mint gondolták. Az angolok meg nem kérik a Block4 upgrade-et, mert túl drága.A Svájciak ennyit fognak fizetni 30 évig.
Ha többe kerül az üzemeltetés, akkor az a gyártó vesztesége. (TCO RFQ szépsége)
Vagy a "párjanincsiumtól"Életemben előszöt hallottam róla,de legalább most már tudom, mitől függeszkedik a levegőben az F-35B
![]()
"A Lockheed Martin nyertes ajánlata meggyőző, beleértve a működési költségeket is. Darko Savic, az Armasuisse új vadászgépének projektmenedzsere megerősítette ebben az újságban azt a jelentést, miszerint az Egyesült Államok által vállalt költségvállalások csak a működés első tíz évére vonatkoznak. A hátralévő 20 évben a DDPS olyan számításokat végzett, amelyek "reálisak és tartalmazzák az F / A-18 alapvető költségelemeit és tapasztalatait".A Svájciak ennyit fognak fizetni 30 évig.
Ha többe kerül az üzemeltetés, akkor az a gyártó vesztesége. (TCO RFQ szépsége)
"A Lockheed Martin nyertes ajánlata meggyőző, beleértve a működési költségeket is. Darko Savic, az Armasuisse új vadászgépének projektmenedzsere megerősítette ebben az újságban azt a jelentést, miszerint az Egyesült Államok által vállalt költségvállalások csak a működés első tíz évére vonatkoznak. A hátralévő 20 évben a DDPS olyan számításokat végzett, amelyek "reálisak és tartalmazzák az F / A-18 alapvető költségelemeit és tapasztalatait".
Ezért a 2040-2060 közötti időszakra nincs költséggarancia. Ez üzletileg nem lenne komoly - mondta Savic. Nem lenne olyan szolgáltatási szerződés az Egyesült Államokkal, amely az F-35 teljes 30 éves élettartamára érvényes lenne. A szövetségi kormány pénzügyi jogszabályai ezt nem teszik lehetővé - mondta.
The life is Brutal!
![]()
Fädelte die Schweiz noch Deals ein, als der neue Kampfjet schon feststand?
Experten stellten sich am Freitag kritischen Fragen zum Typenentscheid. Derweil werden immer neue Details aus den Verhandlungen bekannt.www.tagesanzeiger.ch
Azon, hogy csak 10 évig lesz fix üzemeltetési költség, a tovabbi 20 év ködszurkálás, nem vállalt rá garanciát a LM. Sztem tisztességesebb lett volna 10 éves üzemeltetési költséget figyelembe venni, amit tudnak tartani.És ez min változtat? Az F35 a Svájciak szerint 30 éves távlatban olcsóbb és jobb mint a többi induló géptípus.
Ennyi a történet.
milyen lenne 20-30 ev mulva a tobbi gep uzemeltetes koltsege?Azon, hogy csak 10 évig lesz fix üzemeltetési költség, a tovabbi 20 év ködszurkálás, nem vállalt rá garanciát a LM. Sztem tisztességesebb lett volna 10 éves üzemeltetési költséget figyelembe venni, amit tudnak tartani.
De amit pedzegetett a kollega, @pöcshuszár , úgy jött ki ez a költség, hogy lényegesen magasabb lesz a szimulátoros repülés, mint a valós levegőben töltött idő a többi gephez képest.
Kevesebb repülési idő szükséges
Az F-35A viszonylag egyszerű rendszerüzemeltetése és információs fölénye lehetővé teszi az edzés megtervezését kevesebb edzéstartalommal, valamint a repülési és a szimulátor órák közötti kedvezőbb arány mellett. Ez az értékelés eredménye. Svájci szakértők szerint ez azt jelenti, hogy körülbelül 20 százalékkal kevesebb repülési órára van szükség, mint a többi jelöltnél, és körülbelül 50 százalékkal kevesebb felszállásra és leszállásra van szükség, mint a mai Légierő sugárhajtású repülőgépeivel.
Jajj, ez nagyon vicces, kulonosen a kommentjeid tukreben...Ahogy fent valaki irta, ha a svajcnak a szamitasa szerint az f35 olcsobb, akor ne mar az itteni fotel harcosok, kvazi szakertok akik meg a katonasagot is csak kepeken lattak, magyarazak el nekik hogy hulyek es valoban gripent kellet volna venniuk.
Az drága. Tuningolt Kfir.... mindent vergripent kellet volna venniuk.
te beszelsz a komentekrol?Jajj, ez nagyon vicces, kulonosen a kommentjeid tukreben...ezt megint igen alaposan benezted.
Vagyunk itt paran azert, akik szolgaltunk is (es nem kommunista-szovjet alkimo tiszthelyetteskent avagy tisztkent), en konkretan az elso jugo haboru alatt huztam vegig a hataron, ahogy kozel jott a cirkusz, egybol visszavontak a sima hataroroket es mi kitelepultunk. Eloben neztem pl Torjancnal ahogy probaltak elvenni (akkor eppen horvat kezben volt), kisertem at menekuloket, figyeltunk hk mozgast telen, minusz 15ben arokban huhogva fel napokat stb. Szinte biztos vagyok benne, hogy tobb fegyverrel lottem ott, mint te egesz eletedben fogsz (szpkhkent mozgattak szakaszok kozott.)
És ennek mi köze van a témához?Jajj, ez nagyon vicces, kulonosen a kommentjeid tukreben...ezt megint igen alaposan benezted.
Vagyunk itt paran azert, akik szolgaltunk is (es nem kommunista-szovjet alkimo tiszthelyetteskent avagy tisztkent), en konkretan az elso jugo haboru alatt huztam vegig a hataron, ahogy kozel jott a cirkusz, egybol visszavontak a sima hataroroket es mi kitelepultunk. Eloben neztem pl Torjancnal ahogy probaltak elvenni (akkor eppen horvat kezben volt), kisertem at menekuloket, figyeltunk hk mozgast telen, minusz 15ben arokban huhogva fel napokat stb. Szinte biztos vagyok benne, hogy tobb fegyverrel lottem ott, mint te egesz eletedben fogsz (szpkhkent mozgattak szakaszok kozott.)
Erről a két mondatról egyből akagi jut eszembeÉs ennek mi köze van a témához? YT-n kioszt valami vén fasz
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..