Falkland - 1982

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 870
6 079
113
Szerintem inkább azt kellene megvizsgálni,hogy milyen állapotben van a brit hadsereg és haditengerészet az 1982-es állapotához képest.Biztos vagyok benne hogy azt a mutatványt amit 1982-ben bemutattak,most nem tudnák megismételni.
A brit hadsereg és flotta '82 -ben sem volt a csúcson. Legalábbis amit olvastam róla. Teljes káoszban indultak el, szinte az összes CH-47 -es egy hajón volt, ami elsüllyedt, a tengeren rakodtak át dolgokat egyik hajóról a másokra, stb. A 16 000 tonnás mini repülőgép hordozók sem voltak igazán alkalmasak a feladatra. De a végére összekapták magukat.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 680
26 100
113
Szerintem inkább azt kellene megvizsgálni,hogy milyen állapotben van a brit hadsereg és haditengerészet az 1982-es állapotához képest.Biztos vagyok benne hogy azt a mutatványt amit 1982-ben bemutattak,most nem tudnák megismételni.

Valoszinuleg nagyon szoros versenyben lennenek az argentinokkal, ha azt vizsgalnank melyik gatyasodott le jobban.

K

kamm

Guest
A brit hadsereg és flotta '82 -ben sem volt a csúcson. Legalábbis amit olvastam róla. Teljes káoszban indultak el, szinte az összes CH-47 -es egy hajón volt, ami elsüllyedt, a tengeren rakodtak át dolgokat egyik hajóról a másokra, stb. A 16 000 tonnás mini repülőgép hordozók sem voltak igazán alkalmasak a feladatra. De a végére összekapták magukat.
Nekem valami orult egymasrol tankolas remlik a bombazoknal, hogy a vegen csak valami ketto ert oda...

• Tetszik
Reactions: aquarell

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 923
20 355
113
Az biztos, hogy nem állnak a hidegháborús szinten és ahogy felettem is írták 82-ben sem voltak a legjobbak, de ha csak a számadatokat nézem, messze erősebb a brit hadsereg mint az Argentin. Aztán persze (kiindulva az ukrán - orosz háborúból) a fene se tudja, hogy a katonai vezetők mennyire alkalmasak és hoznak megfelelő döntéseket az adott helyzetben, de szerintem a mérleg nyelve még mindig a britek felé tendál, már csak abból a puszta tényből kiindulva, hogy nekik van hadseregük az Argentinoknak meg kb. annyi van mint nekünk.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 547
61 876
113
Nekem valami orult egymasrol tankolas remlik a bombazoknal, hogy a vegen csak valami ketto ert oda...

Igen, ez volt az angol "kreténség a köbön" hadművelet:
iu

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Gyakorlatilag légi utántöltő gépekkel, utántöltött légi utántöltő gépek töltöttek légi utántöltő gépeket, azért, hogy ledobjanak bár bombát XD
Nem írtam direkt végig a sort, de több tucat légiutántöltő gép töltögette egymást és a bombázókat is, hogy azok odaérjenek XD
iu

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 738
37 369
113
Valoszinuleg nagyon szoros versenyben lennenek az argentinokkal, ha azt vizsgalnank melyik gatyasodott le jobban.

Ha most kitörne a háború, lehet hogy rohamtempóban bevethetővé tennék mindkét QE-t és az összes F-35B-t, ez jelenleg 30, ha igaz, de talán a US is gyorsan átadná a többit akkor nekik, akár a saját gépeiből kölcsön.
Kísérné őket:
max. 6 Type 45
max. 12 Type 23
max. 5 Astute + a Triumph

Ez így komolyabb erőt jelentene, mint az 1982-es (tekintve, hogy a jelenlegi argentin haditengerészet és légierő az akkorinak is az árnyéka). Black Buck bevetéseket viszont most nem tudnának végrehajtani, igaz.

Van két partaszállító hajójuk (Albion, Bulwark). A többi katonát gondolom más hajókon kéne vinni.

De ehhez az kéne, hogy az argik el tudják ismét foglalni a szigeteket, Binkov szerint ez valószínűtlen:

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 072
26 943
113
Ha most kitörne a háború, lehet hogy rohamtempóban bevethetővé tennék mindkét QE-t és az összes F-35B-t, ez jelenleg 30, ha igaz, de talán a US is gyorsan átadná a többit akkor nekik, akár a saját gépeiből kölcsön.
Kísérné őket:
max. 6 Type 45
max. 12 Type 23

Ez így komolyabb erőt jelentene, mint az 1982-es (tekintve, hogy a jelenlegi argentin haditengerészet és légierő az akkorinak is az árnyéka). Black Buck bevetéseket viszont most nem tudnának végrehajtani, igaz.

Van két partaszállító hajójuk (Albion, Bulwark). A többi katonát gondolom más hajókon kéne vinni.

De ehhez az kéne, hogy az argik el tudják ismét foglalni a szigeteket, Binkov szerint ez valószínűtlen:

Ott van a Falkland Defence Force is :p
Ok, hogy tartalékosok, meg csak egy szd. De egyébként a hadsereg legjobban felszerelt alakulata.
És nagyon véresszájúak. Én nem b@szakodnék olyanokkal, akik képesek azon a helyen élni.

• Vicces
Reactions: cirqle

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Ott van a Falkland Defence Force is :p
Ok, hogy tartalékosok, meg csak egy szd. De egyébként a hadsereg legjobban felszerelt alakulata.
És nagyon véresszájúak. Én nem b@szakodnék olyanokkal, akik képesek azon a helyen élni.

Hóógyne tudnák a Black Buckot. Az Eurofighterek a saját szárnyukon repültek át Angliából Faroklandra. Most nem kell 32 bombát vinni. Sőt! 96ot! 96ból egy bomba találta el a kifutót.

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 558
3 172
113
Kísérné őket:
max. 6 Type 45
max. 12 Type 23

Ez itt már nem egyedül menne, ha elindúl...

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Volt ilyen. Elindult 4 vagy 6 bombázó, repültek vagy 10 000 kilométert, és a végén az utolsó kettő ledobott pár bombát a Falklandi repülőtérre. Az egész csak egy pr. akció volt.
Nos, fontos volt, hogy az angol partraszállás idején nem tudjanak az argentín vadászrepülők a szigetről felszállni. Ezt egy telitalálattal el is érték. De nem is ez a fontos! Hanemhogy az argentínok elgondolkodhattak, hogy mi lessz, ha legközelebb a jóval közelebbi Buenos Airest bombázzák meg? Hát az amúgy is kevéske vadászgépeük felét visszatartották a főváros védelmére. Így az angoloknak csak fele annyi vadászgéppel kellett megmérkőzniük, és azok is messze a szárazföldről jöttek, és fél tankkal értek oda.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 190
3 384
113
Nos, fontos volt, hogy az angol partraszállás idején nem tudjanak az argentín vadászrepülők a szigetről felszállni. Ezt egy telitalálattal el is érték. De nem is ez a fontos! Hanemhogy az argentínok elgondolkodhattak, hogy mi lessz, ha legközelebb a jóval közelebbi Buenos Airest bombázzák meg? Hát az amúgy is kevéske vadászgépeük felét visszatartották a főváros védelmére. Így az angoloknak csak fele annyi vadászgéppel kellett megmérkőzniük, és azok is messze a szárazföldről jöttek, és fél tankkal értek oda.
Az Argentin repülőknek rövid volt a kifutópálya. Fel sem merült hogy onnan üzemeltessenek gépet

• Tetszik
Reactions: Star Trek86

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 641
113
Az Argentin repülőknek rövid volt a kifutópálya. Fel sem merült hogy onnan üzemeltessenek gépet
Port Stanley airport
A repülőtéren az FMA IA 58 Pucarák az argentin haditengerészet Aermacchi MB-339-esével és a T-34 Mentorral közeli légi támogatást és légi felderítést végeztek. A Pucarákat a brit szárazföldi erők ellen vetették be, lelőttek egy Westland Scoutot, az Aermacchikat pedig a brit flotta ellen.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 190
3 384
113
Port Stanley airport
A repülőtéren az FMA IA 58 Pucarák az argentin haditengerészet Aermacchi MB-339-esével és a T-34 Mentorral közeli légi támogatást és légi felderítést végeztek. A Pucarákat a brit szárazföldi erők ellen vetették be, lelőttek egy Westland Scoutot, az Aermacchikat pedig a brit flotta ellen.
Ezek szerintem nem vadászrepülők. Semmire nem jók a Harrierek ellen. Mindegy hogy ilyenekből 10 vagy 100 lett volna ott

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 072
26 943
113

• Tetszik
Reactions: Pocok75