Tegnap este megnéztem!Előre bocsátom, nem láttam még a filmet, de meg fogom nézni.
Egyszerűen zseniális ahogyan a kormányoldal kihasználja az ellenzéki média oldal primitíven egyszerű zsigeri reakcióit, komolyan szellemileg nem fejlettebb a vezérkaruk mint egy cápa. Valami mozog, be kell cserkészni, bele kell harapni! Ennyi.
Milyen film készült el teljesen mindegy hány forintért, 60 nappal a választási kampány időszak előtt?
Egy a legbelső nemzettudatot legérzékenyebben megérintő témában, nagy látványelemekkel, impozáns megjelenítésben.
Jó a film? Nem tudom, remélem, meg fogom nézni(mint írtam az elején.)
Rossz a film? Teljesen mindegy, az a fontos, hogy a baloldali média zsigerből széttépje, gyalázza, és lehetőleg sok normális, politikailag nem feltétlen aktív ember (szavazó) lelki világát háborítsa fel.
Nincs annál zseniálisabb, mikor a baloldal mozgósítja a jobboldali szavazókat!
Jelzem már van fogalt jegyünk. Az "elkúrtuk" is jó volt.
Kétségtelen tény, megtanultak Magyarországon filmet csinálni.
A film igyekszik visszaadni az akkori Pest, és Buda valós hangulatát, nincs misztifikálva a környezet, a szép és kevésbé szép épületek között, ahol sár van ott sár van és lószar. Vannak lepusztult mellékutcák, és sötét sikátorok. Nem a Lánchídon vonultak, mint oly sok képen és filmben, lévén hogy még nem volt kész, és látszik is a félkész híd a háttérben.
A szereplők sincsenek heroizálva, vagy főgonosznak beállítva. Hétköznapi emberek, jó kedvüek,csapodárok, nőbolondok stb, mint mi mindannyian.
A díszletek igényesek, a kosztümök igényes munkák, nem gagyi utánzatok (Az osztrák Sissy sorozatban a Battyhany gróf a film szerint 8 évet húzott le egy gagyi attilában).
A legnagyobb erőszakkal sem lehetett volna kitölteni a két órát csak a 12 ponttal, és a vonulással, kellett bele a megfelelő mennyiségű akciójelenetet tartalmazó mellékszál, minden ilyen film tartalmaz ilyen vonalat, ha az alapcselekmény maga nem elég heroikus, vagy tragikus.
Ritmusa, vágási sebessége, megfelel a mai kívánalmaknak,
A zene nem zavaró, segít hogy a néző végig egy kicsit,- de csak éppen annyira hogy ne legyen zavaró-, emelkedett hangulatot érezzen végig.
A film nem emel be elfogadhatatlan idegen elemeket.
Ezt a filmet sok évig a többi klasszikussal egy sorban be lehet mutatni.
Ps: Rengeteg külföldi, saját országuk történelmi eseményét merörökíteni akaró, azt teljesen egyoldalúan, torzítva, gyenge minőségben előállított filmet láttam már. Ezen a filmen nincs semmi szégyellni való. A maga kategóriájában ez egy teljesen elfogadható jó film volt.
A film egésze alatt egyszer sem éreztem hogy unatkoznék, vagy nem kötne le.
Egy gondolat merült csak fel bennem, de ez már valószínuleg HTKA fertőzés:
A Farkas kezében látható, valószínüleg elöltöltős Colt pisztoly. Történelmileg nem lehetetlen, mert 1847-ben kezdték a gyártását, csak kicsit valószínütlennek éreztem, hogy akkor már Magyarországon használták.