Gépkarabélyok

Jó akkor leírom harmadszorra is abban az országban, ahol Mária Terézia óta elvileg mindenkit megtanítanak írni-olvasni, leírom egyszerű magyarsággal: senki nem beszélt arról hogy az arcodba vágná a hüvelyt.

Ezt írtam: "hogy ne a pofád előtt repkedjenek a hüvelyek". Próbáljátok meg közösen értelmezni akkor, hogy ez mit jelent. Zavaró.
Egyébként utóbb ezért raktak az M16-osra is egy bütyköt a hüvelykivető mögé (előre dobja a hüvelyt).

Ott meg is oldják, itt is meg lehetett volna oldani, nem bonyolult.
Bal kezes vagyok. Bevallom neked, hogy soha észre sem vettem hogy jobb oldalra veti ki az AK a hüvelyt. Lőttem már alsókulcsos vadászpuskával is, meg pumpással is, és ott sem tünt fel, mikor vállból töltöttem csőre.

Amúgy szerintem az AK rendszer bal kezes lövőnek kényelmesebb, mint jobb kezesnek. Én mindig úgy cseréltem tárat, hogy jobb kézzel kivettem kiforgattam bal kézzel balra a markolaton keresztül, és úgy raktam be az új tárat. Csőre tölteni is kényelmes volt jobb kézzel. A biztosító is szerintem kényelmesebb bal kezesként, mert jobb kézzel ráfogtam a tárra, és jobb hüvelykujjal simán lehetett biztosítani.

Nekem pont a kolumbiaiak által használt Galil volt rossz tapasztalat, mert a markolat felett bal oldalon a biztosítót nem tudtam fogásváltás nélkül használni bal kezesként, szóval volt ott számomra egy "felesleges" alkatrész.

Ami talán zavaró lehetne, az a pisztoly lövészetnél a jobbra kivetett hüvely, csak már megszoktam. Mert azt mindig látom a szemem sarkából. Szerintem egy jobb kezes meg nem, mert én jobb kézzel lőve is bal szemmel célzok, de a jobb kezesek meg jobb szemmel. Nekik már szerintem nincs benne a látószögükben az oldalra-felfelé száló hüvely. Nekem meg a jobb szemem sarkából mindig látható a szálló lőszerhüvely.

Bal kezes vagyok. Bevallom neked, hogy soha észre sem vettem hogy jobb oldalra veti ki az AK a hüvelyt. Lőttem már alsókulcsos vadászpuskával is, meg pumpással is, és ott sem tünt fel, mikor vállból töltöttem csőre.

Amúgy szerintem az AK rendszer bal kezes lövőnek kényelmesebb, mint jobb kezesnek. Én mindig úgy cseréltem tárat, hogy jobb kézzel kivettem kiforgattam bal kézzel balra a markolaton keresztül, és úgy raktam be az új tárat. Csőre tölteni is kényelmes volt jobb kézzel. A biztosító is szerintem kényelmesebb bal kezesként, mert jobb kézzel ráfogtam a tárra, és jobb hüvelykujjal simán lehetett biztosítani.

Nekem pont a kolumbiaiak által használt Galil volt rossz tapasztalat, mert a markolat felett bal oldalon a biztosítót nem tudtam fogásváltás nélkül használni bal kezesként, szóval volt ott számomra egy "felesleges" alkatrész.

Ami talán zavaró lehetne, az a pisztoly lövészetnél a jobbra kivetett hüvely, csak már megszoktam. Mert azt mindig látom a szemem sarkából. Szerintem egy jobb kezes meg nem, mert én jobb kézzel lőve is bal szemmel célzok, de a jobb kezesek meg jobb szemmel. Nekik már szerintem nincs benne a látószögükben az oldalra-felfelé száló hüvely. Nekem meg a jobb szemem sarkából mindig látható a szálló lőszerhüvely.
Hámertenemérteszhozzámegatestedistorz!!! Zavarómerzavaró!!!

Elég egyedi: két AR-15 egyben! :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: endre
Amúgy én a HK-t kuuurvára túlárazottnak tartom, szóval annyira nem érdekel a dolog csak nem értettem ezt a hüvely merre repül problémát.
Keresztbe nyúlni szarabb mint, hogy a hüvely az arcodtól jó messze merre megy ki, én pl az AK-n utáltam forgatni meg nyúlkálni.
Kicsit úgy érzem nem tudod összerakni fejben a kétkezes használat miértjét katonáéknál.
Inkább mondjuk úgy, hogy német fegyver ára van. Schmeisser sincs 3200 € alatt, ahogy egy SIG sem.
Egyébként nem tudom pl. a BREN-ek mennyit kóstálhatnak, de ha jól emlékszem akkor a Soldat & Technik anno azt írta, hogy a HK-k nettó 2000/db áron kerültek be a Bundeswehrbe. Az azért pedig már nem olyan égbekiáltóan rohadék ár, mint amúgy a 3700-4000 €.

Sziasztok,

Ti tudtatok, hogy egy atlagos felnott magassaga 100 yard tavolsagrol 65 szogperc?
Eotech iranyzek kepe 100y:
range_est_100yds-01.png

200 y Eotech reddottal nezve:
range_est_200yds-01.png

The UNSC Just Adopted A New Battle Rifle: The BR55​

Kedvenc fegyver buzi barátunk, Garand Thumb újabb alkotása. :)