Gepard Flakpanzer SPAAG (Németország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 175
113

Germany confirms delivery to Ukraine of 8 Gepard anti-aircraft gun systems​


 
  • Tetszik
Reactions: PavolR

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 175
113
Újabb 20 Gepard érkezik Ukrajnába.

 
W

Wilson

Guest

A "Gepard" légvédelmi létesítmények Harkiv régióban működnek.....​


Az ukrán hadsereg megkezdte a „Gepard” légvédelmi önjáró fegyverek használatát az ellenséges repülőgépek ellen.

A közösségi hálózatokon egy videót tettek közzé ezzel a légvédelmi fegyverrel .

A "Gepard" az " Osa-AKM " légvédelmi rakétakomplexummal együttműködve dolgozik .

Ukrajna ezeket a légvédelmi tüzérségi berendezéseket Németországból kapta.


 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 175
113

A "Gepard" légvédelmi létesítmények Harkiv régióban működnek.....​


Az ukrán hadsereg megkezdte a „Gepard” légvédelmi önjáró fegyverek használatát az ellenséges repülőgépek ellen.

A közösségi hálózatokon egy videót tettek közzé ezzel a légvédelmi fegyverrel .

A "Gepard" az " Osa-AKM " légvédelmi rakétakomplexummal együttműködve dolgozik .

Ukrajna ezeket a légvédelmi tüzérségi berendezéseket Németországból kapta.


már angolul is fent van...

 
  • Tetszik
Reactions: endre and Wilson

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113

Ukrajna svájci lőszert kér – most Berlin nyomást gyakorol Bernre​


https://www.spiegel.de/politik/deut...nition-a-fbfc70d9-8eac-4754-99c1-0fc0249b6a98

Az ukrán hadseregnek kifogy a lőszer a Gepard légvédelmi harckocsihoz. Christine Lambrecht (SPD) német védelmi miniszter felkérte svájci kollégáját, Viola Amherdot, hogy adja ki a megfelelő reexport engedélyt a svájci gyártású 35 mm-es lőszerekre.

Lambrecht szerint Ukrajnában a Gepard rendszereket elsősorban a kritikus infrastruktúra védelmére használják. Biztosítják az ország déli részén található tengeri kikötőket is, amelyek kulcsfontosságúak az ukrán gabonaexport szempontjából. Figyelembe véve a gabonaszállítás leállításának "világméretű humanitárius hatását", Lambrecht azt mondta, Németországnak és Svájcnak "teljes mértékben eleget kell tennie" a több lőszer iránti kérésnek.

Svájc mindeddig megtagadta a zürichi Oerlikon-Bührle cég által gyártott Gepard lőszerek reexportálásához szükséges engedélyek kiadását. Indoklásként azt az alapvető szabályt adták, hogy ne szállítsanak fegyvert a válságövezetekbe. Ráadásul Svájc mindig semleges akar maradni a nemzetközi konfliktusokban. Izraelhez és Svájchoz hasonlóan ez idáig elutasít minden támogatást Ukrajnának.

A 35 milliméteres lőszer már nem része a Bundeswehr szabványos lőszereinek. Júliusban megállapodás született a norvég producerrel az utómunkálatokról. Ez a termelés azonban nem tűnik elegendőnek, vagy nem indult el. Ukrajnába július vége óta szállítanak üzemen kívüli légvédelmi harckocsikat 30 darab számban, és nagyon alacsony lőszerkészlettel (kb. 60 000).

https://www.faz.net/aktuell/politik...ordert-munition-von-der-schweiz-18418981.html
 
W

Wilson

Guest

Ez a gepárd lelövi a mullah drónokat......​

Sie holen die iranischen Kamikazedrohnen vom Himmel: Richtschütze Max und seine Kameraden vor einem von Deutschland gelieferten Flugabwehrpanzer Gepard



Von: Björn Stritzel, Dmytro Zahrebelny und Lars Berg (Fotos)

2022. 11.01.

Kelet-Ukrajna - A Gepárd leszedi az égről az iráni kamikaze drónokat. Németország eddig 30 légvédelmi harckocsit szállított Ukrajnának. A BILD volt az első médium, amely találkozott a Gepard legénységével. Eddigi tapasztalataik: rendkívül pozitívak. Különösen a Shahed-136 típusú iráni kamikaze drónok ellen a Gepard rendkívül hatékony!


Die ukrainische Armee setzt den Gepard in unterschiedlichen Rollen ein, darunter auch zum Schutz kritischer Infrastruktur

Az ukrán hadsereg a Gepárdot különböző feladatokra használja, többek között a kritikus infrastruktúra védelmére.
Fotó: Lars Berg

"Ez egy nagyon jó rendszer" - mondja a Max fedőnevű tüzér. A Gepard szerte az országban különböző szerepkörökben bizonyított, mondja. Most már a kritikus infrastruktúrák védelmére is használják - ahogyan azon a napon is - teszi hozzá.

"Ma még nem reggeliztem - mondja Max. Azért, mert kora reggel volt az első bevetése - az orosz hadsereg aznap ismét nagy mennyiségű rakétát lőtt ki civil célpontokra Ukrajna-szerte. Az ország északkeleti részén, ahol Max és társai állomásoznak, szintén légi riadó van.

"Kiköltöztünk, és két érkező ballisztikus rakétát is észrevettünk, de hatótávolságon kívül voltak."
Az ukrán hadsereg a Gepárdot számos feladatra használja, többek között a kritikus infrastruktúra védelmére.

Max erklärt BILD-Reporter Björn Stritzel die Vorzüge des Systems

Max elmagyarázza a rendszer előnyeit a BILD riporterének, Björn Stritzelnek.

A gepárd öt kilométeres távolságból is képes célpontok ellen harcolni, de rendeltetése inkább a saját egységeinek védelme, mintsem a nagy objektumoké. De a gepárdot ott használják, ahol szükség van rá - mondja Max. A probléma az, hogy túl sok a védendő hely. Ezért reméli, hogy több Gepardot és elegendő lőszert tudnak számukra szállítani.

Maxot és társait másfél hónapig a Németországban képezték ki. A szkeptikusok korábban többször is azt állították, hogy aligha lehet ilyen rövid idő alatt katonákat kiképezni egy olyan viszonylag összetett rendszerre, mint a Gepard.

"Igen, a Bundeswehr katonáinak kiképzése régebben sokkal tovább tartott, de nekünk nincs ennyi időnk" - mondja Max. "A rendszer alapjai viszonylag gyorsan elsajátíthatók, ez ami számunkra fontos."

Richtschütze Max zeigt die 35x228mm DM31 Sprengbrandmunition seines Geparden

Max lövész mutatja a Gepárd 35x228mm-es DM31 lőszerét....
Foto: Lars Berg

És a sikerek őket igazolják: 35 mm-es gépágyúival ez a Gepárd egyedül már két orosz cirkálórakétát és két számjegyű számú drónt is képes volt megsemmisíteni - mondja Max, és először igazolja, hogy egy Gepárd harci körülmények között is nagyon jól megbirkózik ezekkel a célpontokkal.

"A Sahed drónokat nagyon könnyű támadni, ha hatótávolságon belül vagyunk" - mondja Max. A Gepard keresőradarja jól érzékeli őket, és a robbanótöltetek aztán rövid úton végeznek a lassú drónokkal.

A Gepard előnye, hogy a gépágyúi az olcsón gyártott drónok rajai ellen is nagyon jól felveszik a harcot. Egy Odessza melletti művelet során rövid időn belül tíz drónt lőttek le. Ez ellensúlyozta az iráni kamikaz drónok bevetésének taktikáját, amelyeket általában rajokban küldenek ki, hogy túlterheljék a légvédelmet.

A Gepárdot azonban rendeltetésszerűen a saját alakulatainak védelmére is használják, magyarázza Max. A gepárdok például részt vettek a sikeres harkivi offenzívában. És: A Gepard már nagyon jól bizonyított a földi célpontok elleni harcban is.

 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113

Ukrajna svájci lőszert kér – most Berlin nyomást gyakorol Bernre​


https://www.spiegel.de/politik/deut...nition-a-fbfc70d9-8eac-4754-99c1-0fc0249b6a98

Az ukrán hadseregnek kifogy a lőszer a Gepard légvédelmi harckocsihoz. Christine Lambrecht (SPD) német védelmi miniszter felkérte svájci kollégáját, Viola Amherdot, hogy adja ki a megfelelő reexport engedélyt a svájci gyártású 35 mm-es lőszerekre.

Lambrecht szerint Ukrajnában a Gepard rendszereket elsősorban a kritikus infrastruktúra védelmére használják. Biztosítják az ország déli részén található tengeri kikötőket is, amelyek kulcsfontosságúak az ukrán gabonaexport szempontjából. Figyelembe véve a gabonaszállítás leállításának "világméretű humanitárius hatását", Lambrecht azt mondta, Németországnak és Svájcnak "teljes mértékben eleget kell tennie" a több lőszer iránti kérésnek.

Svájc mindeddig megtagadta a zürichi Oerlikon-Bührle cég által gyártott Gepard lőszerek reexportálásához szükséges engedélyek kiadását. Indoklásként azt az alapvető szabályt adták, hogy ne szállítsanak fegyvert a válságövezetekbe. Ráadásul Svájc mindig semleges akar maradni a nemzetközi konfliktusokban. Izraelhez és Svájchoz hasonlóan ez idáig elutasít minden támogatást Ukrajnának.

A 35 milliméteres lőszer már nem része a Bundeswehr szabványos lőszereinek. Júliusban megállapodás született a norvég producerrel az utómunkálatokról. Ez a termelés azonban nem tűnik elegendőnek, vagy nem indult el. Ukrajnába július vége óta szállítanak üzemen kívüli légvédelmi harckocsikat 30 darab számban, és nagyon alacsony lőszerkészlettel (kb. 60 000).

https://www.faz.net/aktuell/politik...ordert-munition-von-der-schweiz-18418981.html
Ez csak azoknak új hír, akik nem követik a konfliktust.
Április:
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 175
113
Ez csak azoknak új hír, akik nem követik a konfliktust.
Április:
Le kell szarni a svájciakat: 35x228 mm-es lőszert mások is gyártanak Európában. A norvég NAMMO például:


Szóval nem lesz komoly lőszer ellátási probléma. A németek spórolás végett nyaggatják Svájcot (sok svájci gyártású lőszerük van rakátáron) és nem arról van szó, hogy beszerezhetetlen a Gepard 35 mm-es lőszere. Majd a norvégok küldenek nekik!
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

Ez a gepárd lelövi a mullah drónokat......​

Sie holen die iranischen Kamikazedrohnen vom Himmel: Richtschütze Max und seine Kameraden vor einem von Deutschland gelieferten Flugabwehrpanzer Gepard



Von: Björn Stritzel, Dmytro Zahrebelny und Lars Berg (Fotos)

2022. 11.01.

Kelet-Ukrajna - A Gepárd leszedi az égről az iráni kamikaze drónokat. Németország eddig 30 légvédelmi harckocsit szállított Ukrajnának. A BILD volt az első médium, amely találkozott a Gepard legénységével. Eddigi tapasztalataik: rendkívül pozitívak. Különösen a Shahed-136 típusú iráni kamikaze drónok ellen a Gepard rendkívül hatékony!


Die ukrainische Armee setzt den Gepard in unterschiedlichen Rollen ein, darunter auch zum Schutz kritischer Infrastruktur

Az ukrán hadsereg a Gepárdot különböző feladatokra használja, többek között a kritikus infrastruktúra védelmére.
Fotó: Lars Berg

"Ez egy nagyon jó rendszer" - mondja a Max fedőnevű tüzér. A Gepard szerte az országban különböző szerepkörökben bizonyított, mondja. Most már a kritikus infrastruktúrák védelmére is használják - ahogyan azon a napon is - teszi hozzá.

"Ma még nem reggeliztem - mondja Max. Azért, mert kora reggel volt az első bevetése - az orosz hadsereg aznap ismét nagy mennyiségű rakétát lőtt ki civil célpontokra Ukrajna-szerte. Az ország északkeleti részén, ahol Max és társai állomásoznak, szintén légi riadó van.

"Kiköltöztünk, és két érkező ballisztikus rakétát is észrevettünk, de hatótávolságon kívül voltak."
Az ukrán hadsereg a Gepárdot számos feladatra használja, többek között a kritikus infrastruktúra védelmére.

Max erklärt BILD-Reporter Björn Stritzel die Vorzüge des Systems

Max elmagyarázza a rendszer előnyeit a BILD riporterének, Björn Stritzelnek.

A gepárd öt kilométeres távolságból is képes célpontok ellen harcolni, de rendeltetése inkább a saját egységeinek védelme, mintsem a nagy objektumoké. De a gepárdot ott használják, ahol szükség van rá - mondja Max. A probléma az, hogy túl sok a védendő hely. Ezért reméli, hogy több Gepardot és elegendő lőszert tudnak számukra szállítani.

Maxot és társait másfél hónapig a Németországban képezték ki. A szkeptikusok korábban többször is azt állították, hogy aligha lehet ilyen rövid idő alatt katonákat kiképezni egy olyan viszonylag összetett rendszerre, mint a Gepard.

"Igen, a Bundeswehr katonáinak kiképzése régebben sokkal tovább tartott, de nekünk nincs ennyi időnk" - mondja Max. "A rendszer alapjai viszonylag gyorsan elsajátíthatók, ez ami számunkra fontos."

Richtschütze Max zeigt die 35x228mm DM31 Sprengbrandmunition seines Geparden

Max lövész mutatja a Gepárd 35x228mm-es DM31 lőszerét....
Foto: Lars Berg

És a sikerek őket igazolják: 35 mm-es gépágyúival ez a Gepárd egyedül már két orosz cirkálórakétát és két számjegyű számú drónt is képes volt megsemmisíteni - mondja Max, és először igazolja, hogy egy Gepárd harci körülmények között is nagyon jól megbirkózik ezekkel a célpontokkal.

"A Sahed drónokat nagyon könnyű támadni, ha hatótávolságon belül vagyunk" - mondja Max. A Gepard keresőradarja jól érzékeli őket, és a robbanótöltetek aztán rövid úton végeznek a lassú drónokkal.

A Gepard előnye, hogy a gépágyúi az olcsón gyártott drónok rajai ellen is nagyon jól felveszik a harcot. Egy Odessza melletti művelet során rövid időn belül tíz drónt lőttek le. Ez ellensúlyozta az iráni kamikaz drónok bevetésének taktikáját, amelyeket általában rajokban küldenek ki, hogy túlterheljék a légvédelmet.

A Gepárdot azonban rendeltetésszerűen a saját alakulatainak védelmére is használják, magyarázza Max. A gepárdok például részt vettek a sikeres harkivi offenzívában. És: A Gepard már nagyon jól bizonyított a földi célpontok elleni harcban is.

Bár csak a harmadát hiszem el.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113
Le kell szarni a svájciakat: 35x228 mm-es lőszert mások is gyártanak Európában. A norvég NAMMO például:


Szóval nem lesz komoly lőszer ellátási probléma. A németek spórolás végett nyaggatják Svájcot (sok svájci gyártású lőszerük van rakátáron) és nem arról van szó, hogy beszerezhetetlen a Gepard 35 mm-es lőszere. Majd a norvégok küldenek nekik!
NAMMO nem pont a leghatékonyab típust gyátja ...


... ráadásul némi gondok voltak a norvég munícióval:

 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 175
113
Valamit nagyon benézhetett a NAMMO: az egész 35x228 mm-es kalibert az Oerlikon találta ki, aminek a lövegei a Gepardon vannak. Mi fenére jó a lőszerük ha nem a Gepardba?!? Miként lehetséges, hogy egy szabvány lőszer nem jó a KDA lövegbe?
 
  • Tetszik
Reactions: endre and gacsat

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 785
75 808
113
Valamit nagyon benézhetett a NAMMO: az egész 35x228 mm-es kalibert az Oerlikon találta ki, aminek a lövegei a Gepardon vannak. Mi fenére jó a lőszerük ha nem a Gepardba?!? Miként lehetséges, hogy egy szabvány lőszer nem jó a KDA lövegbe?
Semmit nem nézet be a NAMMO, csak neki volt még gyártósora felszerelve/lehetett gyorsan és viszonylag gazdaságosan felszerelni erre a kaliberre, de senki nem használja ezt a kalibert ezért nem képesek ők sem bármilyen lőszert legyártani, csak valami faék egyszerűt.
 
  • Tetszik
Reactions: endre

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 175
113
Semmit nem nézet be a NAMMO, csak neki volt még gyártósora felszerelve/lehetett gyorsan és viszonylag gazdaságosan felszerelni erre a kaliberre, de senki nem használja ezt a kalibert ezért nem képesek ők sem bármilyen lőszert legyártani, csak valami faék egyszerűt.
Ez így nem igaz: a holland CV9035-ösökhöz nem rég rendeltek tőlük 35 mm-es lőszert, szóval mástól is van erre igény. Valahogy Bushmasterbe meg KDA-ba nem teljesen ugyanaz a lőszer való, pedig elvileg azonos kaliber.
Amúgy jó hogy majd magunknak gyártjuk a 30-as ABM-et, mert a bajba kerülünk Svájc nekünk is beintene...(az ő AHEAD technológiájuk van abban a lőszerben is)
 
  • Tetszik
Reactions: endre

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 785
75 808
113
Ez így nem igaz: a holland CV9035-ösökhöz nem rég rendeltek tőlük 35 mm-es lőszert, szóval mástól is van erre igény. Valahogy Bushmasterbe meg KDA-ba nem teljesen ugyanaz a lőszer való, pedig elvileg azonos kaliber.
Amúgy jó hogy majd magunknak gyártjuk a 30-as ABM-et, mert a bajba kerülünk Svájc nekünk is beintene...
Svájc mindenkinek beint 400 éve, csak a hülye gondolta, hogy pont Ukrajnávaltesznek kivételt.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 175
113
Svájc mindenkinek beint 400 éve, csak a hülye gondolta, hogy pont Ukrajnávaltesznek kivételt.
Nem is csoda, hogy a hadiparuk leszálló ágban van. Oerlikon a RM-é lett, RUAG ammotech Berettához került, a MOWAG a GDELS-nél kötött ki stb.
Milyen hadipar az aki pont háborúba nem szállít fegyvert!?! :D

Elvileg pont a svájciak hozzáállása miatt merült fel, hogy az Oerlikon (Rheinmetall Air Defence) is áttelepülhet Magyarországra. Bár Ukrajnába pont mi sem szállítunk semmit, de bármilyen közép-ázsiai és afrikai diktatúrának szívesen bármikor! :p
Előbbiektől gázt is szívesen elfogadunk - csak Putyin nehogy megsértődjön, azátn Orbán megin ülhet a hosszú asztal szélén! :D
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 917
11 565
113
Ez így nem igaz: a holland CV9035-ösökhöz nem rég rendeltek tőlük 35 mm-es lőszert, szóval mástól is van erre igény. Valahogy Bushmasterbe meg KDA-ba nem teljesen ugyanaz a lőszer való, pedig elvileg azonos kaliber.
Amúgy jó hogy majd magunknak gyártjuk a 30-as ABM-et, mert a bajba kerülünk Svájc nekünk is beintene...(az ő AHEAD technológiájuk van abban a lőszerben is)
Ha 35-ösünk lenne (mint ahogy a MANTIS/Oerlikon GDF választása esetén még esélyes), akkor ahhoz is gyártanánk lőszert, tehát ez nem érv.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 340
35 175
113
Ha 35-ösünk lenne (mint ahogy a MANTIS/Oerlikon GDF választása esetén még esélyes), akkor ahhoz is gyártanánk lőszert, tehát ez nem érv.
Szerintem üzleti alapon (exportra) sem lenne hülyeség 35-öst gyártani Várpalotán:
  • CV9035-ös egyre több helyen van: pl. szlovák és talán cseh beszerzés is ebben a kaliberben terveztik
  • Ha igaz hogy csak Svájcban és a norvégoknál gyártják, akkor elbírna a piac még egy gyártósort - még ha csak időszakosan is járatják.
  • 76 mm-es tengerészei lőszert is gyártani tervezik exportra majd, pedig az sincs rendszerben, szóval nem csak az lesz gyártva, amit használunk is...
Nagyon drukkolok hogy Skynex 35mm-es telepített gépágyús rendszer nálunk is beszerzésre kerüljön a kritikus infrastruktúra védelmére.
 
  • Tetszik
Reactions: endre

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 917
11 565
113
  • Ha igaz hogy csak Svájcban és a norvégoknál gyártják, akkor elbírna a piac még egy gyártósort - még ha csak időszakosan is járatják.
Meg a törökök és a kínaiak is.
Nagyon drukkolok hogy Skynex 35mm-es telepített gépágyús rendszer nálunk is beszerzésre kerüljön a kritikus infrastruktúra védelmére.
Úgy legyen.