Amúgy én minden Star Treak sorozatott láttam.
A DS9-ra úgy emlékeztem, hogy az volt a legjobb. Olyan 3 éve végig szenvedtem újra az egészet. Majdnem eret vágtam tőle XD
Borzasztóan rossz, unalmas, sablonos stb....
Nagyon rosszul öregedett az is. De még mindig jobb, mint a mostani új, amiben musical részt is csináltak. Nah, ott hagytam azt abba.
Nem tudnak már hova lecsúszni ezzel sem....
Az egyetlen sci-fi sorozat amit fiatalon élveztem és újra nézve is jó volt az a farscape (Csillagközi szökevények).
Fiatalon is megfogott csak nem értettem. Aztán felnőtt fejjel rájöttem, hogy azért, mert nem sorba adták le a TV-ben a részeket anno XD
De az ma is egy jó tempójú sorozat, és minden évad jobb, mint az előző.
A Sci-fi lényege, hogy nem a jelenünkről szól, így értelem szerűen nincs köze a valósághoz ilyen téren.
Mondjuk nem minden sci-fi olyan szegényes látószögű, mint a star treak.
Farscepe-ben több idegen van az űrhajón, mint ember. Konkrétan egy ember van az egész kvadránsban, meg vannak ember "rokonok" a szebésaiak. De még így is 1 ember és 1 szebésai van a hajón, miközben van, Luxan, Hyneri, Nebari, Delviai, és "pilóta", mint állandó szereplők. Jah, meg maga az űrhajó egy biomechanoid élőlény.
Jah, meg nem abból áll a sorozat, mint a Star treak, ahol ha megfigyeled 95%-ban emberek beszélgetnek egy másik emberrel vagy valakivel. Még az idegenek alig beszélnek egymás között. Ezzel szemben a Farscepe-ben mindenki beszél mindenkivel, idegenek is idegenekkel stb....
Nah, ez már valami
Jó persze, mindenkinek más jön be, de engem ez fogott meg. Egy fegyvertelen menekülő, exfegyenceket szállító élő űrhajó, amit folyamatosan üldöznek és folyamatosan horrorisztikus helyekbe meg idegenekbe botlik. Közben mindenki utál mindenkit, de mégis össze vannak zárva.
Meg hát olyan maszkmesteri munkák voltak a sorozatban, ami magasan felülmúlta a 2000's évek eleji sorozatok szintjét. Sőt, az új Star Treak alapján a maiakét is....