Last Ship 4. évad:
- 1-2. rész után: te atya úristen...
- miután a dögvész 1 milliárd embert hagyott a bolygón (és mondjuk párszor fegyverré alakítva aerozolként szórták a vírust a 3. évadban, meg maga az ellenszer is fertőző a 2. évadban - szóval kellő humán b#szkolódás után) most megtámadta a NÖVÉNYEKET. Úgy, hogy az állatokat nem. És persze az egy és kétszikű haszonnövényeket, míg a többi fű-fa-alga köszöni, jól van. Na mármost tudjuk, mennyure hasonlít egy emberi sejt egy búzáéra, az meg egy almáéra. Biológus házi szakértőm már készítette a lángszórót, de végül utána ásott annyit, hogy elvileg a borsnak van olyan vírusa, ami emberre is hathat. De szerinte akkor az egész bolygónak kopár sziklává kellene válnia sok CO2-vel és jókora üvegházhatással.
- A fenti apróságokon túllépve (mégsem biológus sorozat, meg az egy szem kutató néni is belehalt a 2. évadba), a hadszintér most a Mediterráneum lesz, városállamokkal, beduinokkal és gusztustalanul kék, olajfás háttérrel. Meg okádék cgi-vel. Időnként annyira igénytelenek, mintha én rajzoltam volna. Legalább tennék át éjszakába a jelenetet, mert akkor úgyse látszik.
- Használják a fő löveget
- Chandler épp visszavonult Rambót játszik a gusztustalan görög szigetvilágban, cicázva a helyi maffiózóval - ezt mondjuk nem értem, mert az eddigiek alapján már vagy tucatszor kinyiffanthatta volna a csókát, de inkább meghúzta a húgát
- Tökön döföm magam, ha az egész évad arra lesz ráhúzva, hogy egy zacskó magot kergetnek, hogy abból oldják meg az amerikai és brit éhínséget.
Összességében: jóóó lesz ez
A komplett Last Ship sorozatot végignéztem. Mind a 3 évadot, még mielőtt Magyarországon bemutatták volna. Nekem az első évad elejét leszámítva( amikor egy Kirov osztályú hajó kergette őket) tetszett. Ott nem tetszett az igénytelen CGI és az, hogy a támadó oroszok mind amerikai helikopterekkel repültek. 2014-ben az amerikai fegyveres erőktől, vagy civil üzemeltetőtől simán kérhettek volna Mi-17-eseket.Nem hiszem,hogy ez megoldhatatlan lett volna egy Michael Bay nevével is reklámozott sorozat esetén. Ezt leszámítva egy izgalmas, pörgős sorozat volt. Ez a 4. évad inkább bőrlehúzásnak tűnik. Most nézem az első részt.
Amit Chandlerről írtál, szerintem azért lehet, mert vélhetően megunta már a hullagyártást. Ha nem unta volna meg, akkor maradt volna a haditengerészetnél.
De ahhoz, hogy teljesebb képet kapjunk, szerintem el kéne olvasni a könyvet, ami alapján a sorozat készült.