Igazából ez a Petőfi-film teljesen woke. A történelmi hűségén az se rontott volna, ha vietnami színész játsza Petőfit.De a néger Kleopátra, az tök oké. Azon mennyit pörögtek, h Nagy Sándornak nem lehetett fríz lova?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igazából ez a Petőfi-film teljesen woke. A történelmi hűségén az se rontott volna, ha vietnami színész játsza Petőfit.De a néger Kleopátra, az tök oké. Azon mennyit pörögtek, h Nagy Sándornak nem lehetett fríz lova?
De a néger Kleopátra, az tök oké. Azon mennyit pörögtek, h Nagy Sándornak nem lehetett fríz lova?
Egy komment erejéig még visszatérnék a bálványomhoz,az Odyssey-hez.Tegnap "elővettem"(beyond endless skyline) a számomra talán valaha készült legjobb filmet.
Azon kevés 3 órás filmek egyike,ahol a 3 óra egy villanásnak tűnik,úgy elrepül, mert annyira jó.. Már gyerekkorban is nagyhatást gyakorolt rám, olyan film,amitől több leszel, mert a benne levő karakterektől tanulni lehet, illetve példaképek. Nagyon más világ volt akkor,ma már nem készülnek ilyen filmek,pedig nem volt olyan rég...1997. Armand Assante a legnagyobb király!
Ez elég jónak tűnik nekem:
Egy frissített klasszikus. Bár ugyan abba a folyóba lépni, ugyan annak a sok évvel ezelőtti közönség-igénynek filmet csinálni nem biztos, hogy sikert hoz:
Ennyire kevésből még nem nagyon lehet eldönteni, de nem gond, jön még szerintem 2-3 előzetese.
.
Vajon lesz olyan jó, mint a tavalyi predator mozi a Préda/Prey?
Abban senki nem hitt, moziba sem küldték, mégis a tavalyi év egyik legjobb/legszórakoztatóbb filmje lett.
Vajon lesz olyan jó, mint a tavalyi predator mozi a Préda/Prey?
Abban senki nem hitt, moziba sem küldték, mégis a tavalyi év egyik legjobb/legszórakoztatóbb filmje lett.
A sztoriban a Dűne az kb a 10. rész. Itt baszták el az egészet. Mondjuk nem tudom hogy lehetne mindent megfilmesíteni. Az előzmények nélkül nem sok mindent mond a Dűne azoknak akik nem ismerik. Hogyan alakultak ki a rendek, ki miért utálja a másikat , miért nincsenek számítógépek, rengeteg a kérdés.Az elsőrészt két hete néztem meg,de már el is felejtettem,annyira semmilyen volt számomra.
Tudom, hogy van egy kultusza a Dűnének...de nekem valahogy nem jön át.
ui: a könyvet nem olvastam, gondolom az sokkal jobb.
én pl nagyon nem értem az egész sztori hülyeség (legalábbis ami a mostani filmet érinti.) valami drogra rá vannak kattanva és úgy elvannak hülyölve hogy középkori módszereket használnak miközben már űrutaznak (ez hasonló nekem mint a jedi kard vagány vagány de túl van tolva a bringa...) kbA sztoriban a Dűne az kb a 10. rész. Itt baszták el az egészet. Mondjuk nem tudom hogy lehetne mindent megfilmesíteni. Az előzmények nélkül nem sok mindent mond a Dűne azoknak akik nem ismerik. Hogyan alakultak ki a rendek, ki miért utálja a másikat , miért nincsenek számítógépek, rengeteg a kérdés.
Számomra a Dűne sztorija messze nem a legjobb a sagában
Ezért fontosak az előzmények, hogy értsdén pl nagyon nem értem az egész sztori hülyeség (legalábbis ami a mostani filmet érinti.) valami drogra rá vannak kattanva és úgy elvannak hülyölve hogy középkori módszereket használnak miközben már űrutaznak (ez hasonló nekem mint a jedi kard vagány vagány de túl van tolva a bringa...) kb
nekem inkább valami drgkartel háború űrköntösbe kb
Ami a filmet érthetővé teszi:én pl nagyon nem értem az egész sztori hülyeség (legalábbis ami a mostani filmet érinti.) valami drogra rá vannak kattanva és úgy elvannak hülyölve hogy középkori módszereket használnak miközben már űrutaznak (ez hasonló nekem mint a jedi kard vagány vagány de túl van tolva a bringa...) kb
nekem inkább valami drgkartel háború űrköntösbe kb
Nem maradtak ezek ki, csak az első rész első 20 mp-ében letolják a gyorstalpalót, illetve a filmben utalás szinten jönnek ezek elő.Ami a filmet érthetővé teszi:
A mesterséges intelligencia egyszer már majdnem kinyirta az emberiséget, ezért számitógép nincs. Az űrben navigátorokat haználnak, akiknek kell a fűszer, különben nincs űrutazás. Ezért fontos a Dűne. Ja, a PC helyett emberi számitógépeket használnak, csak az kimaradt a filmből.
A filmben azért használnak kardokat, mert kitalálták a személyi erőtér pajzsokat, amik megfognak minden gyors dolgot, bizonyos sebesség felett. Tehát a harci technika alapja a relative lassú szúrás, amit átenged a személyi pajzs. A lézer találkozva a pajzzsal atomrobbanást okoz, ezért lézert sem használnak.
A fekete ruhás boszorkányok meg a háttérből fajnemesitési programot tolnak pár ezer éve. A Házak is ősiek, némelyik az ókorig nyúlik vissza.
Röviden ennyi.
A mentát vonal teljesen kimaradt. Mondjuk az is, hogy a monopengék miatt a páncél is értelmetlen, mert mindent átvágnak/szúrnak.Mondjuk alapvetően nekem tetszett. Mindent amúgy sem lehetett volna berakni.Nem maradtak ezek ki, csak az első rész első 20 mp-ében letolják a gyorstalpalót, illetve a filmben utalás szinten jönnek ezek elő.
Pedig ezek a sztori alappillérei. Bene Gesserit, a Mentátok (imádom hogy jöttek létre) , a Sarduakarok, Fremenek, a Suk doktorok, a Harcmesterek, a Navigátorok, na meg a nagy házak. Értem a filmet mert többször olvastam már a könyveket de ezek nagyon hiányoznak.Nem maradtak ezek ki, csak az első rész első 20 mp-ében letolják a gyorstalpalót, illetve a filmben utalás szinten jönnek ezek elő.
Szerintem a film egyértelműen azoknak készült elsősorban, akik már ismerik a világot. Ha csak azok nézik meg, akkor is kurv@nagy kasszasiker lesz belőle. (És ugyebár a mocsok producerek erre hajtanak! ) Szerintem azért is nagy dolog ez, mert vették a fáradtságot, és eléggé könyvhűen próbálták megvalósítani a filmet. Ez már csak azért is fontos, mert a rajongó - ha tetszik neki - megnézi 3-4-szer is, meg a folytatásokat is még ennyiszer....Pedig ezek a sztori alappillérei. Bene Gesserit, a Mentátok (imádom hogy jöttek létre) , a Sarduakarok, Fremenek, a Suk doktorok, a Harcmesterek, a Navigátorok, na meg a nagy házak. Értem a filmet mert többször olvastam már a könyveket de ezek nagyon hiányoznak.
Az előzményekkel kezd ne a Dűnével.Szerintem a film egyértelműen azoknak készült elsősorban, akik már ismerik a világot. Ha csak azok nézik meg, akkor is kurv@nagy kasszasiker lesz belőle. (És ugyebár a mocsok producerek erre hajtanak! ) Szerintem azért is nagy dolog ez, mert vették a fáradtságot, és eléggé könyvhűen próbálták megvalósítani a filmet. Ez már csak azért is fontos, mert a rajongó - ha tetszik neki - megnézi 3-4-szer is, meg a folytatásokat is még ennyiszer....
Akik meg nem ismerik, de elmennek a rajongókkal, azoknak is szórakoztató tud lenni az egész.
Én pl. elkezdtem könyvben, de azon a részen elveszített a könyv, amikor elkezd Paul beilleszkedni a Fremenek közé. Majd később még újra nekidurálom magam...