Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 741
10 023
113
Megtörtént eset alapján! Lesz ilyen film megtörtént eseményekről az Azovstahl alatti biolaborokból kiszabadult emberevő zombik témájában is?

Az "újjászületés szigete", hivatalos nevén "Aralszk-7" kísérleti telep az Aral-tó egyik szigetén épült, titkos, szovjet biológiai fegyverkísérleti telep. 1936-ban látogatott oda az első katonai biológuscsoport, Ivan Velikanov a szovjet bakteriológiai fegyver program atyjának vezetésével. Az első kísérletek a következő évben történtek, a kolera ágensének felhasználásával. Aztán ezek és egyéb másik kísérletek is megszakadtak, mert Velikanovot agyonlövette Sztálin 1938-ban. 10 év szünet után jöttek vissza a szigetre, akkor kezdődött a "Kantubehov" település vagy más néven Aralszk-7 építése. Az Aralszk-7 közelében épült a "Barhan" reptér, ahol annyi futópályát építettek, hogy semmilyen irányú szél ne jelentsen gondot a le és felszállás. A legközelebbi lakott település 200km-re volt. Az Aralszk-7-nek 1500 fős személyzete volt, akik ott is laktak a szigeten. Volt óvoda, iskola, stadion, disco meg minden, ami szükséges egy település életéhez. Még saját elektromos erőmű is. A 200 négyzetkilométer területű sziget déli részén volt maga a kísérleti telep. A falutól néhány kilométerre építették fel a PLIN-52-őt. A PLIN jelentése: Tábori Tudományos Kutató Laboratórium. Itt tartották a kísérletek áldozatait, elsősorban csimpánzokat. A csimpánzokon kívül még diszonókat és lovakat is használtak a kísérletek során. Télen a laboratóriumi kísérleteket csinálták, nyáron pedig a természetben végzendőket. "Szezononként" általában 1500 majom pusztult bele a kísérletekbe, plusz ismeretlen számú ló. A természetben végzett kísérleteket általában éjszaka végezték. Példa egy ilyenre: "éjszaka egy hatalmas csapatnyi lovat kitereltek a mezőre. A fejük fölött megjelent pár "Kukuruznyik"(An-2-es) , amelyek aeroszol formájában egy halálos anyaggal permetezték le őket.". Hogyan nézett ki a laboratóriumi kísérlet: hoztak 500 majmot Afrikából. Megfertőzték őket tularémiával, majd a holttesteiket elhamvasztották, majd a hamvakat elásták a szigeten.
Szergej Telenkov, Aralszk-7-en szolgált katona: "Láttam, ahogy a beteg majmok ülnek a ketreceikben. Az első sírt, a második próbált kiszökni, a harmadik már félholtan feküdt, egy másik pedig el akarta kapni a gázálarcom csövét, voltaképpen segítséget kérve."
A telepet 1992-ben zárták be. 1995-ben ott járt egy amerikai kutatócsoport, ami még talált elásva életképes"szibériai lépfenét", pont mint a filmben.
A film annyira lesz igaz történet, hogy az előzetes alapján szerepelni fognak benne félresikerült kísérletek.Meg a hely is létezett, nem csak egy kitaláció. A mutatott "vérmajmokról" pedig még nem tudjuk, hogy mi lesz belőle. A Szaljut-7-et láttad? Az is igaz történet alapján készült. "kézi dokkolás, állomás megmentése". De robbanás nem történt az állomáson, az egy rendezői "turbózás" volt. Lehet, hogy itt is erről van szó.
Az Azovsztalos dologhoz pedig annyit, hogy maga Victora Nuland mondta,hogy voltak Ukrajnában amerikai biolaborok. Persze ha ő is orosz propagandista, akkor az más...
Az ujjászületés szigete (2020-ban eltüntették a telep maradványait):

Itt amikor még jobban egyben volt:
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 741
10 023
113
Röviden le tudnád írni mit kell tudni róla? Érdekesnek tűnik
Aralszk-7biológiai kísérleti telep. A hidegháború végén 1989-ben tényleg ide vitték a SZU összes, mintegy 200 tonnányi "szibériai lépfene" készletét, hatástalanítani. De a lépfenét nem lehet 100%-ban hatástalanítani. Ezért is találtak az amerikaiak még 1995-ben is életképes lépfene törzseket a korábbi telep talajában. A telep építése 1948-ban indult, a telep 1952-től 1992-ig működött.
Nem akarok újabb regényt írni, úgyhogy:
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 078
19 550
113
A film annyira lesz igaz történet, hogy az előzetes alapján szerepelni fognak benne félresikerült kísérletek.Meg a hely is létezett, nem csak egy kitaláció. A mutatott "vérmajmokról" pedig még nem tudjuk, hogy mi lesz belőle. A Szaljut-7-et láttad? Az is igaz történet alapján készült. "kézi dokkolás, állomás megmentése". De robbanás nem történt az állomáson, az egy rendezői "turbózás" volt. Lehet, hogy itt is erről van szó.
Igaz történet alapján szöveget a Gyatlov-rejtély filmnél is elsütötték, sőt még talán a Sputnik-nál is?

Az Azovsztalos dologhoz pedig annyit, hogy maga Victora Nuland mondta,hogy voltak Ukrajnában amerikai biolaborok. Persze ha ő is orosz propagandista, akkor az más...
Tehát az Azovstal alatt voltak... Igaz történet alapján! :D
 

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
689
1 799
93
Igaz történet alapján szöveget a Gyatlov-rejtély filmnél is elsütötték, sőt még talán a Sputnik-nál is?
Mindkét sztori megtörtént, a forgatókönyvírók tettek hozzá ezt azt, hogy izgalmasabb legyen. Ezért is írják, hogy igaz történet alapján. :)

Bár a Gyatlov esetnél nem nagyon kellett hozzá tenni semit az íróknak, ott tudtak válogatni, hogy melyik sztori lesz az alapnak a felpumpálásához. :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 069
59 120
113
Ez inkább nem a humorba való, hanem ide:
456214868_892482716238970_4939387697243885915_n.jpg


1. Hessler ezredes utolsó rohamra indul az Ardennekben - A halál 50 órája
2. Wesker elvérzik a küldetés legvégén - Legjobbak a pokolban
3. Joss Beaumont a helikopter előtt, amit soha nem ért el - A profi
4. Der Untergang - A bukás
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 069
59 120
113
Alien Romulus


Szerintem nézhető. Az biztos, hogy nem túl eredeti, rengeteg visszaköszön az előző 6 Alien filmből és az Isolation játékból, de alapvetően egy tisztes iparos munka. Ami pozitív, hogy a szereplők nem fullban tolják a kretént, mint pl. a Covenantban.

A Préda/Prey nekem sokkal jobban bejött, de szerintem az Alien filmeket kedvelőknek ez is megér egy mozijegyet.

3D-ben nagyot ütött volna.

Az első jelenetben a Nostromo roncsai közül begyűjtik a Ripley által szigonnyal átlőtt és az űrbe kilökött idegen testét, ami mint később kiderült túl is élte a dolgot.

Most néztem meg moziban az Alien 5-öt és se én se a haverom nem tudtuk eldönteni, hogy most jó vagy rossz filmet láttunk. Ritka az ilyen :eek:

Egyrészt a látvány az 10/10-es!
1. Tökéletes retrofuturisztikus megvalósítás
2. Félelmetes, többnyire nem CGI Alienek
3. Az előzetesben látottnál sokkal jobb CGI ahol kell
Gyakorlatilag nem tudok hibát találni a látványban!

Másrészt 10/10-es Alien hangulat. Nyomasztó, néhol ijesztő és végig azt érzed ki kell szabadulnod innen. Maga a gonosz korporésön által uralt világ képe, az átlagos de fiatal jó munkás ember szereplők jól adják át a hangulatot.

Viszont!
A szereplők (színészi játék) . Hát a főhősnő szerintem okés, a mellékszereplők is viszonylag okésak, bár kicsit felejthetőek.
A feka android viszont irritált. Kb. úgy készült a szerepre, hogy megnézte a "jámbor Jacke-t" a trópusi vihar című filmben, meg a faszbindert a Covenantban. Ennél többet nem akarok írni, mert spoiler lenne. Itt az írás is rossz meg a színész is gyenge.
A szereplők olyan 7/10-esek nálam.

A történet:
Az alapfelütés érdekes, valami blőd hülyeségre számítottam, de nem volt az.
Ami viszont zavart, hogy annyiszor végig nézték az Alien 1-4-et az írás előtt, hogy erősen visszaköszönt, sőt egyes beállítások 1:1-ben másolatai azoknak a filmeknek.
E mellet a két durva írói hülyeség:
1. Kavicsosút sűrűségű aszteroida gyűrű (Kapásból -1 pont)
2. 5 perc alatt csecsemőből felnőtté váló Alienek. (Kapásból -2 pont)
Viszont szépen összegyúrták az előző filmek jellegzetességeit.
A legvégét kivéve.... ott konkrétan beléptünk az Alien 4-be totál fölöslegesen. Ha az előtt kiírják a vége főcímet, akkor nem adok még egy -1-et.
Így viszont nekem a történet csak 6/10-es.
Annak aki életében nem látott még Alien filmet de tiniként megnézte annak sokkal magasabb a pontszám, de nálam nem ért többet.
Pedig nem ostoba a film, ami nagy szó manapság!
Csak lehet én vagyok szigorú. De valószínűleg csak érzésre.

A matek szabályok szerint ez 33/40, vagyis 82.5%-os film. Talán ez lehet a valós. Szerintem.


UI.: A préda című film az egyik legszarabb Predator film amit eddig láttam. Az az a film ahol az alap ötlet zseniális, viszont minden egyéb elképesztően silány. Szerintem.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 502
13 204
113
Most néztem meg moziban az Alien 5-öt és se én se a haverom nem tudtuk eldönteni, hogy most jó vagy rossz filmet láttunk. Ritka az ilyen :eek:

Egyrészt a látvány az 10/10-es!
1. Tökéletes retrofuturisztikus megvalósítás
2. Félelmetes, többnyire nem CGI Alienek
3. Az előzetesben látottnál sokkal jobb CGI ahol kell
Gyakorlatilag nem tudok hibát találni a látványban!

Másrészt 10/10-es Alien hangulat. Nyomasztó, néhol ijesztő és végig azt érzed ki kell szabadulnod innen. Maga a gonosz korporésön által uralt világ képe, az átlagos de fiatal jó munkás ember szereplők jól adják át a hangulatot.

Viszont!
A szereplők (színészi játék) . Hát a főhősnő szerintem okés, a mellékszereplők is viszonylag okésak, bár kicsit felejthetőek.
A feka android viszont irritált. Kb. úgy készült a szerepre, hogy megnézte a "jámbor Jacke-t" a trópusi vihar című filmben, meg a faszbindert a Covenantban. Ennél többet nem akarok írni, mert spoiler lenne. Itt az írás is rossz meg a színész is gyenge.
A szereplők olyan 7/10-esek nálam.

A történet:
Az alapfelütés érdekes, valami blőd hülyeségre számítottam, de nem volt az.
Ami viszont zavart, hogy annyiszor végig nézték az Alien 1-4-et az írás előtt, hogy erősen visszaköszönt, sőt egyes beállítások 1:1-ben másolatai azoknak a filmeknek.
E mellet a két durva írói hülyeség:
1. Kavicsosút sűrűségű aszteroida gyűrű (Kapásból -1 pont)
2. 5 perc alatt csecsemőből felnőtté váló Alienek. (Kapásból -2 pont)
Viszont szépen összegyúrták az előző filmek jellegzetességeit.
A legvégét kivéve.... ott konkrétan beléptünk az Alien 4-be totál fölöslegesen. Ha az előtt kiírják a vége főcímet, akkor nem adok még egy -1-et.
Így viszont nekem a történet csak 6/10-es.
Annak aki életében nem látott még Alien filmet de tiniként megnézte annak sokkal magasabb a pontszám, de nálam nem ért többet.
Pedig nem ostoba a film, ami nagy szó manapság!
Csak lehet én vagyok szigorú. De valószínűleg csak érzésre.

A matek szabályok szerint ez 33/40, vagyis 82.5%-os film. Talán ez lehet a valós. Szerintem.


UI.: A préda című film az egyik legszarabb Predator film amit eddig láttam. Az az a film ahol az alap ötlet zseniális, viszont minden egyéb elképesztően silány. Szerintem.
Magyarországon forgatták a filmet.
Egy metrómegálló (mozgólépcsők és 2 db szélturbina az űrállomás nagytermében) és talán a Pálvölgyi cseppkőbarlang részleteit ismertem fel, ezen kívül esélyes, hogy a kőbányai kőbányák alagútjaiban is forgattak.
A stáblista 3/4-e magyar.