Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
A könyvek nagyon jók!! Remélem a film is megüti a szintet.

Artwork-Rise-of-the-Raven.jpg


Az elmúlt tíz évben kreatív partnereimmel azon dolgoztam, hogy Bán Mór rendkívül erős, 10 kötetes történelmi szépirodalmát a képernyőhöz igazítsam. A Beta Filmben találtam egy szövetségeset, aki osztja ambiciózus jövőképünket ”- tette hozzá Lantos.

A bemutató szenvedélyes projekt Mihalka számára, aki elmondta, hogy arról álmodozott, hogy visszatér Magyarországra, „és (hazájában) és anyanyelvén dolgozik”. Szerinte ez lesz „az első Magyarországon gyártott és forgatott nemzetközi limitált sorozat”.

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
Csak azért, hogy kis időutazásos, tekervényes történetű egyben lebilincselő színészi alakítást bemutató film is szerepeljen:


és ugyan nem időutazás, hanem egyéb mélységek:


aha, Jared Leto a főszereplő....mindkettőben.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Man in the High Castle

Utoljára az Andromédában csalódtam ekkorát, az is jól indított aztán a végére átment full debilbe.

Ez is zseniálisan indult, Philip K. Dick írását átdolgozva az első évad még maga elé szegezett.
Juliana Crane és Joe Blake duója szerethető (és utálható) a történet remekül bemutatja a bizarr világot, ahol Roosevelt 1933-as halála miatt USA a gazdasági válságból nem kilábalt, hanem egyre mélyebbre süllyedt, míg a 2. világháború kirobbanása egy anarchiába süllyedt éhező államot semmisített meg.
Japánok fölényesen győztek a Csendes óceánon, lend lease nélkül a Szovjetunió összeroppant, végül 1946-ban a Németek atomot dobtak Washington-ra az invázió nyitányaként, végül felosztották egymás között a világot.
2. évadban még sikerült tartaniuk az iramot, 3.-ban megindult a lejtmenet, aztán a 4... na az nagyon szar.

Elején még odafigyeltek olyan apró részletekre, hogy pl. az atombombát Heisenberg bombaként ismeri a köznép (a kutatásokat valóságban is vezető német tudós után), a japán és német katonák a valódi ~60-as évekbeli egyenruhákban és fegyverekkel mászkáltak stb.
Mondjuk már itt is voltak furcsaságok, pl. a németek lerohanták a baráti Spanyol és Olaszországot, megszállták Afrikát, de Mexikót meghagyták független államként.
Bár az olajban gazdag Mexikó független a Japánok mégis a Német közel-keleti olajtól függenek.
Bár eltelt 16 év a háború vége óta a Japánok alig fejlődtek technológiailag, az első évadok központi motívuma, hogy nekik nincs atomfegyverük és még mindig hajókkal szelik át az óceánt, később meg hirtelen helikopterekkel repkednek, miközben a Németek rakétahajtóműves Concorde-dal mászkálnak körbe a világon és a későbbi évadokban a katonaságnak már helyből felszálló sugárhajtóműves szállítógépei vannak.

Aztán jött a 4. évad.
Első részben Németek összezúzzák az Ellenállás maradékát a Sziklás hegységben levő Semleges Zónában, ezért annak vezetői úgy döntenek az újjászervezéshez jobb fegyverekre van szükségük, mint az addig használt 2. világháborús amerikai raktárkészlet, így dobpergés elmennek a FKL-hez.
Igen, a Fekete Kommunista Lázadáshoz.
Mert bár a németek kiirtottak a saját területükön minden zsidót és feketét, a Japán Zónában pedig többször tanúságát adták az első évadban, hogy együtt működnek a németekkel, ráadásul olyan szinten, hogy a felfedezett zsidókat ciklon-b-vel ölik meg, valamiért mégis vannak fekete gettók és azokban szerveződik A LÁZADÁS.
Mert a csöves fehérekkel ellentétben ők bátrak, jól szervezettek és dobpergés a kínai kommunisták ellátják őket fegyverekkel.
Na, de milyenekkel...
AKM, Dragunov, RPG-7...
Szovjetunió '43-ban megsemmisült, de a ki sem fejlesztett fegyvereket még így is lemásolták a Japán megszállás alatt álló Kínában... és utána ezeket átjuttatták a Császári Flotta által ellenőrzött tengereken és óceánon...
Mikor a(z eredeti) főszereplők fel akarták robbantani a Kempeitai főhadiszállását ők egy ősrégi japán bombát fúrtak meg és szedték ki a robbanóanyagot, hamis iratokra és japán dezertőrre volt szükségük a bejutáshoz, de a feketék tucatszám gyártják a plasztikbombákat, meg a japánok is elfelejtették, hogy éjszaka még a fehérek se hagyhatják el a házaikat, a beléptetőkapuval elzárt gettóból a fekák lazán eljutnak minden fontos pontra, többek között a kikötőben horgonyzó tankerhez amitől alig pár száz méterre horgonyzik a Yamato, a hercegi palotáról és hasonlókról nem is beszélve...
Aztán a kaliforniai olajvezeték és tanker felrobbantása után a Japán császár elrendeli az azonnali kivonulást és a FKL átveszi az országrész irányítását, sikeresen visszaverve a meginduló Német támadást...
Közben a fehérek egyszerű lincselő tömeggé silányulnak, akiktől a feketéknek kell megvédeniük a hátramaradt Japánokat.
John Smith karaktergyilkossága meg külön regényt érdemelne... A karakter amelyik megmentette a világot a 3. világháborútól, a náci birodalom 2. legnagyobb hatalmú ura, egyben legmagasabb tisztséget betöltő nem-német, kiderül, hogy csak azért jutott idáig, mert nem mert nemet mondani... Még a zsidó bajtársait is hagyta meghalni. Pfujj.

2/10, Ha érdekel a 2. évad végén hagyd abba és könyveld el, hogy az amerikaiak sikeres fellázadtak és győztek.
Akkor jól jártam, hogy az első évad után abbahagytam.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 762
14 691
113

Nekem az első évad is borzasztó nyögvenyelős volt, szinte kizárólag Rufus Sewell miatt érdemes nézni az egészet, ugyanis mindenki más hótt gyenge. A színeszek is meg a karaktereik is. Rajta kívűl olyan rettenet gyenge indítéka van mindenkinek amit csinál, hogy ihaj.

Az alapötlet erős de amit sztorit, fordulatot kihoztak belőle az valami bűn gyenge, és ahogy elnézem utána se lesz jobb, sőt.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Nekem az első évad is borzasztó nyögvenyelős volt, szinte kizárólag Rufus Sewell miatt érdemes nézni az egészet, ugyanis mindenki más hótt gyenge. A színeszek is meg a karaktereik is. Rajta kívűl olyan rettenet gyenge indítéka van mindenkinek amit csinál, hogy ihaj.

Az alapötlet erős de amit sztorit, fordulatot kihoztak belőle az valami bűn gyenge, és ahogy elnézem utána se lesz jobb, sőt.

Volt egy olyan érzésem John Smith-t játszó színészre gondoltál, rákeresve talált :D
Mondjuk a 2.-3. évadban elég jól felépítik a karakterét, hogy a 4. földbe döngölje...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Volt egy olyan érzésem John Smith-t játszó színészre gondoltál, rákeresve talált :D
Mondjuk a 2.-3. évadban elég jól felépítik a karakterét, hogy a 4. földbe döngölje...
A 4. előtt döntötték el, hogy nem lesz 5. és 6., csak nem szóltak a készítőknek - csak kb. az évad felénél - azért lett akkora baromság az utolsó pár rész. Bár a végét jól befejezték.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
A 4. előtt döntötték el, hogy nem lesz 5. és 6., csak nem szóltak a készítőknek - csak kb. az évad felénél - azért lett akkora baromság az utolsó pár rész. Bár a végét jól befejezték.

Szerintem ez csak szerecsenmosdatás.
FKL bevezetése után beleállt a földbe a nézettség/pontozás, így pont kijön, hogy az évad felénél a vezetőség azt mondta nem kérnek ebből többet.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Man in the High Castle

Utoljára az Andromédában csalódtam ekkorát, az is jól indított aztán a végére átment full debilbe.

Ez is zseniálisan indult, Philip K. Dick írását átdolgozva az első évad még maga elé szegezett.
Juliana Crane és Joe Blake duója szerethető (és utálható) a történet remekül bemutatja a bizarr világot, ahol Roosevelt 1933-as halála miatt USA a gazdasági válságból nem kilábalt, hanem egyre mélyebbre süllyedt, míg a 2. világháború kirobbanása egy anarchiába süllyedt éhező államot semmisített meg.
Japánok fölényesen győztek a Csendes óceánon, lend lease nélkül a Szovjetunió összeroppant, végül 1946-ban a Németek atomot dobtak Washington-ra az invázió nyitányaként, végül felosztották egymás között a világot.
2. évadban még sikerült tartaniuk az iramot, 3.-ban megindult a lejtmenet, aztán a 4... na az nagyon szar.

Elején még odafigyeltek olyan apró részletekre, hogy pl. az atombombát Heisenberg bombaként ismeri a köznép (a kutatásokat valóságban is vezető német tudós után), a japán és német katonák a valódi ~60-as évekbeli egyenruhákban és fegyverekkel mászkáltak stb.
Mondjuk már itt is voltak furcsaságok, pl. a németek lerohanták a baráti Spanyol és Olaszországot, megszállták Afrikát, de Mexikót meghagyták független államként.
Bár az olajban gazdag Mexikó független a Japánok mégis a Német közel-keleti olajtól függenek.
Bár eltelt 16 év a háború vége óta a Japánok alig fejlődtek technológiailag, az első évadok központi motívuma, hogy nekik nincs atomfegyverük és még mindig hajókkal szelik át az óceánt, később meg hirtelen helikopterekkel repkednek, miközben a Németek rakétahajtóműves Concorde-dal mászkálnak körbe a világon és a későbbi évadokban a katonaságnak már helyből felszálló sugárhajtóműves szállítógépei vannak.

Aztán jött a 4. évad.
Első részben Németek összezúzzák az Ellenállás maradékát a Sziklás hegységben levő Semleges Zónában, ezért annak vezetői úgy döntenek az újjászervezéshez jobb fegyverekre van szükségük, mint az addig használt 2. világháborús amerikai raktárkészlet, így dobpergés elmennek a FKL-hez.
Igen, a Fekete Kommunista Lázadáshoz.
Mert bár a németek kiirtottak a saját területükön minden zsidót és feketét, a Japán Zónában pedig többször tanúságát adták az első évadban, hogy együtt működnek a németekkel, ráadásul olyan szinten, hogy a felfedezett zsidókat ciklon-b-vel ölik meg, valamiért mégis vannak fekete gettók és azokban szerveződik A LÁZADÁS.
Mert a csöves fehérekkel ellentétben ők bátrak, jól szervezettek és dobpergés a kínai kommunisták ellátják őket fegyverekkel.
Na, de milyenekkel...
AKM, Dragunov, RPG-7...
Szovjetunió '43-ban megsemmisült, de a ki sem fejlesztett fegyvereket még így is lemásolták a Japán megszállás alatt álló Kínában... és utána ezeket átjuttatták a Császári Flotta által ellenőrzött tengereken és óceánon...
Mikor a(z eredeti) főszereplők fel akarták robbantani a Kempeitai főhadiszállását ők egy ősrégi japán bombát fúrtak meg és szedték ki a robbanóanyagot, hamis iratokra és japán dezertőrre volt szükségük a bejutáshoz, de a feketék tucatszám gyártják a plasztikbombákat, meg a japánok is elfelejtették, hogy éjszaka még a fehérek se hagyhatják el a házaikat, a beléptetőkapuval elzárt gettóból a fekák lazán eljutnak minden fontos pontra, többek között a kikötőben horgonyzó tankerhez amitől alig pár száz méterre horgonyzik a Yamato, a hercegi palotáról és hasonlókról nem is beszélve...
Aztán a kaliforniai olajvezeték és tanker felrobbantása után a Japán császár elrendeli az azonnali kivonulást és a FKL átveszi az országrész irányítását, sikeresen visszaverve a meginduló Német támadást...
Közben a fehérek egyszerű lincselő tömeggé silányulnak, akiktől a feketéknek kell megvédeniük a hátramaradt Japánokat.
John Smith karaktergyilkossága meg külön regényt érdemelne... A karakter amelyik megmentette a világot a 3. világháborútól, a náci birodalom 2. legnagyobb hatalmú ura, egyben legmagasabb tisztséget betöltő nem-német, kiderül, hogy csak azért jutott idáig, mert nem mert nemet mondani... Még a zsidó bajtársait is hagyta meghalni. Pfujj.

2/10, Ha érdekel a 2. évad végén hagyd abba és könyveld el, hogy az amerikaiak sikeres fellázadtak és győztek.
A 4.et már el se kezdtem nézni
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Nekem az első évad is borzasztó nyögvenyelős volt, szinte kizárólag Rufus Sewell miatt érdemes nézni az egészet, ugyanis mindenki más hótt gyenge. A színeszek is meg a karaktereik is. Rajta kívűl olyan rettenet gyenge indítéka van mindenkinek amit csinál, hogy ihaj.

Az alapötlet erős de amit sztorit, fordulatot kihoztak belőle az valami bűn gyenge, és ahogy elnézem utána se lesz jobb, sőt.
P.K. Dick eredetiben is ilyen. Egy rossz író, jó ötletekkel.
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Szerintem ez csak szerecsenmosdatás.
FKL bevezetése után beleállt a földbe a nézettség/pontozás, így pont kijön, hogy az évad felénél a vezetőség azt mondta nem kérnek ebből többet.
Igen, pontosan azért, amit írtam. Fehéreknek készült műsorban életidegen barom BLM mozgalmak belekeverése. Kiirtották a világ összes zsidóját, de igen, Amerikában elnyomták a feketéket. Ja, a japók, középen mindenki totál egyenlő volt. De ezt még a szerző cseszte el, ő erőltette bele a hülye faji szálat a történetbe.
 
  • Tetszik
Reactions: Ooorky
M

molnibalage

Guest
District 10, remélem tartja a szinvonalat
(Már február-március környékén is cikkeztek róla)
https://9gag.com/gag/a9EZMEj
Félelmeim vannak.
Az, aki az elsőt csinálta, azóta csak középszar vagy annál rosszabb filmeket csinált.

219293640_10227153190000755_2781724851231495286_n.jpg

A kis nő kicsoda? A dublőre a kiscsajnak? Mert Carrie Henn-re a legkisebb mértékben sem hasonlít.

Szerk.
Közben meg is találtam. Tényleg kaszkadőr dublőre, Louise Head.
 
  • Tetszik
Reactions: csakb

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
396
651
93
Ez gondolom a 9-nek a folytatása amit amúgy nem láttam. Megéri megnézni?
Nem egy korszakalkotó film, semmi nagy újdonság nincs benne, de a random, amerikai scifi-akciók között üde színfolt. Egész jól felépített a sztori, pörgős, van egy fanyar humora, és a dél-afrikai akcentus is nagyon szórakoztató, ha eredeti hanggal nézed.
Ha nem utálod a műfajt, szerintem mindenképp érdemes pótolni.
 

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
396
651
93
Félelmeim vannak.
Az, aki az elsőt csinálta, azóta csak középszar vagy annál rosszabb filmeket csinált.

Ja, én is ettől tartok, de a D9 tkp. egy szerzői film volt, a megérdemelt sikere után pedig tkp. csak halivúdnak rendezett Blomkamp, ha jól rémlik, abból pedig nem sok jót lehet kihozni. Ha más nem, a szkriptdoktorok szétbarmolnak minden filmet ott.