Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 008
18 188
113
Most néztem meg moziban az Alien 5-öt és se én se a haverom nem tudtuk eldönteni, hogy most jó vagy rossz filmet láttunk. Ritka az ilyen :eek:

Egyrészt a látvány az 10/10-es!
1. Tökéletes retrofuturisztikus megvalósítás
2. Félelmetes, többnyire nem CGI Alienek
3. Az előzetesben látottnál sokkal jobb CGI ahol kell
Gyakorlatilag nem tudok hibát találni a látványban!

Másrészt 10/10-es Alien hangulat. Nyomasztó, néhol ijesztő és végig azt érzed ki kell szabadulnod innen. Maga a gonosz korporésön által uralt világ képe, az átlagos de fiatal jó munkás ember szereplők jól adják át a hangulatot.

Viszont!
A szereplők (színészi játék) . Hát a főhősnő szerintem okés, a mellékszereplők is viszonylag okésak, bár kicsit felejthetőek.
A feka android viszont irritált. Kb. úgy készült a szerepre, hogy megnézte a "jámbor Jacke-t" a trópusi vihar című filmben, meg a faszbindert a Covenantban. Ennél többet nem akarok írni, mert spoiler lenne. Itt az írás is rossz meg a színész is gyenge.
A szereplők olyan 7/10-esek nálam.

A történet:
Az alapfelütés érdekes, valami blőd hülyeségre számítottam, de nem volt az.
Ami viszont zavart, hogy annyiszor végig nézték az Alien 1-4-et az írás előtt, hogy erősen visszaköszönt, sőt egyes beállítások 1:1-ben másolatai azoknak a filmeknek.
E mellet a két durva írói hülyeség:
1. Kavicsosút sűrűségű aszteroida gyűrű (Kapásból -1 pont)
2. 5 perc alatt csecsemőből felnőtté váló Alienek. (Kapásból -2 pont)
Viszont szépen összegyúrták az előző filmek jellegzetességeit.
A legvégét kivéve.... ott konkrétan beléptünk az Alien 4-be totál fölöslegesen. Ha az előtt kiírják a vége főcímet, akkor nem adok még egy -1-et.
Így viszont nekem a történet csak 6/10-es.
Annak aki életében nem látott még Alien filmet de tiniként megnézte annak sokkal magasabb a pontszám, de nálam nem ért többet.
Pedig nem ostoba a film, ami nagy szó manapság!
Csak lehet én vagyok szigorú. De valószínűleg csak érzésre.

A matek szabályok szerint ez 33/40, vagyis 82.5%-os film. Talán ez lehet a valós. Szerintem.

UI.: A préda című film az egyik legszarabb Predator film amit eddig láttam. Az az a film ahol az alap ötlet zseniális, viszont minden egyéb elképesztően silány. Szerintem.

Spolieres

Nagyjából én is azt gondolom, bár szerintem a fekete android rendben volt.

Igen, elég komoly volt fanszervíz, gyakorlatilag mind a 6 filmből merítenek.

A sűrű bolygó körüli gyűrűt - én úgy értettem, hogy az jéggyűrű - én is néztem, de lehet, hogy a nagy sebesség miatt tűnik oylans űrűnek?

A rövid inkubációs idő tényleg gáz, bár az már az előző két filmben is az volt.

+ mire várt a kaptárban az a rengeteg (tucatnyi?) Alien? Elvileg valahogy metakomunikálnak egymással, tehát az arctámadókt leadhatták volna nekik ajelet, hogy kapás van.

Amúgy a végén az az ember-alien hibridelég félelmetes volt, szerintem félelmetesebb, mint a sima alien.

A Préda nekem nagy kedvenc.

Magyarországon forgatták a filmet.
Egy metrómegálló (mozgólépcsők és 2 db szélturbina az űrállomás nagytermében) és talán a Pálvölgyi cseppkőbarlang részleteit ismertem fel, ezen kívül esélyes, hogy a kőbányai kőbányák alagútjaiban is forgattak.
A stáblista 3/4-e magyar.

Sőt, ha jól tudom a film elején a bolygón játszódó jelenetet Visontán vették fel, az atmoszféra processzorok az gondolom az erőmű kéményei.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 523
61 763
113
A rövid inkubációs idő tényleg gáz, bár az már az előző két filmben is az volt.

Igen, ott is hülyeség volt.

+ mire várt a kaptárban az a rengeteg (tucatnyi?) Alien? Elvileg valahogy metakomunikálnak egymással, tehát az arctámadókt leadhatták volna nekik ajelet, hogy kapás van.

Hát ez az. Rendelkezésre álltak és pont ezért nem lett volna szükség erre a gyors fejlődéses dologra.

Amúgy a végén az az ember-alien hibridelég félelmetes volt, szerintem félelmetesebb, mint a sima alien.

Szerintem nem. Nagyon hasonlított az Alien 4-végére a film.
A lény meg az Alien 4-ben szerintem még félelmetesebb is volt
iu

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 008
18 188
113
Igen, ott is hülyeség volt.

Hát ez az. Rendelkezésre álltak és pont ezért nem lett volna szükség erre a gyors fejlődéses dologra.

Szerintem nem. Nagyon hasonlított az Alien 4-végére a film.
A lény meg az Alien 4-ben szerintem még félelmetesebb is volt
iu

Igen, szerintem is ez a lény a legfélelmetsebb alien lény, de a Romulus végi a listámon a második.

Talán a szeme miatt. Attól olyan démoni.

Itt amúgy szerintem hibáztak a készítők, mert még ha gyorsan meg is illesztik, jobb lett volna, ha valami erős, de esendőlény lesz belőle, akiből kinézi a néző, hogy lelke van, és ő lehet a következő evolúciós lépcső.

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 523
61 763
113
Itt amúgy szerintem hibáztak a készítők, mert még ha gyorsan meg is illesztik, jobb lett volna, ha valami erős, de esendőlény lesz belőle, akiből kinézi a néző, hogy lelke van, és ő lehet a következő evolúciós lépcső.

Én annak örültem volna ha itt sem akarnak újítani és túlzásokba esni, hanem az Alien 4 lénye mászott volna elő, csak kisebb méretben (fiatal). Sőt, annak a maga módján volt lelke, ugyanis az anyját nem bántotta (Ripley)
És pont ezért durva az Alien 4 film vége, amikor trükkösen megöli a lényt.
Sok szempontból úgy gondolom, hogy az Alien 4 messze a legalulértékeltebb darabja a filmszériának.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 523
61 763
113
Egy kis beszélgetés az Alien 5 filmről:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Nos, a Most vagy soha egy teljesen vállalható és nézhető film. Talán a legnézhetőbb a Semmelweis, Blokád, Hadik szórásból. Az Elqurtuk lóg ki, az talán a legrosszabb mind közül.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 008
18 188
113
Deadpool and Wolverine mid-credit jelenet.

• Tetszik
Reactions: fishbed

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 008
18 188
113
Én annak örültem volna ha itt sem akarnak újítani és túlzásokba esni, hanem az Alien 4 lénye mászott volna elő, csak kisebb méretben (fiatal). Sőt, annak a maga módján volt lelke, ugyanis az anyját nem bántotta (Ripley)
És pont ezért durva az Alien 4 film vége, amikor trükkösen megöli a lényt.
Sok szempontból úgy gondolom, hogy az Alien 4 messze a legalulértékeltebb darabja a filmszériának.

Nekem az Alien 33 a kedvencem, az az egy rész amit én jó filmnek tartok.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 008
18 188
113

• Tetszik
Reactions: fip7

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 236
3 530
113
Nem tudom volt e már, de egy film a varégokról, azaz a keleti vikingekről, akiket ruszoknak is neveznek (voltak köztük vöröshajúak is, így mellékesen megjegyzem):

Francia nyelvű, számos felirat között magyar nem található.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 929
5 448
113
Nem tudom volt e már, de egy film a varégokról, azaz a keleti vikingekről, akiket ruszoknak is neveznek (voltak köztük vöröshajúak is, így mellékesen megjegyzem):

Francia nyelvű, számos felirat között magyar nem található.
Pedig én láttam magyar felirattal még, pár éve.

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 236
3 530
113
Egy ismert anime megfilmesített változata. Angol nyelvű.
De nem is ezért tettem be, hanem egy nagyon kiváló szájharmonika hallható az elején:

Természetesen a film is tanulságos.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113

Eldőlt: jövőre térnek csak haza a Starliner asztronautái

Csak nehogy ilyen élményben legyen részük!

• Hűha
Reactions: misinator and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 523
61 763
113
Érdekes infók az Alien filmekről:

• Tetszik
Reactions: tarzaan and jani22

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 798
12 664
113
Horizont: Egy amerikai eposz

Igazi mozifilm. Kb. egy perc leállás nincs. Ha vki nem értené, hogy miért gyilkolták le a fehérek az indiánokat, akkor az első egy óra mindent megmagyaráz.

Kevin Costner 1883-a. Történet több szálon. Costner egy órával a film kezdete után tűnik fel először.

Elég realisztikus az egész, főleg a lövöldözések.

A magyar szinkron elvileg Costner esetében Kovács István lenne, de hogy az ürge beteg, vagy nem tudom, de ez vmi borzasztó lett, pedig MINDIG ő szinkronizálja Costnert. (Mondjuk amikor nem, az is brutálisan szar lett a Yellowstoneban, de most az nem érdekes.)

A film egyfajta mozis 1883 szint. Akinek az bejött, ez még jobban be fog jönni.

Hamarosan jön a második rész, aztán kicsit később a harmadik. Remélem, nem kaszálják el!
Nemrég megnéztem, nekem is nagyon tetszett. Igazi kikapcsolódás a sok mai szar közt, igazi nőkről és férfiakról szól a sztori, nem is nagyon próbálja szépiteni a dolgokat , kegyetlen és durva volt az a vadnyugat.
A színészek is nagyon jók, várom a következő részt

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 511
20 823
113
És bazmeg, azonnal eszembe jutott, pedig gyerekkoromban láttam, hogy egy Jackie Chan filmben volt a járgány.
A Jutalmad egy raklapnyi ventillátoros náciarany! (ahogy ígértem!)

Istenek fegyverzete 2

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: fip7 and Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 125
73 485
113
A Jutalmad egy raklapnyi ventillátoros náciarany! (ahogy ígértem!)

Istenek fegyverzete 2
Várom az érkeztét. :D :D Persze a következő fórumivászaton is megfelel. :D