Az Ukrajnához köthető (kb.) egyetlen piacképes brand (Milla Jovovich).
Érdekes jelenség, hogy pár éve egyre több hírben litvánként/... említik a korábbi(valós), ukrán(orosz) helyett.
Maga a film(The Rookies) kínai pénz/produceri próbálkozás. Érdekes, hogy "papíron" nem a férje rendezte.
A szakmától nem idegen mondjuk, hogy valaki befuttatását a háttérben valójában dolgozó nevesebb rendező(esetünkben akár Paul William Scott Anderson) tudása segíti.
...és ennek a fordítottja is "megesik", amikor a nevet adja valaki, de a munkát(és esélyt a kitörésre) egy addig háttérben dolgozó "kezdő" kapja, mint a Ragadozók (Predators) esetében a már neves Robert Rodrigez, aki az eredeti rendezői felkérését átváltotta produceri státuszra és a rendezői munkával megbízta Antal Nimród-ot, aki a rendezői munkát --szerintem egész jól-- végezte el.
Rajta kívül nekem csak sportolók jutnak eszembe mint ukrán brand: 90-es évek végén a edzői körökben legenda Lobanovsky vezette Dynamo Kiev menetelése, Shevcsenkoval, Rebrovval, Shovkovszkijjal a soraiban, a rúdugró Bubka, vagy Popovich az országúti bringás aki Armstrong csapatában tekert, meg Klicskóék, hirtelen más nem jut eszembe. Ja meg az olcsó üzemanyag, konyak, és csoki. (most már az sem).
Az Antal Nimródos Predators tisztességes munka volt, persze az első kettő (szerintem) nyomába nem ér, viszont utolsó borzalomhoz a The Predatorhoz képest egyenesen mestermű.