Gépkarabélyok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 987
18 100
113
Mindent meg lehet oldani, más kérdés mennyiért, véleményem szerint olcsóbb az új fegyver...

Tudtommal - itt írták nekem pár hete - egy fegyver árában a legdrágábbak az optikák, aztán a cső. a többi szinte filléres vacak.

Arra akartam célozni, hogy nagy mennyiségben raktáron levő AK-kat - melyek csak ergonómiájukban elavultak - nem kéne kidobni, ha ügyes megoldásokkal érdemi modernizációt lehetne végezni rajtuk.

doberamann

Member
2010. május 1.
564
7
18
Ha kétoldali tűzváltót szeretnél mint a 971-n akkor rendesen bele kell nyúlni és a tokot is módosítani ez mindenképpen költséges.
Pár száz dolcsiból kijönne 1 szereléksínes előagy + M4 válltámasz, erre már lehetne normális kiegészítőket rakni.

Az ötlet jó hogy azzal gazdálkodjunk ami van,csak át kéne gondolni a dolgokat...van több opció

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 987
18 100
113
<b>Ha kétoldali tűzváltót szeretnél mint a 971-n akkor rendesen bele kell nyúlni és a tokot is módosítani ez mindenképpen költséges. </b>
Pár száz dolcsiból kijönne 1 szereléksínes előagy + M4 válltámasz, erre már lehetne normális kiegészítőket rakni.

Az ötlet jó hogy azzal gazdálkodjunk ami van,csak át kéne gondolni a dolgokat...van több opció

Nem vagyok mérnök, se katona, csak érdeklődő, szóval lehet, hogy butaságot írok, de gondolom ehhez kicsit marni kell a tokon és beszerelni az új cuccot. Ez mennyi idő lehet fegyverenként? Szerintem nem olyan sok.

doberamann

Member
2010. május 1.
564
7
18
Az az idő tényleg nem sok, csak mire odáig eljutsz :)
Most nézem viszont jobbra hajlik a tusa a 971-n, nüansznyi dolgok okozhatnak galibát. Meglehet csinálni csak költséghatékonyság kérdése. Vegyünk pár szereléksínes előagyat, meg új fegyvereket :) szerintem.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 461
61 555
113
tarzaan

Az AEK-971-nek annyi köze sincs az AK-47/74-hez, mint a H&K416-nak az M4-hez.
A formaviláguk hasonló, mert ezt a formát szokták meg azokban a fegyveres erőkben, de a hasonlóság itt véget is ér.
Az AEK-971 egy hihetetlenül fejlett fegyver, nem is említhető egy lapon a klasszikus AK-kal.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 987
18 100
113
tarzaan

Az AEK-971-nek annyi köze sincs az AK-47/74-hez, mint a H&K416-nak az M4-hez.
A formaviláguk hasonló, mert ezt a formát szokták meg azokban a fegyveres erőkben, de a hasonlóság itt véget is ér.
Az AEK-971 egy hihetetlenül fejlett fegyver, nem is említhető egy lapon a klasszikus AK-kal.

Utánaolvasgattam a témának, és az alapján ez nem teljesen így van. Az AEK szvsz nyugodtan tekinthető egy AK evolúciónak - még ha nem is az Izhmash-nál készült. A legfőbb erősségét, a hátrarúgás csökkentő egyensúlyi mechanizmust is már elsütötték korábban több szovjet fegyvernél

https://en.wikipedia.org/wiki/AO-38_assault_rifle
https://en.wikipedia.org/wiki/AL-7
https://en.wikipedia.org/wiki/AK-107

A fentiek mind az AK-n alapulnak, még ha belül jelentős módosítások is történtek.

Szvsz ez alapján ha valaki nagyon merészet gondolna, akár a magyar AK-kat is modernizálhatná egy ilyen fegyverré. A cső, a tok és az elsütő mechanizmus maradna, a többit meg lehetne cserélni. Akár a tokon is lehetne alakítani, hogy a tok felső része legyen a csőhöz rögzítve, mint a nyugati fegyvereknél.

Nagyobb szériánál szvsz nem is lenne oylan magas az egységköltség.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 869
32 166
113
Nem baj, hogy tiszta réz, legalább erre hivatkozva mégdrágábban lehet adni.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 937
4 924
113
A csehek kézifegyver rendelései a hazai fegyvergyáruktól:

"The first contract, worth CZK417 million (USD16.6 million), is for the delivery of 2,600 CZ 806 Bren 2 rifles, 800 CZ 805 G1 underbarrel grenade launchers, 2,600 Meopta ZD-Dot red dot sights, 1,600 Meopta DV-Mag3 3x magnifiers, 1,450 Meopta NV-Mag3 night vision sights, 500 DBAL-A2 laser pointer/illuminator, and spare parts.

Under the second contract worth CZK59.3 million the ACR will get another batch of 5,500 CZ 75 SP-01 Phantom semi-automatic rifles fed in 9x19 mm cartridges."

http://www.janes.com/article/57045/czech-republic-buys-first-cz-806-bren-2-rifles

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 708
2 474
113
A lengyelek MSBS-7,62x51 es változatát tervezik

msbs762-mspo.jpg

http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=18387

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 708
2 474
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

nomaad

New Member
2014. szeptember 13.
24
0
1
Nem értek hozzá de eztet a scarral meg czBrennel emlegetik egylapon (a márkája az tudom hogy jó Thun, Svájc) Létezik belőle 16"-os. És bár csak kommenteket olvastam de azt híresztelik hogy nem is túl drága <Msrp:2000$>

http://www.defensereview.com/brugger-thomet-bt-ap556-select-fire-and-semi-auto-only-tactical-riflecarbinesbrs-more-gas-pistonop-rod-rifle-goodness-with-ambi-controls-video/

Brugger&Thomet 556 - új próbálkozás az tény

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 093
85 934
113
Az egy nagyon jó fegyver kihozta a forgalmazó lövészetre.Már mi t a B&T karabély.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
CZ 805 többféle verzióban, és egy Scorpion EVO 3.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 248
113
Nem értek hozzá de eztet a scarral meg czBrennel emlegetik egylapon (a márkája az tudom hogy jó Thun, Svájc) Létezik belőle 16"-os. És bár csak kommenteket olvastam de azt híresztelik hogy nem is túl drága <Msrp:2000$>

http://www.defensereview.com/brugger-thomet-bt-ap556-select-fire-and-semi-auto-only-tactical-riflecarbinesbrs-more-gas-pistonop-rod-rifle-goodness-with-ambi-controls-video/

Brugger&Thomet 556 - új próbálkozás az tény

Épp a napokban fogtam egy airsoft Sig 556 commandót, az ugyanaz kb mint ez nem? Meglepően jól kézre állt. Nem egy hosszú puska, viszonylag kicsi de kezes.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 776
85 956
113
Ukrán Maljuk teszt