Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 208
4 523
113
Én szégyenszemre a 2013-as Dallas Buyers Clubot csak most láttam tegnap, és MELEGEN :D ajánlom mindenkinek, aki még nem látta, szerintem elég jó.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 658
28 505
113
Hát azért legalább húsvétkor ne ajánljunk olyan filmet, ahol transzfesztitát választanak pápának, mint "Isteni megoldás". Egy érdekes történet vezetéssel induló sátánista film. Értjük, hogy neked tetszik, de én azért óva inteném tőle az embereket.
Szerintem meg nagyon jó színészi játékot láthatunk.
Fordulatos történettel.
Egyébként meg Isten teremtette a kabuli bíborost is, saját képmására. Akkormeg?

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 782
21 415
113
Én láttam, de nem hagyott maradandót, hozza az időutazásos filmek logikai bukfencét, a történet és CGI se nagy valami.
sajnos nem csak ennyi hibája van.

Eleve baromság a múltból vinni katonákat a jövő háborújába, mert ha a múlt béli ember meghal a jövőben, akkor megváltozik a múlt is, pl nem születnek meg a gyerekei, így eleve kevesebb ember és katona lesz a jövőben és a meg nem születettek nem teszik azt amit tettek volna. Pont ezt az idő paradoxont próbálja elkerülni minden idő utazós film.
Igen, kivéve, ha épp ezzel jött az a jövő létre. Zárt időszerű görbék. A leginkább hihető időutazós scifik épp arról szólnak, hogy az okságiság nem sérthető, épp a az hozza létre azt a zárt idővonalat. De nem ez volt a film legnagyobb gondja szerintem. Persze a végén am egoldással épp ezt a logikád húzza le a budiba, úgyhogy a film univerzumában igaziból a te érvelésed egy valós probléma lehetne, ha a célközönség bele akarna gondolni...

Ugyanígy sokat nem vártam a most kijött Mickey-17 sci-fi kapcsán.
Nagyon szkeptikus vagyok, majd megnézem a "tékából". Már a regény (Mickey-7) sem tetszett őszintén szólva, és ez még azt is nagyon szabadon értelmezi. Az is fájóan logikátlan és sok ponton didaktikus korszellem-propaganda volt. (Ott a legfájóbb az volt, hogy hú végtelen energiánk van beharangozás, aztán a végén meg megy az aggódás, hogy nincs elég energia, nincs elég anyag a 3d nyomtatáshoz, miközben egy bolygón vannak az antianyag erőművön ülve...). A film hogy viszonyul a regényhez? Látom amit írtál, de talán a könyvhöz is tudod hasonlítani. A vámpírsrác tud valami jót is villantani? (Bár szerintem nem a színészi játékon múlik, nekem nem tetszett a történet sem). Mintha láttam volna már tőle valami érdekeset is, nem csak az Alkonyatot.

• Tetszik
Reactions: fip7

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 658
28 505
113
Az ifjú Karl Marx /Le jeune Karl Marx/The Young Karl Marx/
német-francia-belga, életrajzi, történelmi, dráma, 118 perc, 2017, feliratos
Rendező: Raoul Peck
Forgatókönyv: Raoul Peck, Pascal Bonitzer
Szereplők: August Diehl (Karl Marx),
Stefan Konarske (Friedrich Engels),
Vicky Krieps (Jenny Marx),
Olivier Gourmet (Pierre-Joseph Proudhon),
Hannah Steele (Mary Burns),
Alexander Scheer (Wilhelm Weitling),
Hans-Uwe Bauer (Arnold Ruge)
Leírás: 1844-ben Karl Marx száműzötten él Párizsban, ahol találkozik Friedrich Engelsszel. Barátságuk forradalmi eszmék közös hirdetéséhez vezet. A film a két fiatal gondolkodó útját követi, ahogy lerakják a kommunizmus elméleti alapjait.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 946
18 411
113
...

Nagyon szkeptikus vagyok, majd megnézem a "tékából". Már a regény (Mickey-7) sem tetszett őszintén szólva, és ez még azt is nagyon szabadon értelmezi. Az is fájóan logikátlan és sok ponton didaktikus korszellem-propaganda volt. (Ott a legfájóbb az volt, hogy hú végtelen energiánk van beharangozás, aztán a végén meg megy az aggódás, hogy nincs elég energia, nincs elég anyag a 3d nyomtatáshoz, miközben egy bolygón vannak az antianyag erőművön ülve...). A film hogy viszonyul a regényhez? Látom amit írtál, de talán a könyvhöz is tudod hasonlítani. A vámpírsrác tud valami jót is villantani? (Bár szerintem nem a színészi játékon múlik, nekem nem tetszett a történet sem). Mintha láttam volna már tőle valami érdekeset is, nem csak az Alkonyatot.
Ezt az energia hiányt kihagyhatták. Nyomtatni is tudnak, csak kajából állnak szűken de nem erre van felfűzve a sztori.
Nem ez lessz az év filmje, de a legutóbbi sci-fi filmek között ez még a jobbak közé tartozik, pláne ha bejön a szatíra.
A Patiszon srác nem rossz, de semmi extra.
A történet fő vonala sem újdonság, de részleteiben voltak jó fordulatok.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Skunkworks

Well-Known Member
2016. december 2.
157
306
63
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Thunderbirds Are GO | English Full Movie | Action Adventure Drama​

• Tetszik
Reactions: J.G.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 981
13 766
113
  • Tetszik
Reactions: zsolti

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 097
64 266
113
Az utolsó sor már a szokásos romlás jele...
492222237_1222718489857646_8151230740470414608_n.jpg

• Tetszik
Reactions: J.G.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 658
28 505
113
anno néztem, tényleg egész jó.