Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 547
61 864
113
De a néger Kleopátra, az tök oké. Azon mennyit pörögtek, h Nagy Sándornak nem lehetett fríz lova?

Igen, a görög származású kleopátra feka volt, és aki nem hiszi az rasszista....
De persze a Petőfi film a szar.... :mad:
(Amúgy még mindig nem érdekel a film, de ez a történészi okoskodás kiakasztott...)

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113
Egy frissített klasszikus. Bár ugyan abba a folyóba lépni, ugyan annak a sok évvel ezelőtti közönség-igénynek filmet csinálni nem biztos, hogy sikert hoz:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ennyire kevésből még nem nagyon lehet eldönteni, de nem gond, jön még szerintem 2-3 előzetese.

.

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 112
11 270
113
Tegnap "elővettem"(beyond endless skyline) a számomra talán valaha készült legjobb filmet.

Azon kevés 3 órás filmek egyike,ahol a 3 óra egy villanásnak tűnik,úgy elrepül, mert annyira jó.. Már gyerekkorban is nagyhatást gyakorolt rám, olyan film,amitől több leszel, mert a benne levő karakterektől tanulni lehet, illetve példaképek. Nagyon más világ volt akkor,ma már nem készülnek ilyen filmek,pedig nem volt olyan rég...1997. Armand Assante a legnagyobb király!

Egy komment erejéig még visszatérnék a bálványomhoz,az Odyssey-hez.

YouTube-on találtam hozzá egy 20 perces "Hogyan készült"-et. Nagyon érdekes volt, de így,hogy ezt láttam,már értem miért lett ez a film ilyen jó.
Az orosz rendező, Andrei Konchalovsky amilyen hévvel és szenvedéllyel instruálja a színészeket az valami elképesztő.

..és ami szembetűnt a mai légkört figyelembe véve: orosz rendező,amerikai színészek... És működött a dolog, kiváló lett.
Manapság ez elképzelhetetlennek tűnik.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113
Ez elég jónak tűnik nekem:

Egész jónak tűnő film egész sz@rul --de a most divarosan-szokásosan-- "villantgatósra" öszevágott előzetese: qrva rövidre vágott qrva-belassítoott 1-2-3 másodpercekkel rohanják le az érzékszerveket, közben erősen elfelejtik a készítők, hogy nem csak a jó bort kell érlelni, hanem a jó villám-poénoknak is kell(ene) időt hagyni: amíg "leesik"! ;)

Nem hiszem így életem közepe táján már túlságosssan le lennék ehhez lassulva, hogy nem tetszik, inkább ez áll meg: nálam ráb@sztak ezzel az előzetessel, mert nekem nem elég ha "villog" a képernyő! :p

Egyébként tényleg jó ötletek, poénok vannak benne, a --szerintem-- itt is érvényes klasszikussal zárva :
"A kevesebb több!" ...lett volna ehelyett a túl rohanósra vett előzetes helyett!

.

• Tetszik
Reactions: fip7

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 023
18 227
113
Egy frissített klasszikus. Bár ugyan abba a folyóba lépni, ugyan annak a sok évvel ezelőtti közönség-igénynek filmet csinálni nem biztos, hogy sikert hoz:

Ennyire kevésből még nem nagyon lehet eldönteni, de nem gond, jön még szerintem 2-3 előzetese.

.

Vajon lesz olyan jó, mint a tavalyi predator mozi a Préda/Prey?

Abban senki nem hitt, moziba sem küldték, mégis a tavalyi év egyik legjobb/legszórakoztatóbb filmje lett.

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113

Abban senki nem hitt, moziba sem küldték, mégis a tavalyi év egyik legjobb/legszórakoztatóbb filmje lett.

Igaz! Ez a baj! ...Nekem!
A jelenlegi szinvonalból még egy olyan film is ki tud emelkedni, amiben a kb. csizmával 42 kilós tini-csajszi elpicsázza 210 centis, és ugyanannyi kilós high-future-tech-es űr-Predatort.
Minden fehér férfi alkesz, 75(-)IQ-s, a benszülött "férfi főhős" pedig 41 kilós, de legaláb meg is halja' magát.

A látvány valóban, egészen "pöpec" egyébként, de ezek a "lopakodó" agymosós ideológiák nekem hánytatósak!
Gyerekemnek előtte felkészítést, utána film-magyarázatot tartanék, ráadásul az előző szülői előtte-utána korrekciók nélkül a kis-srácoknak ez kb. egy (mentális)kiherélés! ...pár ilyen film után egész életükre! :mad:

Magánvélemény!

.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 547
61 864
113

Ezt ugye viccnek szántad? :D :D :D
Rég láttam akkora baromságot, mint a Préda című rettenet.
Keress vissza ha érdekel mi a véleményem a filmről.... Elég trágya.
Nagyon ajánlom nekik, hogy az Alien klasszisokkal jobb legyen ;)

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 806
12 718
113
Az elsőrészt két hete néztem meg,de már el is felejtettem,annyira semmilyen volt számomra.

Tudom, hogy van egy kultusza a Dűnének...de nekem valahogy nem jön át.

ui: a könyvet nem olvastam, gondolom az sokkal jobb.
A sztoriban a Dűne az kb a 10. rész. Itt baszták el az egészet. Mondjuk nem tudom hogy lehetne mindent megfilmesíteni. Az előzmények nélkül nem sok mindent mond a Dűne azoknak akik nem ismerik. Hogyan alakultak ki a rendek, ki miért utálja a másikat , miért nincsenek számítógépek, rengeteg a kérdés.
Számomra a Dűne sztorija messze nem a legjobb a sagában

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
A sztoriban a Dűne az kb a 10. rész. Itt baszták el az egészet. Mondjuk nem tudom hogy lehetne mindent megfilmesíteni. Az előzmények nélkül nem sok mindent mond a Dűne azoknak akik nem ismerik. Hogyan alakultak ki a rendek, ki miért utálja a másikat , miért nincsenek számítógépek, rengeteg a kérdés.
Számomra a Dűne sztorija messze nem a legjobb a sagában
én pl nagyon nem értem az egész sztori hülyeség (legalábbis ami a mostani filmet érinti.) valami drogra rá vannak kattanva és úgy elvannak hülyölve hogy középkori módszereket használnak miközben már űrutaznak (ez hasonló nekem mint a jedi kard vagány vagány de túl van tolva a bringa...) kb

nekem inkább valami drgkartel háború űrköntösbe kb

• Vicces
Reactions: Kim Philby

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113
.

Mivel Izrael(Elbit) a mai 300millás üzletet sem velünk kötötte és a Merkavákat sem tudjuk megcsípni 14. éve, ezért vigasztalódjunk jó hangulatban egyet Ed Wood-dal és az őt alul, és csak kicsit felülmúló "alkotó-társaival":

Már a fenti, igen jól megírt ajánlóktól is már fetrengtem a filmek nélkül is, bár ebben azért sokat segített az általam korábban megtekintet és azóta már kultfilmé vált Ed Wood élerrajzi mű, ahol "rendezőt" és több "életművét" ;) életere keltő Johnny Depp megcsillantja későbbi Jack Sparrow alakításában kicsúcsososdó művészi tudását! :D

Jó szórakozást! :hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: fip7

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 806
12 718
113
én pl nagyon nem értem az egész sztori hülyeség (legalábbis ami a mostani filmet érinti.) valami drogra rá vannak kattanva és úgy elvannak hülyölve hogy középkori módszereket használnak miközben már űrutaznak (ez hasonló nekem mint a jedi kard vagány vagány de túl van tolva a bringa...) kb

Ezért fontosak az előzmények, hogy értsd :)
1 Butleri Dzsihád
2 Gépirtó hadjárat
3 Corrini csata
4 Atraides ház
5 Harkonnen ház
6 Corrino ház
A további sorrendet nem ismerem így fejből. Mindegyik könyv jó vastag ráadásul

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
904
4 563
93

Ami a filmet érthetővé teszi:

A mesterséges intelligencia egyszer már majdnem kinyirta az emberiséget, ezért számitógép nincs. Az űrben navigátorokat haználnak, akiknek kell a fűszer, különben nincs űrutazás. Ezért fontos a Dűne. Ja, a PC helyett emberi számitógépeket használnak, csak az kimaradt a filmből.
A filmben azért használnak kardokat, mert kitalálták a személyi erőtér pajzsokat, amik megfognak minden gyors dolgot, bizonyos sebesség felett. Tehát a harci technika alapja a relative lassú szúrás, amit átenged a személyi pajzs. A lézer találkozva a pajzzsal atomrobbanást okoz, ezért lézert sem használnak.

A fekete ruhás boszorkányok meg a háttérből fajnemesitési programot tolnak pár ezer éve. A Házak is ősiek, némelyik az ókorig nyúlik vissza.

Röviden ennyi.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113
Ami a filmet érthetővé teszi:

A mesterséges intelligencia egyszer már majdnem kinyirta az emberiséget, ezért számitógép nincs. Az űrben navigátorokat haználnak, akiknek kell a fűszer, különben nincs űrutazás. Ezért fontos a Dűne. Ja, a PC helyett emberi számitógépeket használnak, csak az kimaradt a filmből.
A filmben azért használnak kardokat, mert kitalálták a személyi erőtér pajzsokat, amik megfognak minden gyors dolgot, bizonyos sebesség felett. Tehát a harci technika alapja a relative lassú szúrás, amit átenged a személyi pajzs. A lézer találkozva a pajzzsal atomrobbanást okoz, ezért lézert sem használnak.

A fekete ruhás boszorkányok meg a háttérből fajnemesitési programot tolnak pár ezer éve. A Házak is ősiek, némelyik az ókorig nyúlik vissza.

Röviden ennyi.
Nem maradtak ezek ki, csak az első rész első 20 mp-ében letolják a gyorstalpalót, illetve a filmben utalás szinten jönnek ezek elő.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
904
4 563
93
Nem maradtak ezek ki, csak az első rész első 20 mp-ében letolják a gyorstalpalót, illetve a filmben utalás szinten jönnek ezek elő.
A mentát vonal teljesen kimaradt. Mondjuk az is, hogy a monopengék miatt a páncél is értelmetlen, mert mindent átvágnak/szúrnak.Mondjuk alapvetően nekem tetszett. Mindent amúgy sem lehetett volna berakni.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 806
12 718
113
Pedig ezek a sztori alappillérei. Bene Gesserit, a Mentátok (imádom hogy jöttek létre) , a Sarduakarok, Fremenek, a Suk doktorok, a Harcmesterek, a Navigátorok, na meg a nagy házak. Értem a filmet mert többször olvastam már a könyveket de ezek nagyon hiányoznak.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113
Pedig ezek a sztori alappillérei. Bene Gesserit, a Mentátok (imádom hogy jöttek létre) , a Sarduakarok, Fremenek, a Suk doktorok, a Harcmesterek, a Navigátorok, na meg a nagy házak. Értem a filmet mert többször olvastam már a könyveket de ezek nagyon hiányoznak.
Szerintem a film egyértelműen azoknak készült elsősorban, akik már ismerik a világot. Ha csak azok nézik meg, akkor is kurv@nagy kasszasiker lesz belőle. (És ugyebár a mocsok producerek erre hajtanak! :oops: ) Szerintem azért is nagy dolog ez, mert vették a fáradtságot, és eléggé könyvhűen próbálták megvalósítani a filmet. Ez már csak azért is fontos, mert a rajongó - ha tetszik neki - megnézi 3-4-szer is, meg a folytatásokat is még ennyiszer....
Akik meg nem ismerik, de elmennek a rajongókkal, azoknak is szórakoztató tud lenni az egész.
Én pl. elkezdtem könyvben, de azon a részen elveszített a könyv, amikor elkezd Paul beilleszkedni a Fremenek közé. Majd később még újra nekidurálom magam...

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 806
12 718
113
Szerintem a film egyértelműen azoknak készült elsősorban, akik már ismerik a világot. Ha csak azok nézik meg, akkor is kurv@nagy kasszasiker lesz belőle. (És ugyebár a mocsok producerek erre hajtanak! :oops: ) Szerintem azért is nagy dolog ez, mert vették a fáradtságot, és eléggé könyvhűen próbálták megvalósítani a filmet. Ez már csak azért is fontos, mert a rajongó - ha tetszik neki - megnézi 3-4-szer is, meg a folytatásokat is még ennyiszer....
Akik meg nem ismerik, de elmennek a rajongókkal, azoknak is szórakoztató tud lenni az egész.
Én pl. elkezdtem könyvben, de azon a részen elveszített a könyv, amikor elkezd Paul beilleszkedni a Fremenek közé. Majd később még újra nekidurálom magam...
Az előzményekkel kezd ne a Dűnével.