M
molnibalage
Guest
Ugy 10 ev mulva talan emberi aron lesz használtan.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugy 10 ev mulva talan emberi aron lesz használtan.
Annyira nem is elrugaszkodott az ára.Ugy 10 ev mulva talan emberi aron lesz használtan.
DSLR gépekben ott az a bizonyos felcsapódó tükör, ami ugyebár egy mozgó alkatrész, ami elromolhat. Most szépen kiküszöbülték.Én részemről nem vagyok híve az analóg dolgokatnak mindenáron való digitális lecserélésére, bár lehet hogy vicces módon olcsóbban gyárt ható és egyszerűbb
lesz.
full frames, tehát ott van ahol az A7-esDe a gépet ettől függetlenül nem értem. Misi körüli árával egy pro DSLR váz alját nyaldossa. A képességei meg elmaradnak. Egyedül a felbontás impresszív.
Hát mert kiszedték a tükröt és kissebbre építhették a vázat. Ezáltal a szenzor jóval közelebb került a lencse nyílásához. A régi lencsékhez mindenképpen kell egy adapter ami az addigi távolságra tartja a lencséket a váztól. És kellenek új dedikált lencsék a véknyabb vázhoz.Új bajonett minek? Uj obi meg egyelőre nagyon kevés.
Naigen ebben van valami.A DSRL kikopasban viszont nem hiszek. Egy LCD-nézegetni soha nem lesz ugyanaz, mint magán az obin keresztül. Tükrök elromláról én meg annyira nem halottam még, pro vonalon eleve ilyen 3-400 ezerre expora garantálják legalább. De meg a belépőnél is 100k a gari.
Igen, mindenképpen benne van ez a presztízs dolog is, de szerintem nem annyire szűz ez a terület. A Sony talán már a Mark III-nál van (???) és egyre nagyobb szeletet hasít a DSLR tortából. A kissebb váz hatására meg asszem könnyebb lesz nagy appertúrájú obiektíveket csinálni.Ettől függetlenül úgy érzem inkább, hogy a Nikonnak ez egy presztízs lépés volt, nyilván nem akarja hagyni hogy a Sony garazdalkodjon egy szűz területen. Nagyon a saját Pro vonalának se akart azért odamenni (lsd kezelőszervek, dupla memóriakártya hiánya)
En 150-200k táján tul soha nem koltenek gépre...Annyira nem is elrugaszkodott az ára.
Egy jól felszerelt profi fotóstúdióra simán rá lehet költeni 80 000 eurót.En 150-200k táján tul soha nem koltenek gépre...
Miért?Ez a milliós MILC kategória vicc. Se nem pro, se nem hobbi gépek.
Nem vagyok profi...Egy jól felszerelt profi fotóstúdióra simán rá lehet költeni 80 000 eurót.
Miért?
Okok, ez amúgy is nagyon relatív, hogy kinek mi a drága és mi az olcsó. Voltam olyan lagziba, ahol az újgazdag mitoménmilyen rokon gyermekének klasszisokkal jobb gépe volt mint a lagzifotósnakNem vagyok profi...
De pont ezért dobták piacra. Egy rakás ember a DSLR-ét váltotta A7-essel.
???
A lencséket illetően egyelőre ok, hogy 4 van, de ha jól értettem a Nikon az 50-es évek óta nem csinált új foglalatot. Ez meg most egy teljesen új, ami jóval szélesebb mint a régebbi.
Mi a baj a kialakítással? Őszintén nekem nincs ebben a kérdésben kiforrott véleményem. A DSLR- nál jobbat eddig nem találtak ki, viszont ezt is nagyon szeretném kipróbálni. Ha eljut odaáig a technika, hogy az az LCD amit bámulsz mikor belenézel, annyira penge, hogy az emberi szem nem tud külömbséget tenni üveg és LCD közt, akkor miért ne?Meg is érdemli aki egy DSLR-t lecserél egy ilyen kompaktra. Nálam eleve a kialakítás miatt kizáró tényező, a többi paraméter nem is érdekel.
Mi a baj a kialakítással? Őszintén nekem nincs ebben a kérdésben kiforrott véleményem. A DSLR- nál jobbat eddig nem találtak ki, viszont ezt is nagyon szeretném kipróbálni. Ha eljut odaáig a technika, hogy az az LCD amit bámulsz mikor belenézel, annyira penge, hogy az emberi szem nem tud külömbséget tenni üveg és LCD közt, akkor miért ne?