Nyúllal eszed?![]()
Jöhet a nyúl.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nyúllal eszed?![]()
Jöhet a nyúl.
Viccelsz? Abból 20 liter (2 literes pet) Rákóczi és még 2 db 0,5-ös Szalon sör kijön.Namost a nagy magyar átlag nem nagyon vesz pezsit 10 ezer fölött.
Nna igen, cserébe a Lehel piacon 9 ezer forintos áron adják a húsvéti bárány kilójátBárányhús kóstolás és verseny:
"Bárányhúst szinte kizárólag a húsvéti időszakban fogyasztunk hazánkban, éves átlagban mindössze 20-30 dekagramm fogy fejenként. Aki kedvet érez, hogy megízlelje ezt a finom és egészséges húsfélét, keressen rá a kóstoltatási helyszínekre és időpontokra az Agrármarketing Centrum, valamint a kampányban érintett vásárcsarnokok közösségi média felületein."
"öt budapesti vásárcsarnokban tartanak kóstoltatásokat, valamint a Társaság Facebook, Instagram és TikTok oldalán találkozhatnak ismeretterjesztő, szemléletformáló posztokkal és receptekkel. 2025. április 9 és 16. között pedig online nyereményjátékot indítanak „Vállald bee-e-e” szlogennel. A játék keretében egy saját, bárányhúsból készült receptet vagy egy ehhez kapcsolódó receptfotót kell elküldeni az Agrármarketing Centrum facebook oldalán meghirdetett felhívásra. A játék fődíja egy raclette grill szett lesz."
![]()
Bárányhús fogyasztásösztönző kampányt indít az Agrármarketing Centrum
Lehet magyaros vagy keleties ízesítésű, használhatunk pácokat és különleges fűszereket, de a bárányhús már önmagában is kivételes húsféle, amelyet hagyományosan a húsvéti ünnepkör időszakában fogyasztunk.www.amc.hu
Reménykedj, hátha jut most a magyar piacra is.Nna igen, cserébe a Lehel piacon 9 ezer forintos áron adják a húsvéti bárány kilójátImádom a bárányhúst - főleg a báránysaslikként - csak ocsmány drága
Én szinte biztos vagyok benne, hogy boltban csak új-zélandit láttam még.Reménykedj, hátha jut most a magyar piacra is.
Az a röhej, hogy én akartam eladni hentesnek, de azt mondta, azért nem kell, mert nem a bárány, hanem a birka (öreg anya) kell a vevőknek... Hát akkor rakd össze.
Én meg kapok érte 1750-et. Még az 50%-os kihozatallal is a 3500 és a 9000 között van egy kis difi. Amit lehetne magyarázni munkaköltséggel de meddig tart egy gyakorlott hentesnek feldolgozni? Nincs egy óra, de jó, legyen; mennyi az kilóra vetítve? 10 kg kihozatallal számolva, 3000-es órabérben és egyéb költségekkel is kg-onként van 3-4000 forint különbség. És ki mennyit dolgozott, fektetett bele, nyelt le veszteségeket stb. És még így is pár itt figyel, mert ki tudja, hogy mikor és mennyiért viszik el.
sonka majd ha meghozza a nyúlNyúllal eszed?
Elég elszomorító.Én szinte biztos vagyok benne, hogy boltban csak új-zélandit láttam még.
Ja és hozzáteszem, érdekességképen és nem panaszkodásból:Reménykedj, hátha jut most a magyar piacra is.
Az a röhej, hogy én akartam eladni hentesnek, de azt mondta, azért nem kell, mert nem a bárány, hanem a birka (öreg anya) kell a vevőknek... Hát akkor rakd össze.
Én meg kapok érte 1750-et. Még az 50%-os kihozatallal is a 3500 és a 9000 között van egy kis difi. Amit lehetne magyarázni munkaköltséggel de meddig tart egy gyakorlott hentesnek feldolgozni? Nincs egy óra, de jó, legyen; mennyi az kilóra vetítve? 10 kg kihozatallal számolva, 3000-es órabérben és egyéb költségekkel is kg-onként van 3-4000 forint különbség. És ki mennyit dolgozott, fektetett bele, nyelt le veszteségeket stb. És még így is pár itt figyel, mert ki tudja, hogy mikor és mennyiért viszik el.
Aztán lehet, hogy ez is magyar tormából készült:![]()
Jöhet a nyúl.
Na, ezt nem tudtam.Aztán lehet, hogy ez is magyar tormából készült:
"A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző reszelt tormatermékek iránti kereslet. A csípős ízéről ismert növény termesztésében Magyarország élen jár az Európai Unióban. A boltokban kapható termékek zöme hazai termelésből származik, de a cseh és a brit fogyasztókhoz is eljut a magyar zöldség. [...] Hazánk ugyanis európai szinten is kimagasló a tormatermelésben. [...] A magyar torma elsősorban az Egyesült Királyság, valamint Csehország piacán jelenik meg, jellemzően friss, feldolgozatlan formában."
![]()
Nemcsak a magyarok asztalára kerül hazai torma a húsvéti ünnepek alatt
Nemzeti Agrárgazdasági Kamarawww.nak.hu
"az európai fogyasztás közel 40 %-át fedezi, ez teszi hazánkat a kontinens legjelentősebb tormatermelőjévé."
![]()
Régi bajom ez nekem.![]()
Búcsúzhatunk ezektől az élelmiszerektől? Teljesen eltűnhetnek a boltokból? - Agrárszektor
A magyar konzerviparból eltűntek a jó minőségű, laktató és megfizethető konzerv készételek. Ez azonban nem csoda, mivel megfelelő alapanyagot se lehet már hozzájuk találni, mivel egyszerűen nem éri meg ezeket termeszteni - mondta el TikTok-on a Bács-Zöldért Zrt. vezérigazgatója. A szakember...www.agrarszektor.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..