Filmek és sorozatok

Tegnap mi is. Mostanában úgy szoktam "mérni" egy film élvezeti értékét, hogy felteszem magamnak a kerdést, beülnék-e megnézni mégegyszer? -hát nem. Na nem mert olyan rossz lenne, a látvány pazar, de az elején olyan dél-amerikai szappanopera jellege volt, hogy mindenki valakinek a fia, lánya, rokona, a halottnak hittek élnek, stb, aztán a film közepén tini-dráma lett, hogy illeszkednek be a kölyök az új környezetbe. (Ezt a részt simán kihagyhattak volna kapásbol egy órával rövidebb lett volna, de semmi érdemi nem vesztett volna a film) a vége meg tényleg Titanic feeling.

Ami még eszembe jutott hazafelé menet, hogy sokkal jobban tudtam azonosulni az emberekkel mint a Navikkal. Na nem azért mert szeretnék öldökölni, leigazni másokat. Hanem mert a kék Alienekhez képest az ember evolúciósan nézve egy sokkal "gyengébb" faj. Amíg ezek nagyok erősek, szinte elpusztíthatatlanok, jóformán nem sérülnek, nem öregednek, vízalatt is boldogulnak, éjjel is látnak, egy paradicsomi évszakok nélküli mediterran környezetben élnek, jóformán nincs a természetben ellenségük, addig az embernek küzdelem volt az élet, és mégis kivakartuk magunkat. Nálunk a túlélés záloga volt a növekedés (annak minden hatrányával).

Ahogy a filmben is elhangzott ikonikus mondat az emberekre is nagyon igaz ;

Marines don't die. They just go to hell and regroup.​

És még a vége alapján folytatása is lesz.....De minek?

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Figyelemmel követi valaki az Arrowverse sorozatokat?

Én anno kedveltem a Smallville-t, és ezeket is meg akartam nézni, de mára brutálissá duzzadt ez a széria folyam:

Arrow (2012–2020) 170 epizód
The Flash (2014–present) 171 epizód
Supergirl (2015–2021) 126 epizód
Legends of Tomorrow (2016–2022) 11 0epizód
Black Lightning (2018–2021) 58 epizód
Batwoman (2019–2022) 51 epizód

ez 36 befejezett évad, 686 epizód. Gyakorlatilag ha naponta kettőt megnéznék - amire nem lenen időm - akkor is egy évbe telne amíg a végre jutnák...

+ ott vannak a nem Arrowerse, de multiverzum részét képező crossover sorozatok:

Constantine (2014–2015)
Stargirl (2020 -
Superman & Lois (2021–present)

• Tetszik
Reactions: jani22
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Na erre nincs szükség. A sorozattal nem az a gond amiről ezek mellébeszélnek. Az a gond, hogy utólag mossák a szennyest. Gyenge sorozat, az ember nem tudja eldönteni, hogy kinek készült. Csapongó, rosszul vágott, ütemtelen valami lett belőle. És igen, 1 milliárdért...

Na erre nincs szükség. A sorozattal nem az a gond amiről ezek mellébeszélnek. Az a gond, hogy utólag mossák a szennyest. Gyenge sorozat, az ember nem tudja eldönteni, hogy kinek készült. Csapongó, rosszul vágott, ütemtelen valami lett belőle. És igen, 1 milliárdért...

Talán filmmel még menthető egy gyenge elégségesre, de az első rész után a sorozat iránt táplált reményeim eléggé szertefoszlottak.

Figyelemmel követi valaki az Arrowverse sorozatokat?

Én anno kedveltem a Smallville-t, és ezeket is meg akartam nézni, de mára brutálissá duzzadt ez a széria folyam:

Arrow (2012–2020) 170 epizód
The Flash (2014–present) 171 epizód
Supergirl (2015–2021) 126 epizód
Legends of Tomorrow (2016–2022) 11 0epizód
Black Lightning (2018–2021) 58 epizód
Batwoman (2019–2022) 51 epizód

ez 36 befejezett évad, 686 epizód. Gyakorlatilag ha naponta kettőt megnéznék - amire nem lenen időm - akkor is egy évbe telne amíg a végre jutnák...

+ ott vannak a nem Arrowerse, de multiverzum részét képező crossover sorozatok:

Constantine (2014–2015)
Stargirl (2020 -
Superman & Lois (2021–present)
Az Arrow kimondottan tetszett az 1-2 évadban, de utána annyira elment a misztikus irányba, hogy érdeklődésem egyre csökkent. Ugyanígy jártam a The Flesh-el is.

A Zöld íjjászban Felicity eredeti angol hangja nagyon megfogott, mikor hadarva, viccesen beszélt. :D
Jó, hogy felhoztad, az első évadot újra kéne néznem. :)

Talán filmmel még menthető egy gyenge elégségesre, de az első rész után a sorozat iránt táplált reményeim eléggé szertefoszlottak.

"Kicsit" hiányzik Vajna! R.I.P.

1. Jobban csinálta volna meg.
  2. Újra-vágta volna egy elő-vetítés után!
  3. Miért is nem lehet megtenni??? ...a "nagy" Hollywood-ban is már elég általános.
  4. :hadonaszos:

U.I.: Én a Pozsonyi-csata animációval is már megtettem volna egy újravágást egy 2.0-val, kijavítva az elég ordító hibákat, sokkal jobbá téve azt a nem rossz, hiánypótló anyagot!

.

Hiteles, ismeretterjesztő film a honfoglalásról. A képen egy drón ... :D

Milyen filmeket várhatunk 2023-ban: