Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
804
2 046
93
A bosszú állók 3-at látta valaki? Kinek tetszett? Kinek nem és miért?
Vagy csak én nézek felnőtt fejjel CGI meséket? :D

Én megnéztem, jól összefutottak a szálak, van jó pár epic jelenet (nem csak a látvány miatt).
Persze teljes a kép csak a második résszel együtt lesz, de ez így önmagában eléggé ott van.
Thanos-ból sikerült karaktert! csinálni, ami eddig nem volt jellemző a marvel főgonoszokra, van súlya, van háttérsztori.
A Black Order is eléggé adja:) Utóbbin az dobott volna még ha a fegyvereikről esik szó, ha nincs meg az infó, olvass utána mielőtt megnézed (link), hozzá tud adni pár jelenthez (pl a trailerben látható jelenet: kapitány elkapja Proxima dárdáját, alapból nem világos mitől igazán epic momentum)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 111
59 522
113
Roni

Szerintem érdemes megnézni. A látvány első osztályú, a fő "gonosz" is egy teljes értékű karakter nagyon jó motivációval felépítve. Szerintem nagyon élvezhető.

Mike

Már múlt héten megnéztem IMAX-ben, de maradok inkább továbbra is a 2D-s mozinál. A 3D-től meg az IMAX-től kifolyik a szemem....
Thanos nekem nagyon tetszett, végre egy értelmes és jó motivációjú "gonosz".
A Black Orderről is kevés szó esik, ez is az egyik gyöngéje a filmnek, de több helyen az tűnt fel, hogy mintha ez egy legalább 3 órás film lenne, de muszájból kivágtak volna belőle majdnem egy órát.
Viszont így pörgős volt, és magán a filmen egyáltalán nem tűnt fel, hogy milyen hosszú. Engem általában nem kötnek le az ilyen filmek, de ez az elejétől a végéig 100%-osan lekötött. És az nem kis szó egy CGI mesétől :eek:

M

molnibalage

Guest
Roni

Szerintem érdemes megnézni. A látvány első osztályú, a fő "gonosz" is egy teljes értékű karakter nagyon jó motivációval felépítve. Szerintem nagyon élvezhető.

Mike

Már múlt héten megnéztem IMAX-ben, de maradok inkább továbbra is a 2D-s mozinál. A 3D-től meg az IMAX-től kifolyik a szemem....
A Black Orderről is kevés szó esik, ez is az egyik gyöngéje a filmnek, de több helyen az tűnt fel, hogy mintha ez egy legalább 3 órás film lenne, de muszájból kivágtak volna belőle majdnem egy órát.
Viszont így pörgős volt, és magán a filmen egyáltalán nem tűnt fel, hogy milyen hosszú. Engem általában nem kötnek le az ilyen filmek, de ez az elejétől a végéig 100%-osan lekötött. És az nem kis szó egy CGI mesétől :eek:
Mindenkitől csak jót hallottam róla, de én az Av 2 óta egy Marvel filmet sem láttam így nem tudom, hogy mennyi lenne az élvezeti értéke...

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 111
59 522
113
molnibalage

Hát, ha időrendi sorrendben haladtál akkor kb. csak a Dr. Stranget érdemes megnézni az új fontos szereplők miatt. A többi nélkül alapvetően érthető.
Nekem a Thor 3 is bejött , azt is érdemes lehet megnézni, ráadásul rövid is, pörgős is.
ipXtr3J.jpg

• Tetszik
Reactions: beta
M

molnibalage

Guest
Pont onnantól kezdtek jobban kapcsolódni a filmek, így mindenképpen kellenek hozzá.
Csak onnantól kezdett fájni az egész debilitása. Nem tudom szebben megfogalmazni. Aztán láttam a Deadpool-t 2016-ban, ami rendesen kifigurázza az egészet. Azóta nem tudam még torrenttékázásra áttekerve megnézésre sem rávenni magamat... Inkáb néztem Black Mirrort vagy Leftoverst vagy bármi mást...

Az kritika elején a képregényfilmekről van némi vélemény. Persze azóta eltelt pár év és volt egy lezáró Wolverine film, de azért valahol igaza van...

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
804
2 046
93

Nálunk most vettem észre (4K Sony), hogy 3D filmnél nem 100%-ban tolják a 3D képet hanem csak az akció jeleneteknél így már élvezhetőbb mivel nem szokott hozzá a szemem 10 perc után. Plusz így tudtam néha pihentetni is a szemem.

Egyébként nekem ez a Marvel univerzum simán odaverte a SW univerzumot mostanra, vhogy az marha unalmas már ehhez képest.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 771
31 513
113
Egyébként nekem ez a Marvel univerzum simán odaverte a SW univerzumot mostanra, vhogy az marha unalmas már ehhez képest.
Azért ott is vannak csúnya mellélövések. Mai napig visszasírom a mozijegy árát, amit a Black Panther-re elb*sztam, pedig nem az a pár lej, hanem hogy milyan talicska szart kaptam cserébe.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 111
59 522
113
Mike

Engem se az SW se a StarTrek nem fogott meg igazán.
A DC univerzuma szintén lapos nekem.
Egyedül a Nolan/Bale féle Batmen trilógia jött be, de az nagyon. Mondjuk nem is képregény filmnek hanem rendes akció filmnek tekintettem.
A marvel filmekből a legtöbb szintén közepes vagy unalmas. Az AV1 , Amcsi kapitány 1 meg a Galaxis őrzői 1 tetszett. Meg most a Thor 3 és az AV 3 jött be.
Az X-men megint nem köt le. Viszont a Deadpool teli találat volt a számomra.
A legjobban a Csillagkaput imádtam :D Filmet is, sorozatot is.

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
804
2 046
93
Az kritika elején a képregényfilmekről van némi vélemény. Persze azóta eltelt pár év és volt egy lezáró Wolverine film, de azért valahol igaza van...
Zoli amit előad, az pont igaz az általa imádott videojátékokra is. Sablon gigapénzért.
Én próbáltam végignézni az avengers univerzum filmjeit egészként tekintve és nem semmi hány karakter és háttérsztori szerepel, persze van gyengébb és erősebb film ez függ a sokféle rendezőtől..stb

M

molnibalage

Guest
Zoli amit előad, az pont igaz az általa imádott videojátékokra is. Sablon gigapénzért.
Ezt remélem viccnek szántad, mert így ebben a formában generálisan úgy téveszme, ahogy van. Vagy akkor te nem játszottál még jó játékkal, az fix...

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
804
2 046
93
Ezt remélem viccnek szántad, mert így ebben a formában generálisan úgy téveszme, ahogy van. Vagy akkor te nem játszottál még jó játékkal, az fix...

Egyszerűsítettem mint ő:) Nyilván nem igaz, de ő is szereti túlzásba vinni ezt a művész témát.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 808
9 634
113
Mike

Engem se az SW se a StarTrek nem fogott meg igazán.
A DC univerzuma szintén lapos nekem.
Egyedül a Nolan/Bale féle Batmen trilógia jött be, de az nagyon. Mondjuk nem is képregény filmnek hanem rendes akció filmnek tekintettem.
A marvel filmekből a legtöbb szintén közepes vagy unalmas. Az AV1 , Amcsi kapitány 1 meg a Galaxis őrzői 1 tetszett. Meg most a Thor 3 és az AV 3 jött be.
Az X-men megint nem köt le. Viszont a Deadpool teli találat volt a számomra.
A legjobban a Csillagkaput imádtam :D Filmet is, sorozatot is.

X-Men: Elsők, az iszonyat jó. A világa nem nagy szám, de a megvalósítás zseniális.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 808
9 634
113
molnibalage

Hát, ha időrendi sorrendben haladtál akkor kb. csak a Dr. Stranget érdemes megnézni az új fontos szereplők miatt. A többi nélkül alapvetően érthető.
Nekem a Thor 3 is bejött , azt is érdemes lehet megnézni, ráadásul rövid is, pörgős is.
ipXtr3J.jpg

Jó hogy van ez az ábra. Bele lehet kavarodni. Néha még abban is bizonytalan vagyok hogy én melyiket láttam már :)

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 043
10 149
113
A bosszú állók 3-at látta valaki? Kinek tetszett? Kinek nem és miért?
Vagy csak én nézek felnőtt fejjel CGI meséket? :D

Most néztük meg. Egyszeri popcorn mozinak jó. Ha az ember kikapcsolja az agyát, és csak a látványra, meg a poénokra koncentrál, szórakoztató.
Ha elkezdek gondolkodni, brutálisan kilóg a lóláb, szétesik az egész (sacc per kábé az egész Wakanda-történetszál, a Vízió-Vörös boszi szenvelgés, eleve a "csak a fél Ázgárdi népséget nyírom ki" marhaság - most halt meg jó részük, a "nano-technológiás" Vasember ruha és a többi...).

Tetszett? Nem tudok egyértelmű igennel válaszolni.

Nekem a Vasember első három része., az Amerika Kapitány első része, vagy a Hangyaember nagyon tetszett, ahogy a Bosszúállók első része is. De azok még minden marhaságukkal együtt sem késztettek homlokráncolásra, valahogy úgy próbálták meg komolyan venni magukat, hogy közben csak egy-két lépéssel mentek túl a realitás határain, pont annyira, hogy még nem gondolja az ember azt, hogy valójában egy képregényt lát nagyvásznon. Valahogy nem tolták az ember képébe, hogy "hahó, ez egy fantáziavilág", még akkor sem, amikor heli-carriereket láttunk, vagy kék energiasugarakat lövöldöző fegyvereket. Tudja az ember, hogy ez irreális, de pont csak annyira feszegeti a határokat, hogy a néző még átsiklik ezen.

Az utóbbi idők Marvel filmjei (kivéve Hangyaember) már átestek ezen a horizonton, semmi hitelességet nem érzek bennük és szinte minden képkockáról ordít, hogy ez nem a mi világunk, ez nem a valóság, ez csak egy fantáziavilág, amely arról szól, hogy minél nagyobb és látványosabb harcokat hozzanak össze a vásznon. Emiatt viszont kicsit sem érzem azt, hogy aggódnom kell a főhősökért, vagy hogy sajnáljam a filmben elhalálozó karaktereket.

Azzal sem értek egyet, hogy Thanos az első mélységekkel rendelkező főgonosz a Marvel filmekben. Gyakorlatilag a legtöbb főgonosz (oké, a Thor és a Galaxis Őrzői filmeket leszámítva) ilyen volt. Obadiah Stan, Ivan Vanko, Justin Hammer, Red Skull, Dr. Zola, stb. esetében elmondható ez. Igaz a többségük nem kapott olyan kifejtést, mint Thanos, de ettől még szimplán egydimenziósnak egyiket se nevezném...

M

molnibalage

Guest
Most néztük meg. Egyszeri popcorn mozinak jó. Ha az ember kikapcsolja az agyát, és csak a látványra, meg a poénokra koncentrál, szórakoztató.
Ha elkezdek gondolkodni, brutálisan kilóg a lóláb, szétesik az egész (sacc per kábé az egész Wakanda-történetszál, a Vízió-Vörös boszi szenvelgés, eleve a "csak a fél Ázgárdi népséget nyírom ki" marhaság - most halt meg jó részük, a "nano-technológiás" Vasember ruha és a többi...).

Tetszett? Nem tudok egyértelmű igennel válaszolni.

Nekem a Vasember első három része., az Amerika Kapitány első része, vagy a Hangyaember nagyon tetszett, ahogy a Bosszúállók első része is. De azok még minden marhaságukkal együtt sem késztettek homlokráncolásra, valahogy úgy próbálták meg komolyan venni magukat, hogy közben csak egy-két lépéssel mentek túl a realitás határain, pont annyira, hogy még nem gondolja az ember azt, hogy valójában egy képregényt lát nagyvásznon. Valahogy nem tolták az ember képébe, hogy "hahó, ez egy fantáziavilág", még akkor sem, amikor heli-carriereket láttunk, vagy kék energiasugarakat lövöldöző fegyvereket. Tudja az ember, hogy ez irreális, de pont csak annyira feszegeti a határokat, hogy a néző még átsiklik ezen.

Az utóbbi idők Marvel filmjei (kivéve Hangyaember) már átestek ezen a horizonton, semmi hitelességet nem érzek bennük és szinte minden képkockáról ordít, hogy ez nem a mi világunk, ez nem a valóság, ez csak egy fantáziavilág, amely arról szól, hogy minél nagyobb és látványosabb harcokat hozzanak össze a vásznon. Emiatt viszont kicsit sem érzem azt, hogy aggódnom kell a főhősökért, vagy hogy sajnáljam a filmben elhalálozó karaktereket.

Azzal sem értek egyet, hogy Thanos az első mélységekkel rendelkező főgonosz a Marvel filmekben. Gyakorlatilag a legtöbb főgonosz (oké, a Thor és a Galaxis Őrzői filmeket leszámítva) ilyen volt. Obadiah Stan, Ivan Vanko, Justin Hammer, Red Skull, Dr. Zola, stb. esetében elmondható ez. Igaz a többségük nem kapott olyan kifejtést, mint Thanos, de ettől még szimplán egydimenziósnak egyiket se nevezném...
Én max. torrenttékán nézem meg, de az legutolsó Spiderman "gonosza" volt eddig a legkreatívabb, mert kb. csak egy bűnöző.