egy nagyon gagyi mesevilág, ahol az amúgy full dilettáns hippi csillagflotta mindig nyer,
Juj, ez súlyos. Nem kell szeretni a Star Treket, de azért legalább lépjünk túl a Picard és legénysége épp a földön van kimenőn 10 percen.
Csillagközi szökevények (Farscape) vagy a Csillagkapu (SG-1).
Na most én is szeretem ezeket, de a dilettáns hippi csillagflotta phaser sorokkal, és antianyag torpedókkal harcol más fajokkal, és nem egyszer veszít. Pl.: pont a nagyképüsége miatt. Ezzel szemben 4 géppityus keménylegény egész űrflottákat söpör el C4el meg kézigránáttal.
Nah, pont erről szól a Star Treak világa. XD
Hát nem tudom, kb az egyetlen megfilmesített sci-fi világ, ami fel meri vállalni, hogy a háborúban emberek hallnak meg. És bár nem kevés világot ismerek, nem csak a fősodorból, így is ritka, ahol nyíltan ki van mondva, hogy két csillagközi hatalom közötti háborúban nem csak Manyinak a takarító néninek fog vérezni az orra, hanem lazán bemondogat 60 milliárd katona halt meg eddiget. (TNG: Yesterday's Entenprise), vagy hogy naponta 10 ezrek halnak meg (DS9: In the Pale Moonlight). Az amúgy tényleg jó babylon 5 meg képes 5 évadot rugózni, hogy jaj egy csillagközi háborúban elesett fél millió ember.
Amire már az első VHban is csak annyit mondtak: hétfő.
Vagy a legidealistább TNGben bedobnak olyan részt, hogy mindkét oldalra eladott fegyvert az admirális, esetleg maga a flotta utasítja Picardot, hogy bármi áron megállítson egy másik saját hajót, mert bár tudják, hogy igaza van, de ha ez kiderül abból háború lesz, és veszítene a Föderáció.
De ott van a TOS The Conscience of the King c része, ahol kiderül, hogy egy Föderációs kormányzó népírtást rendelt el, mert nem volt elég élelelm. És a rész megmagyarázza, hogy miért tette, tragikus hőssé alakítva ezzel.
Szerintem iszonyatos mélységei vannak a sorozatoknak, és ha ezeket is meglessük, kiderül, hogy miért nyer az a "hippi" csillagflotta, na jó nem mindig, de sokszor.
De mindezeken túl azt gondolom, mindenki azt szeret, amit gondol, mert mindennek megvan a maga szépsége, de azért na...