Filmek és sorozatok

Mansfeld
magyar-kanadai filmdráma, 122 perc, 2006
Két évvel a forradalom után, a tizenhét éves Mansfeld Péter (Fancsikai Péter) a Széna-téri emlékeitől "megfertőződve" a felkelés újraélesztéséről és bebörtönzött sógora kiszabadításáról ábrándozik. Barátaival és a nála idősebb Blaski Józseffel elkövetett gyerekes csínyeik, kamaszos balhékkal és apró köztörvényes bűnökkel keverednek. Sorsuk akkor pecsételődik meg, amikor elrabolnak egy őrségben álló rendőrtörzsőrmestert (Seress Zoltán). A fiúk később vizsgálati fogságba kerülnek. Mansfeld Péter, hogy mentse a már életkora szerint súlyosan büntethető Blaskit és a többieket, a kihallgatások során mindent magára vállal.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Pár éve megnéztem újra - megmutatva a kiccsaládnak.
Én jót szórakoztam rajta ekkor is - mit tesz a szocializáció;)
Az akkor 17 éves lányom szerint teljesen vállalható.
Le kell szállni a ma minden "kúúlabb" téveszméről, s a mondanivalóra figyelni, s rengeteg "régi"film kinccsé fog nemesedni az elménkben.
Szerintem.

Nem is volt rossz, de azért egy Androméda törzshöz vagy Feltámad a vadnyugat-hoz nem hasonlítgatnám... :)

A napokban bukkantam rá, egy évad kijött már belőle. Egész jó, és a főszereplő (Tim Roth) szokás szerint nagyot alkotott.

• Tetszik
Reactions: Luthero and 2ndt
Kb mindegyik alakítása nagyon tetszett, a "Lie to me" sorozat nagyon jó volt, akarta is folytatni producerként mikor a régi producer vagy a stúdió kiszállt, de sajnos végül nem lett belőle semmi. A Hulk-ban is jót alakított. Van a "Four rooms" c. film, négy rendezővel, rég láttam akkor nagyon jónak tűnt, Tarantino rendezte negyedét és mégis nézhető volt (nem vagyok nagy rajongója). Tim Roth viszont mindig nagyot alakít, némi hasonlóság van is a szerepeiben.

• Tetszik
Reactions: 2ndt

A kastély titkai/Secrets of the Castle/

angol ismeretterjesztő filmsorozat
Valahol a messzi-messzi Franciaországban, egészen pontosan Burgundia régióban egy ötven főt számláló kis csapat igazán különös vállalkozásba kezdett: Eltökélten nekilátott, hogy kizárólag korabeli eszközök és alapanyagok segítségével felépítsen egy óriási középkori létesítményt, melyet Guédelon kastélynak neveztek el.

http://www.erdekesvilag.hu/a-guedelon-kastely-titkai/

Lehet, hogy a Kontroll után megnézek magyar játékfilmet a Kontroll után? Hát az sem ma volt...

féloff
Szabó Ottó emlékeim szerint nem szerepel. Kár. Pedig mindenki ismeri, ikonikus. Rengeteg filmben hallható ez az karakteres hang.

• Tetszik
Reactions: anonim999

ma olvastam valahol, hogy a Macsakafogónak csak egyetlen kópiája maradt meg és annak a felújítására gyűjtenek.
Az biztos, adok rá valamennyit...

Spoilerveszélyes, aki meg akarja nézni, az ne nézze meg. Aki láttam röhögjön jót. :)

MEGKÖNNYEZTEM ...a mosoly-nevetés... röhögésig(finom voltam:- ) tartó palettán.
Fontosnak tartok egy "használati utasítást": nyilvános helyen NE/Óvatosan nézzétek, mert... !!!

MEGKÖNNYEZTEM ...a mosoly-nevetés... röhögésig(finom voltam:- ) tartó palettán.
Fontosnak tartok egy "használati utasítást": nyilvános helyen NE/Óvatosan nézzétek, mert... !!!
Nálam szállóige lesz ez a "mindenki lője a Falcon-t" az elbaszásra, a hülye öletre, vagy a "okos voltál kisfiamra. jaj"...ra :)